BIY AD

3 Şubat 2010 Çarşamba

Yetenek Yarışması Değerlendirmesi

All-Star haftasonunda Cumartesi günü Derrick Rose, Steve Nash, Deron Williams ve Brandon Jennings hızlıcana slalom yapıp, orta mesafeli şutta isabet bulmaya ve 3 tane isabetli pas vermeye çalışacaklar. Bütün bunların hepsini en kısa sürede yapan da kazanacak.

Farkındaysanız 3 şampiyon var yarışmacıların içinde (Rose-Deron-Nash). Ama her ne kadar geçtiğimiz sene Rose kazanmış olsa da, 10 gün sonra bu başarıyı tekrarlayacağını pek sanmıyorum. Jennings'den de beklentim çok yüksek değil. Çünkü Nash ve Deron Williams gerek pas, gerek şut isabeti olarak Rose ile Jennings'den üstünler ve bu nedenle Nash veya Deron'ın kazanmasını bekliyorum. Doğulu guard'lar hızlı oyuncular evet ama hızın bu yarışmadaki önemi çok da hayati değil. Driplingle slalom yapılan bölümlerde rakiplere maksimum 2-3 saniye fark atılabiliyor ama bir şutun veya pasın kaçması durumunda bundan daha fazla vakit kaybediliyor. Bu da Nash ve Deron'ın favori olmasını sağlıyor gözümde. Ayrıca Rose'un geçen sezon kazanırken, yarışma tarihindeki en kötü derece (35.3 saniye) ile 1. olduğunu, Nash ve Deron'ın ise en iyi 2 dereceyi yaparak (25.8 ve 25.5) şampiyon olduklarını unutmamak lazım.

Ama tabii sadece 1 şut ve 3 tane pas gerektiği için hiçbir şey belli olmuyor bu yarışmada. Şans faktörü çok ön planda: O sırada eli sıcak olan oyuncu hiç takılmadan giderken, bu konuda en yetenekli olanlar 1 denemelerinde başarısız oldukları anda fark açılıyor. Bana göre gerçek anlamda yeteneğin ortaya çıkması için en azından 2 veya 3 tur yapmaları lazım oyuncuların fakat bu sefer de seyretmesi pek zevk vermeyebilir.

Yana da anket koyayım yine: Size göre All-Star yetenek yarışmasını kim kazanır?

5 FARKLI FIKIR:

siriusjames dedi ki...

Yetenek yarışmasını kimin kazanacağı kolay kolay tahmin edilemiyoru bence hepsinin %25 şansı var ama dediklerine biraz yorum yapmak istiyorum.

Geçen sene Rose: http://www.youtube.com/watch?v=ZRj1Jap9YUU gayet rahat bir şekilde yürüye yürüye neredeyse kazandı. Yani derece kötü evet ama çok daha iyisini yapabilir. Orta mesafe şutu ise geçen seneye göre çok daha iyi, Nash ve Deron'dan aşağı kalır yanı olduğunu düşünmüyorum o konuda. Buradan bakabilirsin mesela orta mesafe şutuna:

http://www.youtube.com/watch?v=qbToPkFOzS0

Kısacası Rose'un şutunun da onların arasında aşağı kalır yanı olduğunu düşünmüyorum ve Jennings ile birlikte en hızlı iki oyuncudan biri olduğu için ben onu favori olarak görüyorum. Nash bana göre duygusallığı hiç katmazsam favorim olur ama içimden gelen ses şunu söylüyor:

1-Rose
2-Deron
3-Nash
4-Jennings
5-Tony Parker :)

r7bertpires dedi ki...

doğrusu bu yarışma sıktı artık. bir de her sene aynı adamlar yarışıyor, boku çıktı iyice.

Xscape dedi ki...

su uyduruk yarismaya katilan adamlarin kalitesine bakin, bir de dunyanin her sene merakla bekledigi smac yarismasina. david stern istifa !))

Adsız dedi ki...

artık yeni yüzler görmek istiyoruz. Bence all-star yarışmalarına en fazla 2 kez katılabilme kuralı getirilmeli.

Paul Pierce dedi ki...

@Adsız

All-star yarışmalarına en fazla 2 kez katılabilme kuralı getirilirse biraz saçma olmaz mı?? Tüm yarışmalar rookie challenge'a döner artık