BIY AD

19 Haziran 2010 Cumartesi

2010 Draft Değerlendirmeleri: Ed Davis (North Carolina, PF, 6-10)

Diğer değerlendirmeler: John Wall, Evan Turner, DeMarcus Cousins, Wesley Johnson, Derrick Favors, Al-Farouq Aminu, Xavier Henry, Hassan Whiteside, Damion James, Devin Ebanks, Greg Monroe, Luke Babbitt-Armon Johnson, Cole Aldrich.

İstatistiği tam olarak bilmiyorum ama belki de en çok solak oyuncunun seçileceği draft olacak bu seneki. Bizim değerlendirdiğimiz oyuncular içinde şimdiden 5-6 tane oldu bile. İşte o lottery pick olması beklenen solaklardan biri de Ed Davis.

Freshman senesinde Hansbrough’nun yedeği olarak istediği süreleri bulamasa da takımıyla kolej ligi şampiyonluğuna ulaştı. Nitekim şampiyon kadronun yıldızları bir bir NBA yolunu tutunca takımın yıldızı konumuna da kendisi geçti. Sophomore sezonunu tamamladığı geçtiğimiz yıla fena bir başlangıç yapmadı, ancak sezon ortalarına doğru performansı düştü. Yine de sergilediği inişli çıkışlı grafik ve yaşadığı sakatlığa rağmen şu an mock draftte 10. sırada görünüyor.

Özelliklerini ele alacak olursak; İyi bir atlet, ribaund ve özellikle blok sezgisi gayet iyi, fiziğine göre oldukça mücadeleci ve pota altı itiş kakışlarında geri adım atmamaya çalışıyor fiziği elverdikçe. Ayakları hızlı, dolayısıyla ikili oyuna ve yardım savunmasına yatkın. Fiziğine bakıp aldanmamak gerek, post oyunu seviyor ve iyi oynayabiliyor. Bunlar artıları, bir de eksilerine değinelim.

Hücumda çok istikrarsız, bazen kaybolup gidiyor maçta. Şutu ve yüzü dönük oyunu oldukça zayıf. Tekdüze bir hücum stiline sahip. Bunların dışında belki de kendisi hakkında en önemli soru işareti yaşamış olduğu sakatlık. Şubat ayında oynanan bir Duke derbisinde sol el bileğini kırdı ve sezonu kapattı. Dolayısıyla sonrasında kendisini hiç izleyebilme şansım olmadı. Zaten düzgün olmayan bileği, bu sakatlıktan sonra nasıl bir hal almıştır düşünmek bile istemiyorum.

Oyun tarzı olarak pivot pozisyonuna daha yatkın olduğunu söyleyebilirim, NBA'de 4 numaralı pozisyon için hem şutu çok kötü, hem de hücumu genel anlamda yetersiz. Pivot oynayabilmesi içinse en azından şimdilik fiziği elverişsiz. Saydığım sebeplerden ötürü ilerde büyük bir yıldız olacağına geçtiğimiz günlere kadar ihtimal vermiyordum, ancak yanlış bilmiyorsam Spurs ilgileniyor kendisiyle. Sırf bu yüzden büyük konuşmak istemiyorum Ed Davis hakkında. 13 sayı-9 ribaund-2.8 blok ortalamalarıyla tamamladı geçtiğimiz sezonu, Al Horford’a benzetiliyor.

0 FARKLI FIKIR: