BIY AD

14 Şubat 2010 Pazar

Üçlük Yarışması Şampiyonu Pierce

İlginç bir yarışmaydı. Pek çok kişi seçilen yarışmacıları eleştirmişti. Ancak ben ümitliydim çok ve gerçekten de harika bir çekişmeye sahne oldu. Murat Kosova benim favorim Gallinari'nin "Omuzumdan sakatım, benden çok şeyler beklemeyin" dediğini söyleyince gözlerimi Curry'e çevirdim. 18 puan ile ilk turun en başarılısı oydu. Pierce ve Billups da 17 puan alarak finale kaldılar. Elenen Gallinari, Cook ve Frye'dan hepsi de 15'te kaldılar. Onların içinden Frye aslında finale kalabilirdi ancak 2 veya 3 puanı, o atışlarda çizgiye bastığı için silindi.

Pierce finalde bütün renkli topları sokup 20 puana ulaştı ve bu Billups ile Curry'nin dezavantajına oldu. Bu tür durumlarda kaçırdıkça "Bir sonrakini kaçırmamalıyım." moduna girip stres yapar oyuncular. Nitekim Billups çok kötü attı ve iş işten geçtikten sonra isabetler bularak ancak 14'e çıkabildi. Curry ise tepedeki istasyonda çok sıkıntı çektiği için 17'de kaldı.

Pierce'ın normalden çok daha hızlı atmasına rağmen başarılı olması dikkat çekiciydi. Bu sezon %47 ile attığı için seçilmesi gerektiğini yazmıştım ama ben bile beklemiyordum 20 puan. 15-17 arasını bekliyordum maksimum. Büyük iş başardı gerçekten. Blogdaki ankette kullanılan 399 oyun %8'ini almıştı sadece, Gallinari %47, Billups %21, Curry %11, Cook %8 ve Frye %5 idi.

İleride Curry'i tekrar görmek isterim bu yarışmada, kazanacak potansiyeli var kesinlikle. Sağ dipteki istasyon için başlamadan önce ufak bir ayarlama yapması gerekiyor sadece. Çünkü topu sol taraftan almaya alışık olduğu için, sağ dipteki istasyonda şut açısı çok daralıyor. Aynı problemi geçen sezon Cook da yaşamıştı ama hemen istasyonu yarım metre sola itmiş ve bu şekilde atışlarına devam etmişti. Sonucunda da şampiyon olmuştu. Curry'e ek olarak Gallinari'nin de 20-25 arasına ulaşacak potansiyeli olduğuna inanıyorum, zaten "Girersem kesin kazanacağım" şeklinde açıklamaları vardı daha yarışmaya katılacağı belli olmadan, kendisine çok güveniyordu ama dünkü omuz sakatlığı etkilemiş olabilir şutunu.

4 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Kesin sakatlığı etkilemiştir Galiciği(herhalde kosova ile gali arasında özel bir hat var zira bütün dünya ondan öğrendi bu sakatlık haberini)yoksa Mr. Clutch'da kim oluyor dimi? hey allam ya!

Baskı altında şut sokmak kumda oynamaya benzemez!

Adsız dedi ki...

Nba tvdeki sacramento new york maçında sakatlandı gallinari.Hatta bir serbest atış air attı diğerinde de solla atıp oyundan çıkmıştı.Sonra da bir daha oyuna girmedi

tkevin21 dedi ki...

Bende sabonise katılıyorum kesin etkiledi sakatlığı gallinaliyi ancak favorim oydu.Pierce kazanması biraz sürpriz oldu.Ayrıca finalde ilk Pierce atması da onun için iyi oldu.Çünkü öbür oyunculara yani Curry ve Billupsa baskı yarattı

siriusjames dedi ki...

O dirsek ne lan öyle Pierce'taki... İnsan duş alırken temizler biraz.