BIY AD

15 Temmuz 2010 Perşembe

Spurs Splitter’e Kavuştu

2007 draftinde 28. sıradan seçtiği Tiago Splitter ile biraz gecikmeli de olsa buluştu Spurs. 3 yıllık $11M karşılığında anlaştı taraflar. Öncelikle Avrupa’dan NBA’e geçen isimlere nazaran çok daha cazip şartlarda anlaşıldığını söylemek mümkün Spurs adına. Sonuçta geçtiğimiz sene İspanya Ligi’nde normal sezonun ve finallerin MVP'sinden bahsediyoruz. (Yenilmez armada Barça’yı finalde süpüren takımın başrol oyuncularındandı kendisi). Hem “Avrupa’nın kralı da olsa gelir NBA’de havlu sallar” görüşü de eskide kaldı. Artık çıkıp takır takır oynuyor Manu’lar, Scola’lar… Bu vesileyle Petro’yu da saygıyla analım. Takımı gençleştirme politikası adı altında Hill ve Blair’dan sonra Splitter’in de rotasyona katılması oldukça yerinde bir gelişme San Antonio için. Zira malumunuz Duncan, Manu ve çoğu parça yaşını aldı. Geçtiğimiz playofflarda da gördük ki enerjik rakiplere karşı koymakta son derece zorlanıyorlar. Ayrıca Duncan’ın ayaklar artık birkaç adım yavaşladı, Parker’ın takımda kalacağı meçhul, Ginobili deseniz ha sakatlandı ha sakatlanacak diye yürek ağızda izliyoruz. Bu sebeple takımın kimyasını çok bozmadan yavaş yavaş yapılacak yerinde eklemelerle bir iki sezon daha kafaya oynamak esas amaçlarıdır. Hem bu sayede Parker’ın takımda kalmasını da sağlarlar.

Avrupa Ligi’ni yakinen takip edenler bilecektir, Splitter Avrupa’nın en değerli oyuncularının başında gelir. Muhteşem fiziği, alçak post ve pick and roll oyunlarını müthiş oynaması ve boyuna göre atletikliği en önemli artıları. Orta mesafe şutu da hiç fena değil, zaten durdurulmasının güç olma sebebi de hücumunun çok çeşitli olmasından geliyor. İşin savunma kısmına gelince hafiften sıkıntı başlıyor aslında. Spurs’un eski savunmacı imajı yok artık ligde. Ama takımın mevcut savunma dozajına ulaşabilmesi için bile biraz çalışması gerekiyor Splitter’in. Geçtiğimiz sezonu Eurolig’de 13 sayı-5 ribaund istatistikleriyle tamamladı. Hayırlı olsun her iki taraf için de. Şahsi fikrim olumlu işlere imza atacağı yönünde. İzleyip göreceğiz Avrupa’nın kralının NBA’de neler yapacağını.

Sessiz, sakin, çaktırmadan, yazın önemli transferlerinden birine imza attı Spurs. Belki iki sezon önce Amerika'ya gelmeye ikna etseler Splitter'i, şampiyonluk yarışında "Ben de varım" diyebilirlerdi. Ancak artık yaşlılık kendini gösteriyor, özellikle de Duncan'da. O gerektiği her pozisyonda sayı üretip, her rakibin hücumunda içeri girenlere "dur" diyemeyince, Manu Ginobili çılgın oynasa bile, Spurs de eski Spurs olamıyor. / Can

6 FARKLI FIKIR:

mucho dedi ki...

acaba paker'ı spurs mü istemiyor yoksa kendisi mi ayrılmak istiyor onu anlayamadım.Benim bildiğim kadarıyla spurs parker'ı iyi bir 3 numara ile değiştirmek istiyor.Fakat şuan için 1 numaraya ihtiyacı olan ve elinde iyi bir 3 numara olan takım yok.

mucho dedi ki...

mason-jefferson-bogans'dan sonra mahinmi'de spurs'den ayrılmış.Kendisi dallas ile anlaşmış.spurs kontratı bitenlerden sadece bonner ile anlaşmış oldu.Sanırım bu sene çaylaklarına çok güveniyorlar.Shaq flörtü de olmamış deniyor.40'ına gelmiş bir adamın 2 yıllık 11.5 istemesine şaşırmışlar galiba.

mucho dedi ki...

mason-jefferson-bogans'dan sonra mahinmi'de spurs'den ayrılmış.Kendisi dallas ile anlaşmış.spurs kontratı bitenlerden sadece bonner ile anlaşmış oldu.Sanırım bu sene çaylaklarına çok güveniyorlar.Shaq flörtü de olmamış deniyor.40'ına gelmiş bir adamın 2 yıllık 11.5 istemesine şaşırmışlar galiba.

Adsız dedi ki...

raja bell utah'ta.... 3 yıllık 10 milyon. 5 yıl 34 den çok daha iyi ve tam utah'ın aradığı iki numara savunmasını yapan ve ceza şutlarını sokabilen biri. düşen performansını da bizde yükseltmesini bekliyorum. çok iyi oldu bu...

manu dedi ki...

"Zira malumunuz Duncan, Manu ve çoğu parça yaşını aldı." Kimmiş abi diğer yaşını başını alan parçalar Mcdyess tan başka ? İyice efsane oldu bu yaşlılık. Ne zaman bir cümle görsem ve içinde de Spurs varsa, hemen yanı başında yaşlılık kelimesi bitiveriyor. Horryler, Barryler, Bowenlar, Obertolar bu takımı bırakalı çookk oldu arkadaşım..

Adsız dedi ki...

şu avrupadan adam bulma işinde spurs 1 numara. parker manu hep nokta atışlarıydı bu herifte çok iyi.