BIY AD

17 Temmuz 2010 Cumartesi

Brad Miller Rockets'da - Yok Artık

Brad Miller'ın kontratı 3 yıl boyunca sürecek ve 15 milyon dolar kazanacak. "Yok artık" dememin iki tane sebebi var. Birincisi Rockets'ın kadrosu taştı, bir oyuncu fazlalığı oldu zannedersem ve takımda 8 tane uzun oyuncu oldu. İkincisi ise Brad Miller'ın yaşı.

İlkinden başlarsak. Scola yazısında değinmiştim Rockets'ın uzun rotasyonuna, biraz saçmalamış durumdalar: Yao, Scola, Hill, Patterson, Andersen, Hayes, Johnson ve şimdi de Brad Miller. Bir oyuncu göndermeleri gerekecek. Geçtiğimiz sezon neredeyse hiç katkı veremeyen David Andersen'in bench'i ısıtmasının büyük olasılık olduğunu yazmıştım iki gün önce, şimdi artık gönderilmesi neredeyse kesin gibi duruyor. Ben yine anlamadım Rockets'ın yapmaya çalıştığı şeyi. Böyle bir uzun rotasyonunu ne yapacaklar? Ne gereği var? Yao, Scola ve Brad Miller2ın alacağı dakikalar garanti. Hayes pis işleri yapacak o da alır 10 dakikaya yakın bir süre. O zaman Knicks'ten takasla ve büyük umutlarla aldıkları Hill ve bir ay önce 14. sıradan seçtikleri Patterson ne olacak? Bench'i ısıtacaklar. Bir sürü orta kalitede oyuncusu var Rockets'ın, çok da derin bir kadro ama işte kalitesi yine de sorgulanabilecek bir takım bana kalırsa.

İkinci neden ise Brad Miller'ın geçtiğimiz sezon yaşadığı düşüş. Sadece Taj Gibson ve Noah'ın sağlam performansları sayesinde 23 dakikayla kısıtlı kalmadı Miller. Kendisi de bu konuda suçluydu. İzlediğim Bulls maçlarında birşey dikkatimi çekti, dış şutları kariyerinde hiç olmadığı kadar kötüydü. Yaklaşık olarak 3'te 1'ini falan değerlendiriyordu orta mesafe atışlarının. Zaten bu şutların %90'ını da bomboşken attığı düşünülürse olayın vehameti anlaşılır. İstatistiklerine de baktığımızda %43 ile kariyerinin kötü yüzdesine imza attığını görebiliyoruz. Ayrıca 34'üne geldiği için ayakları neredeyse hiç gitmiyor. Kariyeri boyunca zaten atletik yapısı ve ayak çabukluğuyla ön plana çıkmadı ama artık iyice ağırlaştı. Miller hiçbir zaman savunmasıyla bilinen bir oyuncu olmadı fakat yukarıda belirttiğim gibi hücumda da bocalıyor. Yani biraz riskli ve performansı belirsiz bir oyuncu aldı Rockets sanki. Miller'ın geçtiğimiz sene iyice belirginleşen düşüşü sürerse Rockets pişman olabilir ama kontratın kısa ve senelik 5 milyon civarına olması çok da vahim değil. Ayrıca son yılın da sadece bir kısmı garantiymiş.

4 FARKLI FIKIR:

Ömer dedi ki...

Keske biz alsaydik. (Raptors)

mucho dedi ki...

Bana göre bu yılın en kötü 3 imzası içine girer bu transfer.Hakikaten ne alaka anlayamadım.Diğer uzunlar için hakikaten güzel takaslar düşünüyorlarsa tamam ama çok da ümitli değilim açıkcası.Bence bu sene playoff göremeyecekler.

baldur dedi ki...

keşke david andersen fenerbahçe ülker'e gelse. müthiş olur.

Unknown dedi ki...

muhtemelen adelman ın pas verebilen bir uzun yedek isteği ağır basmıştır.. Miller ligin en iyi pas veren uzunudur desek abartmış olmayız heralde.. Yoksa şuanda elde başka hiç bir özelliği kalmadı..