BIY AD

12 Ocak 2011 Çarşamba

LeBron'un Selamı Var

Lakers'dan 55 sayılık fark veya bir başka deyişle Osmanlı tokadı yiyen Cavaliers'a bir darbe de eski oyuncusu LeBron'dan geldi. James bu sonuç karşısında dayanamayıp Twitter'ına şunları yazdı: "Manyak birşey. Karma diye buna diyoruz, hep yolunu bulur. Başkalarının kötülüğünü istemek yanlıştır. Tanrı herşeyi görür."

Dan Gilbert'ın LeBron ayrıldığında yazdığı açık mektuba, yaptığı açıklamalara inanılmaz gıcık olan ben, LeBron'un bu tweet'inden rahatsız olmadım. Ancak tabii LeBron'un biraz daha düşünceli davranması gerekiyordu. MoWill, Parker, Varejao gibi eski takım arkadaşlarının ne suçu var ki değil mi ama?

Yine de Gilbert'a bu sezon iyi bir ders oluyor bence. LeBron ile daha 6 ay önce şampiyonluğa oynayan bir takımken, şu anda ligin dibini süpürüyorlar. LeBron'un ayrılmasına veya kararını açıklama yoluna laf edeceğine, onu mutlu etmek için yaptığı hamlelerin yanlışlığına baksın Gilbert. Kaç senedir söylüyordum zaten LeBron'suz adeta bir kazmalar ordusu olduğunu Cavs'in. Ama doğru Gilbert'a göre LeBron şampiyon olmadan önce Cavs şampiyon olacaktı. Pardon. Beklemedeyiz hala.

11 FARKLI FIKIR:

Ender dedi ki...

lebron'sız kazmalar ordusu falan değil takım. bu takımda lebron olsaydı ve sakatlığı nedeniyle 10-15 maç kaçırsaydı, cavs o maçlarda iyi sonuçlar alırdı yine. nitekim geçen sene lebron'ın çok az süre aldığı ya da oynamadığı maçlar vardı. geçen sezon iyi oynayan oyuncular, bu sezon kötü ya da çok kötü değil, resmen tükenmiş durumdalar. birçok sakatlık da cabası. sorun lebron'ın gidişinden çok sakatlıklar ve oyuncuların kendilerine olan güvenlerini yitirmesi. nowitzki, lebron'dan daha çok önemli takımı için fakat nowitzki sakatlandığı zaman ligin en kötüsü olmadı mavs. cavs, genel olarak ligin en kötü takımı. suns savunma olarak kötü olabilir ancak hucum olarak cavs'ın çok ötesinde. 50 sayı fark yenebilir fakat bir maçta 57 sayı atmak lebron'ın gidişiyle bağdaştırılamaz bence.

Adsız dedi ki...

üstteki arkadaş şimdi tam zamanını hatırlamıyorum ama lebronun belinden sakatlık geçirdiği bi dönem vardı ve cleveland o dönemde üst üste 9 maç kaybetmişti lebronsuz...

Adsız dedi ki...

herşey lebronun üzerineydi o gidince de çöküş olması kaçınılmaz bi gerçek, bunda sonra yeniden yapılanmayı denicekler ,şampiyonluk bi yana playoff yapmaları zor.

Ender dedi ki...

adsız, ilk senesi olabilir fakat ben üst üste 9 maç kazanan bir cavs hatırlamıyorum son senelerde.

Ender dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Ender kaybeden demek istedin sanırım. Bende hatırlamıyorum. Lebron büyük etkisi varda bu düşüşte şu başarısızlığın tanamınıda Lebron'a bağlamayın. Sadece Lebron ayrılmadı takımdan. Ayrıca Verejao'yuda çıkardın mı zaten oyuncu kalmıyor.

calvin dedi ki...

sadece lebrona bağlamak yanlış. ayrıca geçen sene lebron sakatlanıp kenardan izlerken bu takım üstüste galibiyetler alıp ligin en iyisi olmuştu. sezona da çok kötü başlamadılar ama sakatlıklardı, işin mental yönüydü kaldıramadı tabi takım.

sabonis dedi ki...

LeBron sakatken şöle böle oldu diyenler neye göre diyor çok merak ediyorum. hangi sezonda 5'ten fazla maç kaçırdı LeBron? hangisinde bu 5 maçı üst üste kazandı cavs o yokken? hayır yani nereden yazmışınız bunları aklınıza çok merak ettim.

Asphalt Monkey dedi ki...

Soyle kisaca baktim, eger birsey atlamadiysam son 3 sezonda LeBron'un oynamadigi 14 normal sezon macinin 13'ünü kaybetmis Cleveland.

http://sports.yahoo.com/nba/players/3704/gamelog;_ylt=AlusyIbGj.350tphJkDzE4TJPKB4?year=2009

Adsız dedi ki...

Ne çok Ziya varmış arkadaş burada

Adsız dedi ki...

üstte 9 demişim şimdi baktım 6 maç kaybetmiş üst üste cav lebronun beli sakatken..

http://sports.yahoo.com/nba/players/3704/gamelog;_ylt=AsmpAl1FIQUN3YJNmmdSDdnJPKB4?year=2007

burdan bakabilrsiniz...