BIY AD

15 Temmuz 2010 Perşembe

Bell Jazz’la Yeniden

Matthews-Korver ikilisini kaybettikten sonra öncelikle şutör ve daha geri planda kalsa da savunmacı, pis işleri yapan bir 2 numara açığı oluşmuştu Jazz’da. Bu açığı eski oyuncuları Raja Bell ile kapadılar. Taraflar 3 yıllık $10M karşılığında anlaşma sağladı. Kariyeri boyunca Tolga Doğantez misali oradan oraya savrulan, gittiği takımlarda bir türlü kalıcı olamayan Bell’in son durağı olacağa benziyor ilk parladığı Utah. Kobe’nin, Artest’ten sonra başına bela olan Bell’i de MLE’in kalan kısmı karşılığında takımda görmek istediği söyleniyordu ama o Jazz’ı tercih etmiş.

Kontratı kağıt üzerinde fena görünmüyor. En azından denemeye değer bir hamle Jazz için. Ancak burada esas tartışılması gereken, Sloan’un Bell’e biçeceği rol olacak. Kenardan gelerek takımı ateşleyen, savunma direncini arttıran bir Bell, şampiyonluk yolundaki bir takıma bu anlamda önemli katkılar verebilir ama tutup onu ilk 5’e koyarak sorumluluğunu arttırırsanız baştan çuvallarsınız. Hem fiziği ve kondisyonu da elvermez böyle bir role artık.

Senelerdir savunma takımı kimliğinden uzaklaşan Utah’a bu anlamda katkı sağlamasının yanı sıra savaşçı ruhu da takıma sirayet eder bakarsınız. Saha içindeki artıları haricinde Miles gibi, Hayward gibi gençlere ağabeylik yapıp takımın kimyasına olumlu etkileri de olacaktır kendisinin.

34 yaşına gelen, geçtiğimiz sezon Bobcats'teyken bile yavaşlama emareleri gösteren Bell'in çok yararlı olacağını düşünmüyorum ben de. Ama kenardan gelmek yerine ilk 5'te başlaması ve ardından yerini Miles veya Hayward'a bırakması daha hayırlı olacaktır bence. Çünkü Bell'in kenardan gelerek pek bir enerji veya katkı vereceğine inanmıyorum. Onun dışında keşke Kobe'nin takımına gitseydi diyorum. Komik olurdu Kobe'nin rakipleri durumundayken geçinemediği Artest ve Raja Bell ile aynı takımda oynaması. Ayrıca Matthews'ın Blazers ile imzaladığı anlaşmayla eşleşmeyeceğini duyurdu Jazz beklenilen gibi. Guard ve kısa forvet oynayan bir kısa eklemeleri şart olmuştu takıma, Bell de bu açıdan bakıldığında gerekli bir eklemeydi. Ancak dediğim gibi şutlarıyla takıma katkı sağlayacaksa da, eski savunmacı kimliğine yeniden ulaşacağını sanmıyorum ben Bell'in. / Can

3 FARKLI FIKIR:

manu dedi ki...

neden katkı vermesin arkadaşım ilk beşten gelip ? adam daha 33-34 yaşında, zaten ondan beklenen savunma yapması, ceza üçlüklerini sokması. Bowen Spurs 2005te şampiyon olurken 33 yaşındaydı, 2007de Lebron 'u savunurken 35 yaşındaydı. Raja Bell de 2 sene daha ilk beşte de başlar, önemli görevlerde üstlenir.

Adsız dedi ki...

neden öyle düşünüyorsun ki? utah'ta ilk 5 çıkacak 2 numara yok zaten. hem böylece bir çıkış da yakalar..

Onur dedi ki...

Yav arkadaş adam güzel güzel Miami'ye geliyordu minimuma. Hatta Pat Riley'e adresini vermişti.Niye araya girdin Jazz. Sonra da vay efendim bazı NBA takımları neden çok kötü işte bundan kötü. 34 yaşındaki adama 3 yıllık 10 milyon verirsen sonra uğraşırsın işte.
Manu ilk 5 mi ? Yapma allah aşkına adam 34 yaşında ve geçen sene sadece 6 maç oynadı.Bilek sakatlığından dolayı