BIY AD

20 Aralık 2010 Pazartesi

NBA'de Bugün - 19.12.2010


Vince Carter-Gortat-Pietrus gibi isimleri kadrosuna katan Phoenix Suns belki de takasın gazıyla Oklahoma'yı deplasmanda mağlup etmeyi başardı. Dallas maçında sakatlanan ve sadece 5 dakika oyunda kalan Nash'in 20 sayı 10 asist ile takımını sırtladığı maçta günün hikayesi Grant Hill'den geldi. Hill, Richardson'un gönderilmesiyle skor olarak takımında ilk opsiyon olarak öne çıktı ve 30 sayı 11 ribaunt ile mücadeleyi tamamladı. Hill'in bundan bir önceki 30-10 yaptığı tarih ise 4 Şubat 2000. Oklahoma ise bol bol dışarıdan pota dövdü. Durant ve Green başta olmak üzere takım olarak başarısızdı üç sayılık basketlerde. Benchten özellikle Collinson ile ekstra katkılar bulmasına rağmen seyircisine galibiyet hediye edemedi Thunder.

Celtics'i evinde mağlup etmek zordur. Pacers dün bunun için çok mücadele etti ama karşısında beklemediği bir Pierce buldu. 18 sayı 10 ribaunt 12 asist ile oyuna her alanda etki eden Pierce bunun yanında 4'te top çalarak galibiyetin mimarı oldu. Rondo'nun yokluğunda topu eline alan ve takımı yöneten isim olan Pierce önemli bir liderlik karakteri gösterdi. Semih Erden, Shaq'ın gelmesiyle benche geri döndü ve sadece 7 dakika süre bulurken skor üretemedi. Shaq'ta 11 sayı 5 ribaunt ile oynayarak takıma döndü. Pacers ikinci çeyrek iyi oynayarak kıpırdansa da Celtics'e karşı koyamadı. Mücadele dozları yüksekti ama takımın süperyıldızı 5/20 isabetle kalınca yenilgi de kaçınılmaz oldu.

Joe Johnson'un da sakatlıktan dönüşü ile eksiği gediği kalmayan bir takım oldu Atlanta ancak buna rağmen geçtiğimiz senelerde oynanan basketboldan çok uzaklar. Zaten sezon başında Johnson'a verilen kontrattan bu işte bir dengesizlik olduğu belliydi ama takımdan mücadele ruhu söküp alınmış gibi. Doğu'da kağıt üzerinde kendilerinden daha zayıf olan Nets'e bu sezon ikinci kez yenildiler. Harris 22 sayı 8 asist ile galibiyeti getirirken Vujacic'de yeni takımına kolay uyum sağlamış gibi gözüküyor.


Utah Jazz karşısında aldıkları galibiyetle bir an için ışık veren Hornets'in performansı anladık ki sadece saman alevinden ibaretmiş. Dün gece Pistons karşısında oldukça zorlanan ve sadece Paul&West ile birşeyler çabalayan Hornets yenilgiden kurtulamadı. Maçı adeta söke söke alan Detroit'te Prince eski günlerinden özlediğimiz performanslarından birini sergiledi ve 28 sayı 12 ribaunt 8 asist ile galibiyeti getirdi. Stuckey ve Rip'in yokluğunda T-Mac ve Gordon ikilisi ile maça başlayan Detroit'te topu elinde gören Gordon 25 sayıyla oynadı. Neyse ki benchten gelen Will Bynum 21 sayı 9 asist ile Gordon'a bir guardın neler yapması gerektiğini gösteriyordu hem de Paul'a karşı.

Lakers Doğu turnesini önemli bir galibiyet ile kapatmasını bildi. Sıkıntılı bir şekilde turneye başlamalarına rağmen üst üste aldıkları galibiyetler Milwaukee ve Miami maçı öncesi moral kazanmalarına yardımcı olmuştur. Turne ortasında takıma geri dönen Bynum'un resmi olarak dün gece takıma katıldığını da atlamamak gerek. Bynum 16 sayı 7 ribaunt ile mücadele etti. Raptors'ta benchten gelen ve çoğu maç rotasyonda olumlu işler yapan Barbosa'nın felaket bir şut yüzdesiyle oynadığı mücadele de Kleiza bireysel çabaları ile takımını uzun süre maçın içinde tutsa da kazanan tarafın Lakers olacağı fazlasıyla açıktı mücadele boyunca.

Ligin en kötü galibiyet yüzdesine sahip Sacramento evinde eski koçu Rick Adelman'ın çalıştırdığı Houston'u konuk etti. Aynı zamanda Arco Arena'da eski guardları Martin'in 22 sayı 4 asist ile Rockets'i sırtlaması da dramatik oldu. Aaron Brooks'ta 21 maç aradan sonra formasına kavuştu ve 9 sayıyla mücadele etti. Maçın sonuna kadar oyunun içinde kalmasına rağmen son toplarda istediğini parkeye yansıtamayan Sacramento yenilgiden kurtulamadı.

0 FARKLI FIKIR: