BIY AD

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Orlando Redick’in Alternatifini Buldu

Her ne kadar yedek olsa da takım sistemine çok uygun bir isim olduğundan Redick’in ayrılması büyük bir yara açacaktı Orlando’da. Ama öyle bir ismi kattılar ki takıma, en iyi seçimlerden biri oldu Q-Rich. Redick’e bu kadar benzer, onun (muhtemelen) gitmesiyle açılacak boşluğu direk doldurabilecek çok az kişi geliyor aklıma şu an. Şimdi, bakınca Redick’in 3 yıllık 20 milyon dolar civarındaki kontratını eşlemek yerine yine 3 yıllık 8 milyon dolar civarındaki Quentin Richardson denemesi en kötü bakış açısıyla denemeye değer bir hamledir.

Orlando’nun 4 dışarda artı Howard sisteminde bir zamanların üç sayı şampiyonunun ne kadar etkili olabileceğini tartışmaya gerek yok. Ayrıca kendisi, yine takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Matt Barnes kadar olmasa da hiç fena bir savunmacı değil. Buna ek olarak tıpkı Barnes gibi pozisyonuna göre son derece iyi bir ribaundcudur. Howard’dan dolayı bu özelliğinin çok bir önemi yok gibi görünebilir ama sonuçta Lewis gibi, Carter gibi isimlerin olduğu takımda Howard bile tek başına yeterli olmayabiliyor bu konuda. Richardson’ın bir diğer özelliği de takım oyununa olan yatkınlığı ve takım kimyasına bulunduğu olumlu katkılardır. Bu sebeple kenardan gelmesini sorun etmesi bir yana, her sayıdan sonra ayağa kalkıp -Cavaliers benchi misali- elindeki havluyu sallarken çok görmüşüzdür kendisini. Senelerdir Knicks’te, Heat’te, takım arkadaşlarına uyup öylesine takıldığından dolayı basketbolu üst seviyede oynamayı ciddi anlamda özlemiştir ve bu da sahaya yansıyacaktır. Ligde sevdiğim oyuncuların başında gelen Q-Rich’in Suns döneminden sonra ilk defa bir contender takımda yer almasına da ayrıca sevindim. İki taraf için de oldukça yerinde bir hamle gibi görünüyor.

Redick'in takıma dönme ihtimali de son derece azaldı, Barnes'ın ise böyle bir ihtimali kalmadı gibi birşey. Hatta Redick değil de Barnes'ın alternatifi diyebiliriz. / Can

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

bu gün nbatv de redickin kontratının eşlendiği söyleniyodu ayrıca rick fox redick için gelişen bi oyuncu olduğunu söylüyo :) nbain m.doganı fox heralde redick o fiziğile ne kadar gelişse de o kadar para edecek adam olamaz. barnes için hiç umut kalmamış oluyo bu durum da eger gercekten hem q.richi alıp hem redickin o kontratı eşleniyosa orlando gm sini tebrik etmek lazım :)

mucho dedi ki...

orlando bu kadar ortalama oyuncu alacağına toplam paraya daha eli düzgün bir oyuncu alsa daha iyi olurdu.chicago'ya da yazık ya adamlara kime el atsa olmuyor.Sanırım t-mac ile anlaşacaklar.

onur dedi ki...

Q-Rich iyide çok iniş çıkış yaşıyor sezon içinde