BIY AD

23 Aralık 2010 Perşembe

NBA'de Bugün - 22.12.2010

Müthiş form grafiğini sürdüren San Antonio evinde Batı'da önemli rakiplerinden Denver'ı mağlup etmeyi başardı. Denver'da Carmelo ablasının vefatından dolayı maça saatler kala Texas'tan ayrılırken ilk beşte Jr Smith sahne aldı ve 22 sayıyla geceyi noktaladı. Spurs'te Manu-Jefferson gibi ilk beş rotasyonunun dışında kritik olan benchten gelen katkılardı. Gary Neal'ın 5/7 üçlük ile 26 dakikada kaydettiği 22 sayısı galibiyette önemliydi. Sezonun ilk maçına çıkan Kenyon Martin koçu tarafından anında ilk beş rotasyonuna alınırken maçı 8 sayı 5 ribaunt ile tamamladı.

Detroit'te gündem şu sıralar Rip Hamilton'dan ibaret. Ben Gordon'un takımda sürekli olarak ilk beş sg pozisyonunda başlayacağının açıklanmasından sonra sorumluluğunun azalmasından dolayı üzgün olduğunu belirtmişti Rip Hamilton. Bu sezon ikinci kez benchten gelen ve bundan sonrada oyuna sonradan girecek olan Rip Hamilton benchten gelerek kaydettiği 35 sayısı ile takımı galibiyete taşıdı. Detroit'te aslında Hamilton'dan çok dün gece dikkat çeken başka bir isim vardı ki o da eski günlerinden kalma bir performansa imza attı. T-Mac de benchten gelerek 17 sayı 7 ribaunt 7 asist ile mücadele etti Toronto deplasmanında. Maç boyunca 23 top kaybı yapan Raptors'ta bu istatistiğe en büyük katkıyı 8 top kaybı ile oynayan Calderon sağladı. Dış şut konusunda da verimli olamayan Toronto yenilgiden kurtulamadı.

Tom Thibodeau'nun sezon başından beri benchte oturan isimleri unutma hastalığı var. Belki Ömer'den dolayı Chicago'yu daha sık takip ediyoruz ancak sezon başında Boozer yokken Noah ve Gibson ikilisine fazla süre veriyordu. Dün de uzun rotasyonunda Boozer'ın 46, 38'lik Thomas'ın ise 41 dakika süre aldığını görüyoruz. Boozer aldığı sürelerin hakkını vererek 30 sayı 10 ribaunt 7 asist ile oynarken Rose'un 25 sayısı Bulls'u galibiyete taşıdı. Uzun rotasyonunda böylesine sıkıntı varken Ömer'in sadece 6 dakika süre alması da sadece komik. Ömer maçı 2 sayı 4 ribaunt ile tamamladı. Wizards'da Lewis ilk kez yeni takımında forma giyerken kullandığı 5 üçlükte de isabet kaydedemedi ve 8 sayı ile mücadeleyi tamamladı.

Geçtiğimiz hafta pek iyi geçirmeyen Knicks üst üste üç yenilgi almıştı. Üç gün dinlenme fırsatı bulan takım evinde Thunder'ı mağlup ederek kötü gidişine son verdi. Knicks'te 6 isim çift haneli sayılara ulaşırken skorun paylaşılması dikkat çekti. Amare 23 sayı 7 ribaunt ile dikkat çekerken takımının kaybetmesine rağmen son maçlarda formu ile dikkat çeken Felton 12 sayı 10 asisti ile double yaptı. Thunder yine rutin olarak Durant&Westbrook ikilisinden katkı sağlasa da yan parçaların katkı vermemesi onlara yenilgiyi getirdi. Özellikle pota altından Ibaka'yı hiç kullanamadılar hücum anlamında.

Doğu'nun kötü takımlarından olan ve Wizards ile sonunculuğu paylaşan Cleveland için rutin olan dün yine gerçekleşti. Bir yenilgi daha aldılar. Aralık ayında şu ana kadar sadece Knicks'e karşı sürpriz bir galibiyet çıkartabilen Cleveland hızla dibe doğru gidiyor. Atlanta'da Bibby hariç ilk beşin tamamı yine sorumluluk alıp önemli performanslara imza atmış. Johnson 23 sayı 7 asisti ile dikkat çeken isim oldu bu noktada.

Dün akşam deplasmanda Wolves'i deviren Utah üst üste 3.galibiyetini elde ederek Kuzeybatı'da tekrar liderliği eline aldı. Mehmet Okur'un forma giymediği maçta Utah'ta eski takımına karşı mücadele eden Jefferson 23 sayı 9 ribaunt ve Millsap'ın 23 sayı 11 ribauntluk performansları uzun rotasyonunda etkiliydi. Dış şut konusunda 1/10 isabetle oynayan Utah'a karşı 10/20 üçlük isabeti gösteren Wolves maçın son dakikalarına kadar skorda üstündü ancak kritik dakikaları iyi oynayan Utah oldu. Wolves'te Love 25 sayı 19 ribaunt ile bir kez daha dobule yaptı.



Evinde oynadığı 13 mata 12 galibiyet alan ve son 13 maçını kazanan Celtics için Sixers maçı rahat olacak gibi gözüküyordu. Ancak iki hafta önce olduğu gibi son topa kadar giden heyecanlı bir maça sahne oldu Sixers-Celtics mücadelesi. Yakın zamanda sitede Celtics'in yıldız isimlerinin yüzdeleri konusunda bir post girilmişti ancak bu maçta Boston %38 ile oynayarak bu konuda sınıfta kaldı. Buna rağmen Allen'un 22 sayısı galibiyet için yetti. Sixers'ta yıldız isim Iguodala takımını adeta baltalarken 11 şutunda 2 basket buldu. Brand ise 16 sayı 12 ribaunt ile double yaptı ancak bu galibiyete yetmedi.

Dün gece Clippers karşısında üst üste 4. galibiyetini alan Houston kötü başladığı sezonda ve pivotu Yao'nun sakatlandığı dönemde play-off yarışının tekrar içine girmeyi başardı. Kevin Martin 28 sayısı ile son günlerdeki iyi performanslarına devam ederken Scola'da 22 sayı kaydetti. Clippers'ta Griffin yine smaçlarıyla geceye damgasını vururken 24 sayı 18 ribaunt ile oldukça başarılı bir performans sergiledi ancak galibiyeti göremedi. Pota altında Jordan'da 18 sayı 13 ribaunt ile double double'a imza attı.

Bir ara Batı'da liderliğe kadar yükselen Hornets Aralık ayındaki kötü gidişi sayesinde play-off potasının son sıralarında buldu kendini. Dün gece Nets'i ağırlayan Paul ve arkadaşları galibiyete uzanarak rahat bir nefes aldı. Paul 12 sayı 14 asist ile fix performanslarından birine imza atarken Okafor'un pota altında 21 sayı 10 ribauntluk performansı fark yaratan isimdi. Yine pota altından devam edersek Nets'in uzunu Lopez'in 30 dakikada sadece 4 ribaunt alması da maçı özetleyen bir istatistik zaten. Harris 21 sayı 8 asist ile takımını sırtlasa da galibiyete taşıyamadı takımını.

0 FARKLI FIKIR: