BIY AD

12 Temmuz 2010 Pazartesi

Hidayet Phoenix Yolunda (Takas Oldu Sayılır)

Henüz %100 kesinleşmiş değil ama Hidayet'in karşılığında Leandro Barbosa ile Dwayne Jones da Raptors'a geçecekmiş. Bir kere en başta mutlu olmadığı, taraftarların çoğunun da ondan nefret ettiği Toronto'dan ayrıldığı için harika oldu bu takas Hedo açısından. İlaç gibi gelmiştir, yeniden doğmuş gibi hissediyordur daha yeni takımıyla antrenmana bile çıkmadan. Şimdi önce iki taraf açısından da takasa bakalım, ardından Hedo'yu değerlendirelim.

Geçtiğimiz sezon kariyerinin en kötü dönemini geçiren Barbosa'yu gönderip yerine Hidayet'i almak mantıklı bence. Yani Barbosa bench'ten dahil olup sağlam bir skorer opsiyonu görevi görebilirken, Hidayet bir takımın çehresini değiştirebilecek bir oyuncu. Raptors ise elinde Jack, Calderon ve DeRozan varken Barbosa'yı niye aldı çok anlam veremedim. Bosh'tan sonra skor üretmekte sorun yaşayacaklardı, Barbosa bu eksikliği gidermeye yardımcı olacaktır ama 1 ve 2 numaralı pozisyonlarda dakika dağılımı problemi ortaya çıkabilir. Bunun dışında Raptors, Jones ile beraber Bosh sayesinde gelen takas istisnasını da Bobcats'e gönderip Diaw'ı alacakmış. Ama o zannedersem daha bir muallakta.

Teknik açıdan bakarsak pek çok kişi "Hidayet topla oynamak istiyordu, şimdi topu en çok domine eden Nash'in yanına gidiyor. Kesinlikle yanlış seçim" diye yorum yapıyor. En başta şunu söylemek lazım, bir kere Hidayet zaten Raptors'a yeterince zorluk çıkardı takasını isteyerek. Bu durumda gideceği takımı belirlemek gibi bir hakkı yok. Ayrıca Nash'in önümüzdeki sezon 37'sine basacağını unutmayalım. 30 dakikayı zar zor geçecektir kendisi. Kalan 18 dakikanın büyük çoğunluğunda Hidayet'in oyunda kalmasını bekliyorum ben. Çünkü geçen sezon gösterdiği çıkışla Barbosa'nın da daha kolay gözden çıkarılmasını sağlayan Dragic daha çok skor üretmeyi seviyor. Buna ek olarak yine Nash'in yaşına dönelim ve Amare'nin de takımdan ayrıldığını hatırlatalım. Yani Nash'e pozisyon yaratmak ve arkadaşlarını beslemek için bir yardımcı, ikinci bir opsiyon lazım. Hedo bu görevi üstlenebilir. Hele Gentry'nin düşündüğü gibi uzun forvette oynayacaksa, hücumda neredeyse bütün takımların dengesini alt üst edecektir Hedo. Düşünsenize, belki de NBA'deki en hızlı uzun forvet olacak kendisi, şut tehdidi de var. Nasıl savunulacak acaba? Ayrıca oyun kurma kabiliyeti sayesinde, bir nevi bundan iki sezon önceki Diaw'ın üstlendiği rolü de oynayabilir. Ama tabii işin savunma yönünde de hergün kendisinden 15-20 kilo ağır oyuncularla baş etmesi, vücut vücuda çarpışması, ribaund kovalaması gerekecek. Raptors'da çok kısa dönemler uzun forvet tecrübesi olmuştu, keza Magic'te de çok kısıtlı dakikalar alıyordu bu pozisyonda. Örneğin sezonun sonunda 19 ribaund ile kariyer rekoru kırdığında boyalı alanı savunmuştu 15-20 dakikalığına. Hoş Gibson ve Noah gibi oyunculara karşı oynaması da bir avantajıydı ve buna rağmen resmen kızarmıştı suratı, bitap düşmüştü diye hatırlıyorum. Daha kalıplı uzun forvetlere karşı ne kadar dayanabilir bilmiyorum. Bu deneyin başarılı olup olmayacağını, Hedo'nun inadı, inancı ve dayanıklılığı belirleyecek önümüzdeki sezon.

Ben sevindim açıkçası bu takasa. İnşallah son anda bir yamuk çıkmaz da gerçekleşir.

15 FARKLI FIKIR:

DisCoNNecT dedi ki...

erken konuşmak yanlış olur belki ama, phoenix bu takastan oldukça karlı çıktı kanımca.

ayrıca hedo skor anlamında 20 sayı 7 rib 5 asist ortalamalarını yakalayabilir kanımca. tabi ki bunları konuşmak için erken.

herşey yolunda giderse phoenix rahatlıkla konferans yarı finallerine kadar yükselir. hido da bize keyif veren oyununu tekrar korta yansıtır.

Adsız dedi ki...

Torontodan kurtulduğuna sevindim, ama 4 numara kesinlikle oynayamaz Hido 15-20 dk oynamak farklı, bütün sezon oynamak farklı, hücumda drive eder 3-4 üçlük gönderir ama savunmada paramparça ederler Hidoyu, Hill'i benchten getirmek daha yararlı olucaktır.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Kendisi için sevindim, çünkü Hidayet düzgün karakterli bir oyunncu ve insan. Ayrıca bu gelişme onun milli takım performansınıda arttıracaktır. Hayırlı olsun

Adsız dedi ki...

keza memleketin en önemli spor olayı yaklaşırken dünya kupasından sonra içim cıvıl cıvıl hadi sıradaki gelsin diye beklerken, bencil olup milli takım açısından bakıyorum şu günlerde bu mevzuya. psikolojik açıdan baktığımızda mükemmel. oynamak istemediği, taraftarlarında onu görmek istemediği şehirden sevgi pıtırcığı kıvamında olan bi takımın şehrine gidiyo. istemediği takımda oynama düşüncesinin, ne kadar şampiyonaya odaklansa da arada aklına düşüp konsantrasyonuna zeval vereceği kesindi. artık o kısmı atlattığına göre hido, gerek milli takım bazında gerekte kendi kariyerinde silkinip kendine gelicektir.

miçsimit dedi ki...

YAhu finiks en hızlı oynayan takım değilmi hedo hiç bir şey yapamaz özelliklerinin gösteremez orda toronto dan daha kötü olur aha buraya yazıyorum yazdım

Adsız dedi ki...

Hidayet'in bu saaten sonra konuşmaya hakkı yok. Geçen sezon 3 milyon fark için blazersı satıp kanadalara kadar gitti şimdi ise suns'a gidebilmek için 5 milyondan vazgeçeği söyleniyor pek inanamasamda. EE ne demiş Cem Yılmaz; "Bıldırki yediğin hurmalar gelir kötünü tırmalar."

Adsız dedi ki...

phoenix mantıksızlık sınırlarını daha ne kadar zorlayabilicek acaba?
takımın 500 altı ekipleri yenip playofflara 5-8 arasına girmesini garantiye aldılar ama lopez dışındaki herkesin hücumda 3lük çizgisinin geride durduğu bir takımın bırak Lakersı Okc & Phx & SaSla eşleşmesini düşünmek bile komik.

Berkay dedi ki...

takas büyüyecek sanırım, calderon ve diaw da takasa dahil edilecekler gibi duruyor

Asphalt Monkey dedi ki...

Hidayet'in menejeri Lon Babby'nin son zamanlarda Phoenix'e GM olacagi söylentilerini de unutmamak lazim bu transferi incelerken. Keza, netten arastirirken elemanin diger oyuncularindan Childress'in de Suns'a gelecegi söyleniyor. Bu transferleri GM gözüyle mi yapiyor yoksa oyuncu menejeri gözüyle mi tartisilir.

Ömer dedi ki...

Kleiza gelince Hido'nun kalip kalmayacagi sorgulanmisti.

Bu arada yukarida bahsedilmis ama ona ek olarak Jones-Calderon vs. Diaw-Chandler takasi da her an gerceklesebilir Raptors-Bobcats arasinda. Dolayisiyla Barbosa'ya da yer acilacak. Jack de 1.guard olacak.

Adsız dedi ki...

hidayet kariyeri boyunca hep iyi pf lerle(webber-duncan-lewis-bosh)oynadı bu yüzden 4 numara tecrübesi çok az.bence grant hill in yaşını düşünürsek hill yedek kalmalı hido 3 te oynamalı.ama suns un iyi bir 4 numara bulması lazım.hido 3 lük tehditiyle 4 numarada sorun çıkartır amasavunmada bence zorluk yaşar.

Gurkuff dedi ki...

Hidonun torontodaki kontratını mı verecek acaba phoenix.. yani 5 yıl 53M dolar mı olacak bilen var mı?

EarlyAdopter dedi ki...

@ gurk061
Hedo Nash ile yanyana oynayabilmek adina son senesinde alacagi $12.2 M un yarisini feda etmis diye okudum. Yani 4 yilda $38M

kahinahtapotpol dedi ki...

http://www.htspor.com/nba/haber/532185-terbiyesizler

Buyrun olacağı buydu terbiyesizlere bak. ama çuvaldızı kendine batırması gerek Udonis haslemden çok şey öğrenmesi gerek hidayetin .

filelisepet dedi ki...

Bu arada Hedo the Party Machine konulu videonun ikincisi çıkmış, http://filelisepet.blogspot.com/2010/07/yeni-phoenix.html