BIY AD

9 Aralık 2010 Perşembe

Blazers'da Operasyon

Acaba yanlış mı gördüm diye defalarca baştan okudum ama durum şu ki Blazers, takımı gençleştirmek adına operasyon yapacakmış. Henüz somut bir adım atılmasa da gerçekleşecek olası bir gençleştirme operasyonunda takımdan ayrılacak isimler de belliymiş : Marcus Camby, Andre Miller ve Joel Przybilla. Gerçekten şaka gibi. Birçok takımın tecrübeli oyuncu bulmak için çabaladığı, takıma abilik edecek elemanlar aradığı günümüz NBA'inde böyle bir düşünceye nasıl kapıldılar (?) hiç bir mantıklı açıklaması yok sanırım.

Blazers kadrosuna şöyle bir baktığımızda garbage-time oyuncusu Sean Marks'ı saymazsak 30 yaşın üzeri 3 oyuncu bulunuyor. Operasyonda da adı geçen bu 3 ismi çıkardığımızda takımının en yaşlı ismi ise tanıdık bir yüz : 26'lık Brandon Roy. Kaliteli bir oyuncu olduğu kadar takımın en tecrübelisi olmak için bir 6-7 yaş genç olduğuna da şüphe yok.

Operasyonu yorumlamak için bir de diğer takımlara bakmak yararlı olacaktır diye düşündüm. Özellikle sene başında kadrosuna kattığı Kurt Thomas'ı hemen hemen hiç oynatmayan Bulls, yine çok çok az bir katkı bekleyerek Lakers'ın bünyesine dahil ettiği Theo Ratliff güzel örnekler. Bu tip oyuncular sahada fark yaratacakları yılları çoktan geçmiş isimler. Onların işi artık bir yerden sonra saha dışına kayıyor. Takım seyahatlerine, soyunma odası diyaloglarına, takım içi dengelere ve ilişkilere bir yerden sonra tamamen bu oyuncular hakim oluyor. İşte bu sebeptendir ki NBA'de her daim kendilerine takım buluyorlar. Ama gelin görün ki Blazers yönetimi çıkıp hala katkı verecek bu abileri takımdan yollamaya kalkıyor. Akıl işi olmadığını düşündüğüm bu hamle eğer gerçekleşirse son yılların parlayan yıldızı takımın ipini çekecektir diye düşünüyorum. Çünkü Andre Miller'sız hele ki Marcus Camby'siz bir Blazers tamamen çoluk çocuk takımı demektir. Tecrübeden yoksun bir takım kesinlikle aksayacak ve gün gelince yere düşecektir.

5 FARKLI FIKIR:

Ozzyy dedi ki...

Yapma Allahaşkına dostum,bu kadrodan bir cacık olmayacağı bu sezon açık bir şekilde görüldü.Veteranlar olsa ne olur olmasa ne olur 2 sezon öncesinde en genç takımlardan biriyken bile daha başarılıydı bu takım.

Ayrıca 3 veteranda takıma abilik edecek kapasitede adamlar değiller bence.Przybilla malum en son onun yollanacağını düşünüyorum,Camby desen önümüzdeki sezondan sonra NBA kariyeri meçhul.
Andre Miller takıma abilik edebilir ama onun da bu takımı oynatma konusunda sıkıntılı olduğu aşikar ,üstelik herifin ağzından gramla laf çıkıyor.Bir ara NBA stüdyoda bahsi geçmişti adamın hiç ağzını açmadığı deplasman turneleri oluyormuş böyle bir adam mı takımı toparlayacak.

Camby+Miller bunun karşılığında bir guard bir adet yedek 4 numara +bir tane de draft hakkı alınabilir zira bu takıma taze kan lazım.

Tabi bunlardan önce Nate McMillan kovulmalı,adam basktebolun hücum tarafını unutmuş yahu.

Deniz dedi ki...

ister istemez hidayet'i düşündüm. takımda olsaydı o da gönderilecekler listesinde olurdu muhtemelen.

sannti dedi ki...

Kıyasladığın Kurt Thomas, Ratliff gibi oyuncular zaten kenarda otursun diye alınan adamlar. Camby ve Andre Miller bu takımda ilk 5 oyuncusu. Arada büyük fark var. Portland'ın başarılı olmak için Camby ve Miller'dan katkı almak gibi bir zorunluluğu var. Camby yine 10+ ribaundla fazla fazla kontratının hakkını veriyor ama toplamda 13 milyonluk biten kontrata denk gelen Przybilla-Miller ikilisinin takas değeri fazlasıyla yüksek. Deadline gelmeden bu ikisini yollamak mantıklı bir hamle olur, ki dedikodular da o yönde.

Adsız dedi ki...

bencede yanılıyorsun bu yazıda takım artık miladını doldurdu erkenden diyebiliriz..sakatlardan belini doğurlatamadıkları sürece takımı genclestirmek istemeleri gayet dogal bende olsam GM yerinde aynılarını düşünürdüm cünkü bi yerde yaş ilerledikce sakatlık riski artıyor ve bahsettiğimiz adamlar(miller hariç) sakatlıktan çok çekmiş adamlar..

Adsız dedi ki...

herşeyin iyisini siz bilirsiniz.