BIY AD

22 Aralık 2010 Çarşamba

NBA'de Bugün - 21.12.2010

Takasların ardından en merak edilen takım olan Orlando Magic üst üste ikinci mağlubiyetini aldı yeni kadrosuyla. Stan Van Gundy'nin sürpriz bir şekilde Hidayet'i 4 numarada oynatması da enteresan oldu. Bu konuda Nowitzki'ye karşı bir avantaj sağlama yolunu düşünmüş olsa da hesaplarının tuttuğunu söyleyemeyiz. Hidayet felaket yüzdeyle oynamasına rağmen hücumda topu eline aldı ve eski Magic günlerinden bir performansla 8 asiste imza attı. Dwight Howard'ın 26 sayı 23 ribauntluk müthiş katkısına ve pota altındaki ezici üstünlüğüne rağmen Orlando galibiyete uzanamadı. Dallas'a baktığımızda ligin başından beri mesaj maçlarını kazanan bir takım görüyoruz. Sıralamaları da bunun göstergesi. Eski Dallas'ta skor sadece Nowitzki'ye bağlıyken 6 oyuncunun çift haneli rakamlar üretmesi ve Orlando benchine nazaran benchten aldıkları katkı maçı kazandıran etmenlerden olmuş.

Üst üste 4 maçını kaybeden Bobcats serisine son vermek için Thunder karşısındaydı. Son çeyreğe kadar maçın içinde olan Bobcats klasik sorununa yenilmek zorunda kaldı. Zaman zaman hücumda çok verimsiz olan Bobcats maçın en kritik anlarının oynandığı son çeyrekte yalnızca 12 sayı üretebildi ve maçı Oklahoma son çeyrek performansı ile rahat kazandı. Durant yine skorda takımın başını çekerken özellikle Ibaka'nın gösterdiği katkı fazlasıyla önemli Oklahoma adına. Dün de pota altında oldukça başarılıydı izlediğim kısa dönemlerde.

Sixers'ın savunmasının ve aynı zamanda hücumunun ne kadar kötü olduğunu gösteren bir maç oldu dün gece. Bulls karşısında 45 sayılık bir fark yiyen Sixers adeta tecavüze uğradı. Maç boyu çok kötü performans gösteren Sixers'a karşı özellikle Rose çok iyi oynadı. Hızı ve atletikliği ile fark yaratan Rose saha görüşü ile de boş adamları rahatça buldu ve 22 sayı 12 asistlik bir performansa imza attı. Taj Gibson'un yokluğunda Thomas ilk beş çıkarken 12 sayı 8 ribaunt ile başarılı bir gece geçirdi. Benchten 49 sayılık muazzam bir katkı alan Chicago'da Ömer 20 dakika sahada kaldı ve 8 sayı 6 ribaunt ile mücadeleyi tamamladı.

Lakers Doğu turnesinin yorgunluğu ile çıktığı maçta evinde Milwaukee'den beklenmedik bir yenilgi aldı. Özellikle kısaları ile fark yaratan Bucks'a karşı Lakers'ta Fisher takımın en zayıf halkası olarak göze çarptı. Ersan'ın 17 sayı 11 rtibauntluk performansı da dikkat çeken bir diğer ayrıntıydı. Jennings'in yokluğunda Dooling'in ilk beş çıktığı Milwaukee'de sürpriz katkı 25 dakikada 22 sayı ile Boykins'ten geldi.

Son dönemde formsuzluğu ile dikkat çeken Memphis kendi evinde New Jersey'e yenilmekten kurtulamadı. Nets'te özellikle Lopez 26 sayısıyla maçı getiren adam olurken serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarlada dikkat çekti. Nets özellikle Vujacic hamlesinden sonra toparlanmaya başlarken Sırp oyuncunun benchten gelen 16 sayılık katkısı da önemliydi. Memphis'te bir maç aradan sonra tekrar benche çekilen Mayo şut konusunda yine kötü bir maç çıkartırken ilk beşte bulunan isimlerden Gay ve Randolph'un da ona ayak uydurduğunu söyleyebiliriz.

Golden State, Sacramento deplasmanından sürpriz bir galibiyetle döndü. Sürpriz diyorum maçın son 2 dakikasına 7 sayı geride giren ve son 2 saniye kala Radmanovic'in üçlüğü ile uzatmaya giden bir maçı kazandılar. Ellis 36 sayısıyla dikakt çekerken bunu yaparken kullandığı şut sayısı beni ilgilendiren taraf. Yani diğer tarafa Udrih'e bakıyorum oldukça yüzdeli bir şekilde 34 sayıya ulaşmış ve fazlasıyla etkili olmuş. Sacramento'da özellikle Landry'nin pota altındaki performansı da hem dikkat çekici hem de Warriors'un düşünmesi gereken noktalardan biri. Ligin en kötü galibiyet yüzdesine sahip takımına Radmanovic'in üçlüğü olmasa az daha yeniliyorlardı. Sezona girdikleri gibi devam etseler şu an play-off potasında olurlardı. Ben yine de bu haliyle bile Golden State'in play-off yapabileceğini düşünüyorum en azından sonuna kadar o yarışın içinde olur.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

orlando felaket yüzdeyle oynuyo iki maçınıda izledim ,çember dövüyolar başka bi şey yok..

Adsız dedi ki...

Jening yok ersan ilk maçtan çoştu dooling bile takıma basamak atlatmış