BIY AD

9 Aralık 2010 Perşembe

Yine Fisher, Yine Fisher


Link

Dün gece maçları izleyemedim, özetleri izlerken Lakers-Clippers'ın heyecanlı geçtiğini gördüm. Hatta gece eve vardığım zaman League Pass'ten açıp, son çeyreği izleyeceğim. Bu görüntülerde dikkatimi çeken birkaç şeyi de paylaşmak istedim. Öncelikle blog'da değindiğimiz Lakers, 4 yenilginin ardından, üçüncü üst üste galibiyetini aldı. Ancak bu iyi gittikleri anlamına gelmiyor. Daha ligin dibindeki Clippers'ı bile zorlarak yeniyorlar. Bundan önceki iki galibiyetleri de Wizards ile Sacramento'ya karşıydı. Pau Gasol son 8 maçta sadece 2 kere %50 şut yüzdesinin üstüne çıkabildi. Halbuki 2 hafta önceye kadar ligi dağıtıyordu adeta ve MVP olabileceği bile konuşuluyordu. Yani ilk bir ay sonrası düşüş yaşadıkları kesin.

Bunun dışında görüntülerin özeline inecek olursak. Kobe yine en kritik yerde arkadaşlarıyla geyiğine yaptığı bir maçta oynarmış gibi gelmiş atmış sayıyı ve öne geçirmiş takımını. Son pozisyonda da Fisher'ın yine Fisherlık yaptığını görüyoruz. Yahu yeter be adam. İğrenç, ayakları yavaşlamış, savunma yapamayan, devamlı kendini yere atan, genel olarak baktığımızda vasat bile diyemeyeceğimiz bir oyuncusun. Şutların da güvenilir değil. Ama maçın kopacağı noktalarda adama birşeyler oluyor, maç içinde 10'da 0 da atmış olsa maçı takımına kazandıracak şutları sokuyor. Önünde saygıyla eğilmekten başka birşey kalmıyor. Bu arada Kobe'nin, Fisher penetre etmeye başlayınca, attığı trip de görülmeye değer.

Son olarak da hem Kobe'nin hem Fisher'ın pozisyonlarında ilginç birşey var. Maç Clippers'ın sahasında ama iki basket olduğunda da seyircilere bakmanızı öneriyorum. Bir coşku, bir sevinç, bir ayağa fırlama. Salonu dolduranların büyük kısmı Lakers taraftarı yani anlacağınız. Daha önce yazmıştım Amerika'dayken Spurs-Clippers maçına gitmiştim ve Clippers taraftarlarının ne kadar maçtan kopuk olduklarına değinmiştim. Hem salon dolu değildi (çok büyük boşluklar vardı) hem de maç izlemek yerine salonun içine geçip NFL maçı izlemeyi tercih eden yüzlerce insan vardı. Eh ev sahibi takımın taraftar grubu böyleyken, karşıdaki takım da Lakers olunca, haliyle biletleri alan kesim Lakers taraftarları oluyor.

7 FARKLI FIKIR:

stickman dedi ki...

videoyu izlemeden önce yazıyı okumuştum ve fisher'ın şutla bitirdiğini düşünmüştüm. ama içeri girip turnike bıraktığını görünce geçen seneki final serisini hatırladım. 3. maçın son dakikasında fisher yine nerdeyse aynı pozisyonda (orada ray allen'ın kaçırdığı üçlükten sonra ribaundu alıp kendi potasından hızla gelmişti) 3 boston oyuncusunu ipe dizmişti. basketi yapıp üstüne faul alıp sayıya çevirmişti. ve bu da maçı bitiren sayıydı bir nevi. adam zoru seviyor abi :)

Adsız dedi ki...

Clippers'ın sahası demişsin ama zaten o saha Lakers'ın. Ortaklaşa kullanıyorlar. Ora da zaten Clippers'ı desteklemezler.

sabonis dedi ki...

@adsız: sence ben Staples Center'ın paylaşıldığını bilmiyor muyum? =)

Adsız dedi ki...

sabonis, league pass üyeliğini nba.com üzerinden alırken ne yapmak gerekiyor kısaca anlatabilir misin? çok ikrama geçer.

Adsız dedi ki...

SAbo hakkenten nasıl bilmiyon bu durumu

Snupdog dedi ki...

Koçum adsız kredi kartı numaranı yazıyon alıyon neyi anlatacak sabonis reyiz

Adsız dedi ki...

Bence ne olursa olsun fishere iğrenç bı oyuncusun demek ağır olmuş biraz. 5 şampiyonluğu olan, oyuncular birliğinin basında olan, kızı ciddi hastayken bile maca çıkıp fark yaratan (Utahtaki playoff dönemlerini hatırlayın) bir oyuncudan soz ediyoruz.