BIY AD

16 Temmuz 2010 Cuma

Redick'in Chicago Uçuşu İptal

Orlando Magic, daha geçtiğimiz gün Quentin Richardson'ı kadrosuna katmasına rağmen Bulls ile sözleşme imzalayan JJ Redick'i kadrosunda tutmaya karar verdi. Hey maşallah, masraftan kısmıyorlar hiç. Çünkü Bulls'un önerdiği ve Magic'in eşleştiği kontratta, yanılmıyorsam Redick'in ilk sezon kazanacağı miktar 7 milyon dolardı. Magic lüks vergisi sınırının üstünde olduğu için, Redick'e 7 milyon dolar öderken, bir 7 milyon da NBA'e ödeyecek. Yani 14 milyon dolar harcamış olacaklar Redick için. Değer mi? Bence değmez, zaten bu yüzden Redick'in Bulls'a gittiğine neredeyse kesin gözüyle bakıyordum. Ama Redick Chicago'nun yolunu tutsa, şampiyonluğa oynayacağına inandıkları kadro, sekteye uğrayacaktı. Ayrıca Redick'in yerine koyabileceğiniz serbest oyuncu da yok. O yüzden anlayabiliyorum bu kararı. Geçen sezon Gortat'dan sonra, bu sezon da Redick başka takımlarla anlaştıktan sonra Orlando'da kaldılar. Bütçeden kısmak adına, geçtiğimiz sezon (bana göre yanlış bir şekilde) hiç görev verilmeyen Bass'i elinden çıkarabilir Magic.

Bulls da Korver'ı şutör guard pozisyonunda başlatmak gibi bir hata yapacak mı acaba merakla bekliyorum. Onlara da takas yolu gözüktü sanki. Redick yerine Morrow'u alsalar çok daha iyi olurdu. Hem daha ucuzdu hem de Warriors'ın meğerse eşleşmek gibi bir niyeti yokmuş. Kısacası Bulls'da halen bir şutör eksikliği var, tek çözüm Rasual Butler veya takas yolu gibi duruyor. Hayret hakikaten az önce serbest oyunculara bakarken dikkatimi çekti, bu Butler'ı kim alacak acaba? Savunma yapan, şut sokan, ucuz rol oyuncusu işte daha ne olsun?

5 FARKLI FIKIR:

HayattanSıkıldıgımda dedi ki...

Bulls , Brewer'in peşine düşmüş bu olaydan sonra.Bulls bu sene bana göre sürpriz yapan takım olcak.

Bu arada sizden bir ricam olcak.

http://zorturkderki.blogspot.com/

blogunu Blog'lara Kısayollara ekler misiniz?

siriusjames dedi ki...

Ronnie Brewer'ı alacağız muhtemelen. Plase Rudy Fernandez.

Adsız dedi ki...

İyi şutör,topun el yaktığı anlarda ezilemeyen bir oyuncu, gayretli savunmacı. İyi güzel de bir senede 7 milyon ne yaw? Zamanında Hidayetin aldığı MLE gerçekten çok azmış bu kontratlara bakınca.

Lope dedi ki...

Bir şey soracağım:Redick için fazladan lüks vergisi vermek sizce normal midir?Piyasada daha ekonomik ve Redick kadar efektif bir iki numara yok mudur?

mucho dedi ki...

ronny brewer chikagoya gitti... bulls icin hayırlı uğurlu olsun