BIY AD

24 Haziran 2010 Perşembe

2010 Drafti İlk 5 Takım Değerlendirmesi

Draftin başlamasına saatler kala takımlar ve oyuncular hakkında ufak bir şeyler karalayalım. Zaman darlığı sebebiyle değerlendirmeleri sınırlı tutacağım, devamı draft sonrasına inşallah. Öncelikle belirtmek isterim ki; Wall, Turner, Favors, Johnson ve Cousins'i diğer isimlerin bir adım önünde görüyorum ve buna göre yapıyorum değerlendirmemi.

Wizards: Aslında Turner hem pozisyon olarak Wizards’ın daha ihtiyaç duyduğu bir oyuncu, hem de Wall’a oranla lige daha hazır. Ancak potansiyelleri hesaba katıldığında işin rengi değişiyor. “Kaçan balık büyük olur” sözünün altında ezilmek de var işin ucunda, bu nedenle Wall’ı seçeceğini açıkladı Wizards. Peki draft sonrası nasıl bir yol izleyecekler. Arenas’ı elden çıkarma yoluna mı gidecekler, bu tercihe yönelseler bile elden çıkarabilecekler mi, aksi durumda Arenas-Wall ikilisinin aynı takımda oynaması nasıl bir sonuç doğurur? Sonuçta ikisi de topu eline isteyen ve topsuz oyunda potansiyellerinin çok altında kalabilecek isimler. Ayrıca herhangi birinin 2 numaraya çekilmesi tam bir facia olur basketbol adına. Tüm bunlar Wizards adına büyük soru işaretleri.

76’ers: İkinci sıra hakkını elinde bulunduran Sixers ise, Wizards kadar açık bir şekilde ifade etmese de seçiminin ne yönde olduğunu aşağı yukarı belli etmişti internet sitesinde. Kısa ve uzun forvet pozisyonlarında Igoudala-Brand gibi oldukça kabul edilir isimler olduğunu düşünürsek Favors ve Wes Johnson ikilisini seçmeyeceklerdir. Geriye Cousins ve Turner kalıyor. Birkaç gün önce gerçekleşen takasla birlikte uzun rotasyonlarının daha alternatifli bir hale gelmesi de Turner seçeneğini kuvvetlendiriyor.

Nets: Nets’in kadrosuna baktığımızda her ne kadar geçtiğimiz sezon bunu gösteremeseler de Haris-Lee ve Brook Lopez’in durumu kotaracak kadar kapasiteleri olduğunu söyleyebiliriz. Ellerinde Lopez varken Cousins’i seçeceklerini düşünmüyorum. Geriye 3 ve 4 numara kalıyor. Bu pozisyonları oynayabilecek isimlerden Favors ve Wes Johnson ön plana çıkıyor. Bu iki oyuncu arasında 4 yaş fark var. Wes lige daha hazır olsa da Favors çok daha potansiyelli. Bu şartlar altında zor bir karar bekliyor Nets’i. Ben olsam riski göze alıp Favors yönünde kullanırım tercihimi.

Timberwolves: Sen git ilk turdan 36 tane guard seç, hiçbiri işine yaramasın. Neyse ki bu draftte bulundukları yerden seçebilecekleri bir pg yok. Aslında Al Jefferson ve Kevin Love’ı bir kenara bırakırsak elle tutulur bir adamları da kalmıyor Minnesota’nın. Ne Flynn, ne Ellington beklenen patlamayı yapamasa da halen medet umdukları isimler. Bu draftte 2-3 pozisyonuna yönelmelerinin doğru olacağını düşünüyorum. Bu sebeple Nets’in Favors’ı değil de Johnson’ı seçmesi durumunda işler karışabilir Minnesota cephesinde. Ama bu şartlar altında elimizdeki listeye baktığımızda buralara kalabilecek en iyi 3 numaranın Aminu olduğunu düşünürsek Favors tercihi neresinden bakarsak çok daha mantıklı görünüyor. En zor seçim onları bekliyor gibi. Johnson 4'e kalırsa, kaçırmayacaklardır onu.

Kings: Uzun bolluğunun olduğu bu draftte uzuna ihtiyacı geri planda kalan şanssız takımlardan biri de Sacramento. Takastan sonra Dalembert-Thompson ikilisi fena durmuyor pota altında. Eğer Cousins’i seçmeyeceklerse bence Aminu güzel bir tercih olaacktır Kings adına. Hem topu elinde pek istemiyor, hem savunması oldukça iyi, hem de disiplinli. Etliye sütlüye karışmaz, çıkar Tyreke’in liderliğini kabul edip işini yapar.

Edit: Hemen hemen herşeye katılıyorum. Sadece Kings'de Dalembert'in bu sezonluk kiralık gibi geldiğini düşünürsek, o nedenle uzun olarak Cousins'i seçmeleri daha olası bence. Ama şunu da belirteyim Cousins'i öyle deli gibi beğenmiyorum ben. / Can.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

slm
draft hakkinda birsey sormak istiyorum.oyuncularin takim secme veya oyuncuyu isteyen takima gitmeme gibi bir haklari varmi.eger yoksa bu biraz pazardan mal secmeye benzemiyor mu?

xenith dedi ki...

draft yazıları için çok teşekkürler eskenes.gerçekten çok bilgilendirici oluyorlar.
bence de sacramento uzun draft etmeli dalembert eski dalembert değil benchte oturup maç başına 20 dk. oynar gibime geliyor ayrıca sacremanto 2-3 numarada gayet potansiyelli oyunculara sahip. onların arasına genç oyuncu değilde daha çok abilik yapabilecek yetenekli biri lazım bence(hedo:))