BIY AD

16 Temmuz 2010 Cuma

2010-12 A.B.D. Milli Takımı Aday Kadrosu - 2 (Türkiye'ye Gelecekler)

Amerika Milli Takımı'nın 21 kişilik aday kadrosu. Versiyon 2 olarak değerlendirmemin sebebi daha önce de haber olarak yer verdiğim kadronun bir hayli değişmiş olması. 2008 Olimpiyatları'ndan kimse gelmiyor.

Chauncey Billups (Denver Nuggets); Tyson Chandler (Dallas Mavericks); Stephen Curry (Golden State Warriors); Kevin Durant (Oklahoma City Thunder); Tyreke Evans (Sacramento Kings); Rudy Gay (Memphis Grizzlies); Eric Gordon (Los Angeles Clippers); Danny Granger (Indiana Pacers); Jeff Green (Oklahoma City Thunder); Andre Iguodala (Philadelphia 76ers); David Lee (Golden State Warriors); Brook Lopez (New Jersey Nets); Robin Lopez (Phoenix Suns); Kevin Love (Minnesota Timberwolves); O.J. Mayo (Memphis Grizzlies); Lamar Odom (Los Angeles Lakers); Rajon Rondo (Boston Celtics); Derrick Rose (Chicago Bulls); Amar’e Stoudemire (New York Knicks); Gerald Wallace (Charlotte Bobcats); ve Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder).

Atletik ve koşan bir takım oluşturacakları kesin. Guard'lara baktıkça ağzım sulanıyor. Billups, Curry, Westbrook, Rondo, Rose ve Evans. Yok artık daha neler.
Hemen bir beş çıkaralım: Billups - Iggy (Mayo) - Durant - Amare - Brook Lopez.
Bir de atletik beş yazalım: Rose - Iggy (Mayo) - Durant - Lee - Amare.

Koç K gerçi Durant ve Gerald Wallace'ı falan 4 numarada oynatır kesin "atletik olalım" derken.

Atletik dedik iyi hoş ama bu takımın başarıya gitmek için tek yolu sağlam savunma yapması olacak. Deli danalar gibi koşmadıkça set hücumunda nasıl şampiyon olurlar ki? Yıldızlarla dolu olan takım bile ancak savunma dozajını yükseltip bu sayede hızlı hücuma çıktığı zaman rakiplerine büyük üstünlük sağlayabiliyordu. Bu takımda şutör yok. Yani elbette Billups, Curry ve Gordon göze çarpıyor ama geri kalan isimler güven vermiyor. Ayrıca en büyük yıldızları da sadece Durant ile Amare gibi gözüküyor. Yani parkeye çıktıklarında maça 20-0 önde başlamayacaklar Olimpiyatlar'da olduğu gibi. Bu nedenle işleri zor. Ancak Durant zaten gitgide yükselen değerini, Amerika'yı şampiyon yaparak zirveye taşıyabilir.

Bir de kafama göre 12'ye düşüreyim:

Billups, Durant, Iggy, Gay, Brook Lopez, Chandler (sağlıklıysa), Green/Odom, Rondo, Rose, Mayo, Amare ve Lee.

Çok sayıda birbirine yakın isim olunca seçmek zor oluyormuş, ayrıca şutör guard eksikliği de dikkat çekici. Mayo'yu sırf bu yüzden ekledim Westbrook yerine.

10 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

iggy kim ya

siriusjames dedi ki...

Rose en iyi orta mesafe şutörü sanırım NBA'de Nash'ten sonra.

http://www.hoopdata.com/player.aspx?name=Derrick+Rose

Bakarsan geçen sezon 16-23 ft'ten .440 ile attığını göreceksin. Bu yüzde Kobe'de 41, Wade'de 36, Durant'te 37, Billups'ta 40. Küçümsememek lazım, üstüne bir de birkaç gün önce artık 3lüğüme inanılmaz derecede güveniyorum dedi ki Rose sessiz sakin bir yapıdadır, çok emin olmadıkça böyle iddialı açıklamalar yapmaz. Belirtmek istedim.

brk dedi ki...

wadedir , lebrondur howarddır anladım da, geçen sene bosh naptı ki kadrodan iznini istiyor. bütün sene yattın. bu senede sezon içinde pek bişi yapmıcan atacağın 10-12 şut. sonra da bu isime yıldız diyorlar...

Adsız dedi ki...

Şutör eksikliğini kapatmak için Stephen Curry veya Danny Granger alınabilir tabi. Hatta Granger değil de Curry alınsa daha iyi olur bence.

Semih. ~ dedi ki...

iggy için salonda olmak şart oldu,

Unknown dedi ki...

Lidersiz gelecekler demiştim yanılmışım.Sırf Billups'ı izlemek için gidicem.

Çağrı dedi ki...

Sağlam bir ispanya takımı bunları yener demedi deme ibrahim ...

What Ever dedi ki...

gruptan çıkamayın inşallah. türkiye'yi mi sevmiyolar nedir mazeretleri anlamsız

Adsız dedi ki...

hepsini geçtimde o olimpiyatlardaki kadrodaki resim varya yukarda onu bi büyük açın ve tysaun prince in ayakkabılarına saygı duyun.

Adsız dedi ki...

Amerika bu kadroyla bile dağıtır ortalığı.İspanya yavaş yensin şu takımı,futbol değil bu..