BIY AD

9 Ocak 2011 Pazar

Barnes 2 Ay Yok

Lakers'ın sezon başı veteran bakımından eksilen kadrosuna yatığı Barnes güncellemesi bir çok otorite tarafından olumlu bulunmuştu. Savunmaya getreceği sertlik ve ribaund sezgisi ile fark yaratan Barnes'ın Lakers benchinden önemli katkılar getireceği aşikardı. Öyle de oldu ve sezonun geri kalan bölümünde iyi performanslarını gördük Barnes'ın. Ancak Hornets maçında sakatlanan Barnes hafta içinde ameliyat olacak. Sağ dizinde yırtık tespit edilen Barnes menisküs ameliyatına girecek ve 6-8 hafta arası basketboldan uzak kalması bekleniyormuş.

Menisküs eskisi kadar oyuncuları basketboldan koparmıyor şükür ki. Teknolojinin gelişiminin de etkisiyle menisküs ameliyatları bir-bir buçuk ayda oyuncunun geri dönüşüne imkan tanıyor. Lakers yönetimi Barnes'ın geri dönüşü ile ilgili bir açıklama yapmazken muhtemelen Mart başı gibi takıma katılacaktır. Barnes, Lakers benchi açısından oldukça önemliydi. Savunma sertliği, üçlük tehtidi ile dikkat çeken Barnes, takım arkadaşları Brown-Blake ile beraber 'Killer B' üçlüsünü de kurmuştu. Benchten gelen bu üçlünün Lakers'a önemli katkı verdiğini her maç görüyorduk. Özellikle Barnes'ın katkısı istatistiklerin çok ötesinde. Ribaund konusunda sezon ortalaması 4.8 olmasına rağmen ribaund kovalaması ve oraları karıştırmasıyla bile muazzam iş yapıyor. Barnes'ın yokluğunda zaten normal sezonda özellikle de şu dönemde çok çok iyi olmayan Lakers bocalar mı bilinmez ama play-off'a kadar oyuncunun form tutacak olması sevindirici olan noktadır bence Lakers adına.

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

fantasyde odom'a karşılık conley'i almak çok mu saçma rib fazlası olan biri için?

Absürd dedi ki...

en çok da fantazi takımım için üzülüyorum şaunda!

Era dedi ki...

Aslinda bu sakatligi avantaja bile cevirebilir, playofflara cok yipranmamis gidecek, form tutabilirse eger bu yastaki bi oyuncu icin dinlenebilmek cok onemli.