BIY AD

24 Aralık 2010 Cuma

NBA'de Bugün - 23.12.2010


Dallas mağlubiyetinin ardından kendisini Arizona çöllerinde bulan Miami deplasmanda Phoenix'i zorlanmadan mağlup etmeyi başardı. Heat'te Dwyane Wade forma giymezken skor gücünü LeBron ve Bosh ikilisi çekti ve takımı galibiyete taşıdı. LeBron 36 sayı 6 ribaunt 4 asist ile oynarken Bosh'da 23 sayı 11 ribaunt ile double yaptı. Heat benchinin önemli isimlerinden James Jones, Wade'in yokluğunda ilk beş çıktı. Dampier'in benchten getirdiği önemli destek ve Miller'ın iyileşmesi ile formunu bulduğunda bench bakımından da kaliteli bir rotasyona sahip olacak Miami. Suns'a bakacak olursak Carter forma giymezken Gortat ve Pietrus ikilisi benchten geldi. İki gece önce Spurs karşısında takımının en skoreri olan Dudley bu formunu sürdürdü ve 33 sayı 12 ribaunt ile kendini aşan bir performansa imza attı. Nash maçın son bölümüne kadar skor üretemese de maçı 4 sayı ve 18 asistle tamamlayarak takımını oldukça iyi yönettiğini gösterdi ancak galibiyeti getiremedi.

Kısa Batı turnesinin son ayağına Kings karşısında çıkan Milwaukee, Lakers'tan sonra bir galibiyet daha elde etti ve play-off potasına girmeyi başardı. Jennings'in sakatlığına rağmen gelen üst üste galibiyetler takım için oldukça motive edici olsa gerek. Bogut 15 sayı 13 ribaunt ile pota altında önemli bir üstünlük kurdu ve takımını galibiyete taşıdı. İki gece önce Lakers'a karşı skorer olarak sahne alan Boykins dün gece bir kez daha takımının en skoreri oldu. Üst üste 7.yenilgisini alan Kings'de takımın bir numaralı silahı olarak dikkat çeken Evans 2/13 şut isabeti ile oynadı ve kötü bir performans sergiledi. Udrih yine istatistiksel olarak takımın en dikkat çeken ismi olurken ousins'in yerine ilk beş çıkan Dalembert doube yaptı.

Orlando Magic yaptığı takasların ardından ilk galibiyetini dün gece Spurs karşısında aldı. San Antonio gibi yaşlı bir takımın back-to-back maçında olması ve yorgunluğunun da etkileri galibiyette pay sahibi olmasına karşın Orlando'da her parçanın verimli oyunu galibiyeti getiren etmenlerdendi. Dört maç aradan sonra galibiyetle tanışan Orlando'da Howard 29 sayı 14 ribaunt ile oynadı ve takımında dikkat çeken isim oldu. Yeni gelen isimlere bakacak olursak bu maç çüphesiz en büyük sıçramayı Arenas sergiledi. Nelson'un kötü bir maç çıkardığı gecede onun iyi performansı fazlasıyla göz önünde oldu. Arenas 14 sayı 6 ribaunt 9 asisti ile galibiyette payı olan önemli isimlerdendi. Hidayet ise şutunun biraz daha iyiye gittiğini gösterdi ve 11 sayı kaydetti. Dört numaraya çekilen Bass'ın da ilk beş çıktığı iki maçtada iyi performanslar göstermesi şüphesiz ki tesadüf değil.

Spurs cephesine bakacak olursak Bonner-Neal-Manu-Parker ve Jefferson gibi üçlük potansiyeli olan ve çoğu maçta bu silahını da çok doğru bir şekilde kullanan bir takım olduğunu görüyoruz. Ancak dün gece üçlük çizgisinin gerisinden bekledikleri performansı elde edemediler. %36 ile üçlük kullandı San Antonio. Spurs'te skor dağılımı gayet başarılı bir şekilde gerçekleşmesine ve sekiz oyuncunun çift haneli skor üretmesine rağmen galibiyete ulaşamadı. Parker-Manu-Duncan gibi isimlerin zaten ortalama altı kaldığı bir maçta dikkat çeken isim dün olduğu gibi Neal ve Splitter oldu. Gary Neal bir gece önce Denver'a karşı benchten gelip önemli katkı vermişti ve dün gece de 16 sayılık katkı sağladı. Splitter'da 11 sayı 5 ribaunt ile istatistiksel olarak önemli bir performansa imza attı.

1 FARKLI FIKIR:

Onur dedi ki...

Jenningsin sakatlığına rağmen demişsin ya bence tam olarak öğle değil. Jenningsin sakatlığı sayesinde diyebilirz. Magete ve Jennings gibi benciller sahada olmayınca biraz daha iyi oynadılar belki