BIY AD

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Para Herşey Değilmiş

Müthiş bir vefa örneği Haslem'den. Çok duygusal bir giriş oldu, farkındayım ama ne yapayım çok takdir ettim bu hamlesini, tutamadım kendimi. 2002 draftinde kimse tenezzül edip bakmayınca yüzüne, Fransa’nın yolunu tutmuştu Haslem. Sonrasında muhtemelen üç-beş yaz ligi maçında kendini gösterip, Heat forması altında lige adımını atmıştı. 7 senedir formasını giydiği Miami ile olan sözleşmesi bu sene son bulmuş ve kendisine 5 yıl için $34M değerinde teklifler gelmişti Denver ve Dallas’tan. Söz konusu yüzük olunca 0’la 1 arasındaki fark, 1’le 2 arasındaki farktan çok daha fazla olabiliyor. Bu açıdan bakıldığında, parmağında bir yüzük olan oyuncunun paraya tamah etme ihtimali artar, ancak Haslem’da durum böyle olmadı. O, önerilen kontratları elinin tersiyle itip eski takımının yine 5 yıllık $20M değerindeki teklifini kabul etti. Yakışmazdı zaten doğduğu büyüdüğü şehri para için terk etmek, onu buralara getiren takımından ayrılmak Haslem’e. Gerek evinden ayrılmaması, gerek şampiyonluk ve başarı isteği doğrultusunda bence doğru kararı verdi takımda kalarak. Birkaç şampiyonluk daha ekleyebilirlerse Heat'in tarihine, bakarsınız bir gün Haslem'ın forması American Airlines Arena’nın tavanını süsler.

Teknik değerlendirmeye geçecek olursak kısaca; Muhtemelen Bosh’ın yedeği olacak Haslem. Bir yedek için yetenekleri fazlasıyla tatmin edici. (Mesela üç yıldızdan özellikle Wade - James ikilisi oyundayken, boyalı alanı boşaltma görevini çok iyi yapar Haslem orta mesafe şutlarıyla ve yıldız ikili çılgıncasına boyalı alana atak edebilirler. / Can) Ama takımın halen bir pivot ihtiyacı mevcut. Şöyle skor üretmese de olacak, defansif yönü ağır basan, güçlü, kuvvetli, iri yarı, pota altında sağlam durabilecek bir pivot. Haslem'in yanına Ilgauskas'ı ekleseler de, yukarıdaki tarife uyan bir pivot değil kendisi. Aşırı ağır, narin, kuvvetsiz, şutları da artık girmeyen, bir garip oyuncu haline dönüştü çünkü. Faydası olacağına pek inanmıyorum bne. Juwan Howard’ın da boyu malum... Mesela sağlık sorunu olmayan bir Przybilla, bir Oden veya Dalembert en olmadı Kwame Brown falan, o tarz bir adam lazım işte Heat’e.

9 FARKLI FIKIR:

samet dedi ki...

bazen seni anlayamıyorum, lebronun doğduğu büyüdüğü şehri terketmesine ve bunu bir şovda açıklamasına hiç bir şey demeyen hatta destekleyen sen, şimdi haslem'ı yere göğe sığdıramıyorsun. olmaz böyle.

Adsız dedi ki...

cidden 14 milyonu çöpe mi atmış? ben bunun aklından şüphe ederim. adam tokgönüllüyse bu para da yeter diyorsa tamam ama genel nba profiline uymuyor...

Adsız dedi ki...

Kwame Brown biraz ağır olomadımı abii yaaa:D:D:D

onur dedi ki...

Ulan Kwame bile "ihtiyaç duyulan eleman" oldu ya!!!

Fatih Solak'ı alsınlar bari...

Adsız dedi ki...

Kwame mi? aman diyim:)

HayattanSıkıldıgımda dedi ki...

http://zorturkderki.blogspot.com/2010/07/nbaden-diyeceklerim-var_13.html

Bende kendi blogumda bir şeyler karaladım.Bu kadroyu bulupta gitmez olmazdı.Biraz vefa birazda yüzük sevdası için gitmedi bana göre.Ewt bir pivot eksikliği var.Bir Przybilla bana görede uyar.

Adsız dedi ki...

yanlış bilmiyorsam joel kaldı takımda, hani çok etkili olmasa da idare edebilir ilgauskas joel ikilisi. şu an için yapacak çok da hamle yok zaten o bölgeye. asıl sıkıntı chalmers iki sezon önceki gibi mi oynayacak yoksa geçen sezonki gibi mi.

Hakan

xenith dedi ki...

bence yaptığı tam bir mallık. geride bıraktığı para az buz birşey değil arada tam 14M$ var. çılgınlık resmen

Serdar Erken dedi ki...

bu işin içinde bir iş varmış gibi geliyor bana hep. 14 milyon az para değil. zor olsa da açıktan para işleri dönmesi ihtimali olabilir.