BIY AD

15 Temmuz 2010 Perşembe

Ninja Kaplumbağa Denver'da

Al Harrington - Ninja Kaplumbağa benzetmesini Soner'den duydum, kullanayım dedim. Bugüne kadar hiç aklıma bile gelmemişti ama duyduğum an bir gülme geldi. Gerçekten çok benziyor =)

Neyse efendim, Al Harington ile 5 yıllık 34 milyon dolar karşılığında el sıkıştı Denver. Yani MLE kontratı. Baştan söyleyeyim bence güzel bir hamle. Dış şut atabilen bir uzun olduğunuz anda zaten değeriniz artıyor. Bunu Frye'da görmüştük. O yüzden senelik yaklaşık 7 milyon dolar, Harrington için aslında fazla değildi bence. Ama fazla olan şey kontratın uzunluğu. 4 yıllık bir anlaşma olsa daha pozitif bakardım. Kontratın bu haliyle, 35-36 yaşındaki Harrington, Nuggets'a biraz külfet olacak sanki.

Ama işin ekonomik yönünü onlar düşünsün, biz oyun alanına bakalım. Neler olacak Nuggets'da? Bir kere zaten baştan beğendiğimi söylemiştim bu transferi. Çünkü Harrington Nuggets hücumuna başka bir boyut katacak. Artık hücumda özürlü bir konuma gelen Kenyon Martin'i riske ederek Carmelo ve Billups'a gelen ikili yardımlar, Harrington oyundayken gelemeyecek. Özellikle Harrington'ın son 3-4 senede geliştirdiği üçlükleri, bu açıdan Nuggets'ı çok rahatlatıcak. Bu pozitif birşey gibi gözükse de Al Harrington'ın son senelerde oyununun çok fazla dış şut üzerine kurulduğunu söylemeliyim. Eskiden rakiplerini ayak çabukluğunu kullanıp, içerde birkaç ayak oyunu yapıp falan ekarte ederek sayıya gidiyordu. Hala yapıyor bunları arada sırada ama dış şutlarını geliştirdiğinden beri, dışarıda oynamaktan çok memnun ve mesut kendisi. Ayrıca bir eksik yönü var Nuggets'a uymayacak. Al Harrington son yıllarında, özellikle de Knicks'te oynarken adeta bir kara delik gibiydi. D'Antoni ile de kapışmıştı bu yüzden yanılmıyorsam, fazla bire bir zorladığı için. Ayrıca Warriors'dan ayrılmasının sebebi de Don Nelson ile anlaşamamasıydı. Gerçi Nellie ile kim kapışmıyor ki? Kimler kimler gönderildi Warriors'dan. Aslında bu 'kara delik' mevzusunun Knicks ve Warriors'ın genel havası ile alakası olup olmadığını bilmiyorum. Bu sezon öğreneceğiz. Ama geçmişte, özellikle Hawks'da JoJo ile takımın liderliğini yaparken pas verme ve pozisyon hazırlama kabiliyetini göstermişti. Açıkçası George Karl ve Billups'ın önderliğinde yeniden kendini bulmasını bekliyorum Harrington'ın. 30 ve üzeri dakika alması durumunda, Carmelo'nun ardından 16-17 sayı ile takımın 2. en skorer oyuncusu olursa şaşırmam.

Özellikle Kenyon Martin ve Birdman'in diz ameliyatı geçirdikleri bir sezon, 3-4 numaralı pozisyonları oynayabilen farklı bir uzun almaları oldukça önemliydi. Ancak Harrington yüzü dönük hücumcu savunabilse de, sırtı dönük cüsseli uzunlara karşı son derece çaresiz kalıyor. Savunmadaki bu eksikliğini Nuggets gibi iyi savunma yapan, sert bir takım kapayabilir. Belki de takımdaki tek yumuşak isim Harrington olacak. Bu da Nuggets'a büyük bir dezavantaj yaratmaz.

2 FARKLI FIKIR:

melo59 dedi ki...

şampiyonluk hamlesi

manu dedi ki...

özürlü kenyon martin maç başına 11.5 sayı atıyor !!