BIY AD

8 Nisan 2010 Perşembe

Bosh Sezonu ve Raptors Kariyerini Kapadı Gibi (Hedo da Sakat)

Dün gece Raptors sağlık ekibinden doktor Sean Marks'ın konuşmalarını dinledim. "Her kırığın iyileşme süreci farklı olur ama tamamen iyileşmesi birkaç hafta sürer. Maske takması için de şişliğin inmesi ve kırılan kemiğin yerinden oynamıyor olması lazım. Kırılan burun kemiği ve ameliyat konusunda ilk olarak burnundaki destekler 3 gün sonra çıkacak ve kontrolden geçecek. Ancak asıl kontroller 7-10 gün sonra yapılacak. Sezonu kapadı diye kesin birşey söyleyemeyiz ama sezonun bitimine kaç gün kaldığına bakıp buradan kendiniz bir çıkarım yapabilirsiniz" diyor. Eh bunun üzerine dün gece oynanan Celtics maçında Hedo da yüzüne darbe alarak sakatlandı. Yaklaşık 2 ay önce göz çukurunda meydana gelen kırıkla alakası var mıdır bilmiyorum. Milli oyuncumuzun da ne kadar kaçıracağı belli değil. 5-6 maçlık aradan sonra Bosh'un sakatlığıyla ilk 5'e yerleşmişti Hedo, kötü oldu.

Bosh'un büyük ihtimalle sezonu kapamış olması da elbette Raptors'ı kovalayan Bulls'un işine yarıyor. İki takımın kalan maçları aşağıda.

Chicago (37-40): Cleveland, ,@New Jersey, @Toronto, Boston, @Charlotte
Toronto (38-40): @Atlanta, Chicago, @Detroit, New York

Chicago maç eksiğiyle gerisinde Toronto'nun. Nets hariç her maçları zor. Düğüm de Toronto'da oynanacak Bulls-Raptors maçında çözülecek gibi duruyor. Bosh sakatlanmış olsa da, Raptors yeni bir avantaj elde etti: Bucks sayesinde, Bulls'a karşı eşitlik durumunda önde bitirmeyi garantilediler (tabii yanılmıyorsam). Yani Raptors sadece iki galibiyet alsa (örneğin son iki zayıf rakibini yense), Bulls'un 5 maçtan 4'ünü kazanması gerekecek. Kısacası Raptors herşeye rağmen bu yarışta burun farkıyla önde olan ekip.

Bu arada Cavs'in bu iki takımı da 'süpürgeyle' dağıtacağını, oradan oraya savuracağını söylememe gerek yok herhalde. Sadece son maçlara kadar süren bir playoff yarışı gördüğümüz için ısrarla değiniyorum bu konuya. Tabii bir de Hedo olduğu için...

Ek olarak da şunu söyleyeyim: Bosh sezonu kapadıysa, muhtemelen Air Canada Centre'a Raptors formasıyla son kez çıktı. Parkede çok mücadele etse de, her topun arkasından atlasa da, maç kaybettiklerinde ağlayacak kadar üzülse de, Bosh'un yaptığı açıklamalara ve Raptors gittiği çizgiye bakıldığında, Bosh'un Toronto'yu bu yaz bırakacağını söyleyebiliriz. Bu da Raptors'ın draft'tan yeni bir Bosh bulana kadar, seviye olarak en fazla playoff'ları zorlayacak bir takıma dönüşmesine neden olacaktır.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

nba'in resmi sitesinde hakemlerin durant'ın son şutunu kaçırdıklarını yazmış. şaşırdım ama bi uygulama olacak mı?

Unknown dedi ki...

Yapılan taramalarda birşey çıkmamış. Hido'nun durumunu day-to-day yazmışlar Raptors için iyi haber.