BIY AD

6 Aralık 2010 Pazartesi

5 Aralık'tan Notlar

Günün Hayvan Performansları:
- Rondo'nun yokluğunda ilk 5 başlayan Celtics guard'ı Nate Robinson, takımının ilk yarıda kopardığı maçta galibiyetin mimarlarından olmuş 21 sayı 6 ribaund 6 asist ile.

- Amare bu sezon klasikleşen performanslarından biriyle Toronto'yu yıkan isim olmuş. Yanlızca 8 Knicks'linin forma giydiği maçta ipleri eline alan Amare 31 sayı 16 ribaund ile yıldızlaşmış.

- Detro'nun mağlubiyet serisine son verdiği maçta öne çıkan adam ise Stuckey olmuş. 24 sayı 6 ribaund 11 assist ile Cleveland'ı yıkmış.

- Bu sezon iyiden iyiye takımın liderliğini eline alan Westbrook da 19-7-13 ile alıştığımız performanslarına devam etmiş. 16'da 4 atması onun için bir eksi elbette ki ama takımının 25 asistinin 13'ünü yapması bunu telafi ediyor bana kalırsa.

- Nash-Warrick ikilisini ayırt etmeden koymak lazım buraya. Nash şut kaçırmadan 20 sayı ve 17 asistle oynadı. Warrick ise kenardan gelerek bulduğu 26 sayı- 6 ribaundla takımının evinde Wizards karşısında bir sürpriz yaşamasını Nash'le beraber engelledi.

-Matthews takımın hücum liderliğini Roy'dan devraldı birkaç maçtır. Oldukça cürretkar ve özgüvenli oynuyor. 10/19 saha içi isabetiyle 26 sayısı var Clippers karşısında.

-Son olarak Spurs'e yer vermeli. Takım olarak inanılmaz bir maç çıkardılar hücumda. Bir ara hiç şut kaçırmayacaklarını düşündüm. İkinci çeyreğin ortalarına doğru 64 sayı buldular ki, savunması çok kötü olmayan bir Hornets karşısında bu sayıya ulaşmaları hayli değerli. Benchlerine de ayrıca parantez açmak lazım. Maçın erkenden kopmasında en büyük paya onlar sahipti. Bonner'ın üçlük şovu da ayrıca izlemeye değerdi.

Boşa Kürek Çekenler:
- Takımlarının New York'a 17 sayı farkla mağlup olduğu maçta Bayless-Amir ikilisi çok sağlam çabalamış. 22 sayı 16 ribaund(8 hücum) yapan Amir'e , 23-7-6'yla eşlik etmiş Bayless.

- Golden State'in ikilisi de buraya girmeyi hakediyor tartışmasız. Toplamda 68 sayı atan Curry-Ellis ikilisi bu performansları ile galibiyeti getiremediler maalesef.

- Çaylak Griffin her maçında buralarda yer bulmaya başladı artık. Dün gece Portland karşısında 21 sayı- 15 ribaund ile oynayan Griffin'in çabaları galibiyete yetmedi.

Takımı Baltayanlar:
- Şutör özelliği ile tanınan Gibson&Mo ikilisi 27'de 9 ile takımı fena baltalamış.

- Yine ligin en elit şutörlerinden Belinelli de 6'da 0 ile takımının ipini çeken isim olmuş.

Bizimkiler:
- 18 dakika sahada kalan milli oyuncumuz Semih Erden, 4'te 1 saha içi ve 6'da 2 serbest atışla 4 sayı üretmiş. Ayrıca 6 ribaundunun yanına 1 de blok eklemiş.

- Hidayet de yine kenardan gelerek 20 dakikada 7 sayı- 4 ribaund- 3 asist- 2 top çalma ile oynadı.

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

bu gün orkun çolakoğlu da dedi; matt bonner playoff larda böyle oynayamaz. onun rolünün daha az olduğu bi rotasyon uygulaması lazım gregg pop'un.