BIY AD

23 Aralık 2010 Perşembe

Brown'a Güle Güle


Yakın tarihte kurulan ve kurulduğu tarihten beri belli bir seviyenin üstüne çıkamayan takım olan Bobcats'i ayağa kaldıran isim Larry Brown olmuştu şüphesiz. 2008 yılında takımın başına geçen ve belli prensiplerini takıma monte etmeye çalışan Brown bu çalışmalarının meyvelerini geçen sezon Bobcats ile play-off yaparak elde etmişti. Sezona çok kötü bir giriş yapan ve oynadığı 29 maçta sadece 9 galibiyet elde eden Bobcats'te takım sahibi Michael Jordan sonunda işe el attı. Aslında yazın Brown'un yine takımdan ayrılması söz konusuydu ama o koçunun arkasında durmayı tercih etmişti. Ancak takımın bu kötü gidişine kayıtsız kalamayan Jordan, Brown ile yaptığı görüşmeler sonucunda bu ayrılıkğa karar verdiler.

Geçtiğimiz sezon tarihinde ilk kez play-off yapan ve çıtanın biraz olsun yükselmesi beklenirken Charlotte ne yazık ki diplerden kurtulamadı. Jordan konuyla ilgili olarak 'Brown'a saygım sonsuz ancak bu kötü gidişte takımda bir değişim olması gerekiyordu.' demiş. Jordan, Christmas arasını da fırsat bilerek koç değişikliğine gitti böylece. Yeni koç adayları da hemen duyulmaya başlandı belki de önümüzdeki pazartesi Detroit'e karşı Bobcats yeni koçu ile ilk maçına çıkabilir. Brown'un yerine eski NBA oyuncusu, Cavs'in ve Charlotte Hornets'ın eski koçu Paul Silas geçti. Kendisi yaklaşık 4 senedir Bobcats'in başına geçmek için can atıyordu. Ona da hayırlı olsun diyelim.

Savunmada öne çıkan bir takıma sahip olan ve hücumda da Felton ve Jackson gibi alternatiflere sahip olan Bobcats'in Agustin gibi geleceği parlak bir genç guardla önü açık gözüküyordu. Ancak işler bekledikleri gibi gitmedi. Bu sezon kısa rotasyonunda Felton'u da kaybeden Bobcats'i sezonun en vasat basketbol oynayan takımlarından biri olarak gösterebilirim. Özellikle son bir iki hafta içinde katlanılmaz bir çileye dönüşüyordu Bobcats maçı izlemek. Larry Brown'ın varlığı ile savunma konusunda belli bir çabaları gayretleri vardı ama hücum yönündeki eksiklik, hücumu kontrolü altında tutabilecek birinin takımda olmaması hep bir eksiklikti. Brown'ın gidişi ile beraber zaten göze hoş gelen bir oyun ortaya koymayan takım savunmasında da açıklar vererek iyice pas pas konumuna düşebilir. Ha yeni koç gelir iyi bir hava yakalarlar orası işin ayrı bir noktası ama bu isimlerle takımın birşeyler hedeflemesi bu sezonluk yersiz olabilir. En azından yeni koçla beraber ilk hedefleri biraz olsun basketbol oynamak olabilir.

0 FARKLI FIKIR: