BIY AD

30 Mart 2010 Salı

29 Mart'tan Notlar

Vakit dar olduğu için kısa olacak.

Günün hayvan performansları:
Dirk Nowitzki Denver karşısında müthiş işler başarmış. 34 sayısı 10 ribaundu ve 10 asisti var, kariyerindeki 2. triple double bu. İlkinde de 12 asist yapmış, ben bu 10 kariyer rekorudur diye düşünmüştüm gördüğüm an. 5’te 4 üçlük atmış ve 17’de 16 da serbest atış isabeti bulmuş. Ayrıca bayadır Dallas adına iyi oynayan Marion da 21 sayılık katkı yapmış ve daha önemlisi Carmelo’yu durdurmuş. Kidd'in de Billups'a karşı savunmada iyi durduğunu söyleyebiliriz.

Utah’ta Boozer 26 sayı 14 ribaund, Williams 23 sayı 14 asistle oynamış. Diğer parçalar da güzel işleyince ilk çeyrekte müthiş oynayıp 44 sayı atmışlar (ve 7’de 7 üçlük), sonra fark kapansa da evlerinde 98-103’lük galibiyet çıkarmayı başarmış Utah’lı oyuncular.

Boşa kürek çekenler:
JR Smith ellerinin yanacağı günü yanlış seçmiş, kendisi 16’da 10’la 27 sayı atsa da takımının en önemli iki silahından Carmelo 16’da 3, Billups 14’te 3’le şut atıp karşılarında müthiş oynayan bir alman olunca yenilgi kaçınılmaz olmuş bu önemli maçta.

Kobe Bryant: 10/18 ile 31 sayı 5 ribaund 6 asist.
Pau Gasol: 21’de 11’le 26 sayı, 10 tanesi hücumda olmak üzere 22 ribaund.
Bu istatistiklere bakınca burada olmaları çok olağan dışı ama deplasmanda Hornets’e 100-108 yenilmiş Lakers. Hem de maçın büyük bölümü de Hornets üstünlüğüyle geçmiş, Lakers hep kovalayan taraf olmuş. Daha pek göremeyiz herhalde böyle bir tablo. Benchten de 12 sayı gelmiş ve hepsi çok kötü yüzdelerle.

Al Harrington 20’de 8’le 26 sayı 17 ribaundla oynamış. 26 sayı normal de 17 ribaunda çok şaşırdım, o işlerle pek uğraşmazdı Harrington. Çok önemli basketlerle takımını geri getirip eşitliği sağlasa da maçı koparamayınca Jazz’e karşı daha fazla direnememişler.

Günün X-faktörü:
New Orleans benchi maçı kazandıran faktör olmuş. Tam 40 sayı gelmiş bencten; Collison’ın 9’da 6’yla 17, Songaila’nın 6’da 5’le 10 ve Posey’nin 5’te 3’le 13 sayısı var. Chris Paul da 15 sayı 13 asistle oynamış. Bunlar hep özür maçları tabii.

Nihayet:
Ve sonunda Nets, tarihin en kötü takımıyla aynı galibiyet yüzdesine sahip olma olasılığından resmen kurtuldu. Lopez'in 22 sayı 12 ribaundu var. Spurs'ün kaybetmesinde Duncan ve Hill'in son pozisyonda anlaşamamasının da büyük payı var ama maçı oraya getirende kabahat. Daha geniş bilgi için şöyle alalım.

Bizimkiler:
Mehmet 10’da 6’yla 13 sayı atıp 6 ribaundla son zamanlara oranla biraz sessiz bir maç çıkarmış.
Hidayet de 9’da 4 yüzdeyle 11 sayıyla oynamış. Playoff yarışı için önemli bu maçı Felton-Chandler anlaşmazlığının da katkılarıyla 103-101 skorla kazanmışlar. 4 yıl sonra Hidayet'in benchten geldiği ilk girdiği ilk maç oldu bu, iki gün önceki olaylarla ilgili daha geniş bilgi için tık.

1 FARKLI FIKIR:

invisiblekid dedi ki...

Dün Toronto Charlotte maçını izleme şansı oldu.Toronto maçı Charlotte ye vermek içi eliden gelen herşeyi yaptı.Son bir dakikaya Toronto 6 sayı önde girmişti.İlk başta Hidayet sonra Jarret Jack çok kritik basit hatalar yaptılar.Bu yetmezmiş gibi ikinci yarı oyuna doğru düzgü girmeyen(!) Sonny Weems i oyuna sürdü ve iki serbest atışı kaçırdı.Son 3 saiye kala Felton çok basit bir hata yapti.Pası Chandler a atabilseydi bomboş smacı yapiyordu ve oyunu kazanıyolardı.Triano birde 3 saniye kala 1 saniye öndelerken mola aldı.Charlotte ye bir şas daha tanıdı.Allah tan Jack a basit bir faul yaptılar ve maçı aldılar.Triano nun gerek oyuncu değişikleri gerek se oyuncuları oa güveni çok az.Toronto uzun vadede iyi bir yerlere gelmek istiyorsa Triaoyu göndermesi gerektiğine inanıyorum.