BIY AD

13 Temmuz 2010 Salı

Knicks'in Oyun Kurucusu Felton

Uzun zamandır hayalini kurdukları LeBron’un Miami’yi tercih etmesinin ardından doğal olarak hüsrana uğrayan Knicks, Amare'nin partneri olarak Raymond Felton'ı seçti. Felton nerede, LeBron nerede. Dağlar falan değil, tanımlanamayacak farklar var arada. Ama Felton'ı beğenmesem de, aldığı garip paraya rağmen (2 yıllığına 16 milyon dolar) bu transferi fazla eleştirmeyeceğim. Bunun nedenleri var elbette. Öncelikle kalan serbest oyuncular içinde en iyi ve hatta tek oyun kurucuyu biraz pahalıya da olsa kadrolarına kattılar. Ayrıca bana göre bugüne kadar yıllık 5-6 milyondan fazla haketmeyen Felton'a o parayı vermelerine rağmen, kontratını sadece iki sene ile sınırlı tuttular. Gelecek sezon bir maksimum kontrat verecek yerleri var, üstüne sonraki sezonda da bir maksimum kontrat verecek yerleri açılacak. İşin 'business' tarafına baktıktan sonra tekniğine inelim:

Öncelikle Felton'ın D'Antoni'nin hızlı tempo sistemine harika uyduğunu söylemeliyim. Çünkü Felton set hücumlarında ne kadar batırıp, yanlış kararlar veriyorsa, transition hücumunda aynı oranda etkili. Hem hızlı hem güçlü olduğu için pozisyonları kolayca bitirebiliyor, aynı zamanda açık alanda saha görüşü iyi. Ancak geçtiğimiz sene isabet oranını yükselttiği üçlük atışlar acaba bir çalışmanın ürünü müydü yoksa şansa mı oldu? İşte bu sorunun cevabı Knicks için çok önemli, zira üçlüğün ne kadar ölümcül olduğunu biliyoruz D'Antoni'nin sisteminde. Bunların yanında Felton'ın, Amare ile ne kadar iyi pick & roll oynayabileceği de bir soru işareti. Oturmuş hücumlarda kolay kolay doğru karar veremiyor. Ayrıca perdeyi çok iyi kullansa da, daha sonra uzunlarına iyi paslar verdiğine pek fazla şahit olmuyoruz Felton'ın. Kendisi bitirmeyi de çok seviyor perde sonrasında. Tabii bugüne kadar oynadığı uzunların hiçbirinin hücum gücü, Amare'nin yanına bile yaklaşamaz, o da ayrı konu. D'Antoni'nin pick & roll öğretileri ve Amare'nin varlığı, Felton'ı bildiğimiz ve beklediğimizden daha iyi bir oyun kurucu haline dönüştürebilir. Bir de yukarıda belirttiğim gibi üçlükleri aynı yüzdeyle sokmaya devam ederse, son derece eğlenceli bir Knicks takımı izleyebiliriz. Mesela Felton 15 sayı, 9 asist gibi ortalamalar yakalarsa şaşırmayın. Bu başarı için yetecek mi? Hayır. Knicks taraftarı yine önümüzdeki transfer dönemlerini bekleyerek geçirecek bu sezonu da kısacası. Gerçi doğuda playofflar'a kalabilirler sonuç olarak, belki bu bile yeterli olur 1-2 sezon için taraftarlara. Yani kısacası bu, tam bir geçiş dönemi hamlesi Knicks'ten.

Bobcats de herhalde takımı DJ Augustin'e teslim edecekmiş gibi duruyor. Bol bol izleme fırsatı bulacağız genç guard'ı.

11 FARKLI FIKIR:

Unknown dedi ki...

Ny lebron olmayınca seneye Carmelo ve 2012 de de sanrım howard a sulanacaklar..

Adsız dedi ki...

2 senelik anlaşmanın sebebi chris paul'ün 2012 yazında bitecek olan kontratı. ha 10 senedir sokak basketbolcusundan aparma oyunkurucularla oynayan knicks sonunda nba standartlarında bir pg almış oldu.

liquefied dedi ki...

Bobcats de Calderon'u aldı takasla. DJ'e henüz teslim etmiyorlar görevi.

xenith dedi ki...

nyk cp3'ye göz koymuş anlaşılan :) gelecek yıl carmelo ondan sonra da paul'u aldılarmı harika olur.nyk akıllı ve emin adımlarla ileriliyor.

mucho dedi ki...

Bu kafa yapısıyla seneye carmelo sonra howard, paul falan derken gene hüsrana uğrayacaklar.Artık devir değişti yıldız oyuncular parası olana değil kafası olana bakıyorlar.Şuan Birçok oyuncu Newoyorkun 120si yerine spurs,portland,lakers gibi takımların 100m dolarlarını falan tercih ederler.

Adsız dedi ki...

Charlotte, Calderon'u alıp Diaw ile Chandler'i Toronto'ya yolladı.. Yanii 1. guard Calderon, Charlotte'da

Adsız dedi ki...

lebron kaçtı ama yeni rüya belli oldu nyk için. "paul - carmelo - amare"

yalnız sabır kalmadı. carmelo hemen olmasa bile paul ü bi takasla alamazlar mı?

halidbinvelid dedi ki...

Alsınlar semihi rahata ersinler 1-2 seneye domine eder nba i semih

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

oyun kurucu demişken fisher muhtemelen 3 sene daha lakersda.. orlandoda richardsonu almış hidayeti alamayınca :P

Adsız dedi ki...

spurs sessiz sedasız splitter le imzaladı. tam bir nokta atısı

Semih. ~ dedi ki...

3 lü takas olmuş calderon, reggie evans bobcast. barbosa diaw tyson chandler toronto, hedo da suns. ayrıca haslem re-sing heat.