BIY AD

6 Ocak 2011 Perşembe

NBA'de Bugün - 05.01.2011

NBA'de iki yakanın liderini karşı karşıya getiren maç play-off atmosferinde geçti ve büyük bir çekişmeye sahne oldu. Son anları heyecan fırtınası içinde geçen maçta gülen taraf Boston Celtics oldu ve üst üste üçüncü galibiyetlerini elde ettiler. Maç boyu Spurs gibi bir takıma %61 ile hücum eden Celtics'e karşı San Antonio hücum ribaundları ile ayakta kaldı ancak buna rağmen galibiyete ulaşamadılar. Rajon Rondo kariyer maçını oynayacak derken son çeyrek frene bastı yoksa asist sayısı hızla yükseliyordu. Maçı 12 sayı 10 ribaund 22 asist 6 top çalma ile tamamlayarak Spurs'ü yıkan isim oldu. İşin ilginç yanı ise Rondo 22 asist yaparken takım halinde Spurs'un 20 asist yapmasıydı. Allen 31 sayı 6 asist ile oynarken Glen Davis 23 sayı üretti. Son çeyrek 20 sayı kaydeden ve takımını sırtlayan Manu son hücumu değerlendiremedi ve maçı 24 sayı 8 ribaund 5 top çalma ile tamamladı. Benchten Bonner ve Neal ile katkı alan Spurs cephesinde Parker ve Duncan 18 sayı üretti.

Hidayet ve Ersan'ı karşı karşıya getiren maçta gülen taraf üst üste yedinci galibiyetine ulaşan Orlando oldu. Maç boyu skorda üstün olan Orlando'ya son çeyrek kafa tutan ve hafiften maçın içine giren Bucks'un çabası çok uzun sürmedi. Hidayet yine kritik anlarda bulduğu basketlerle Bucks'un fişini çeken isim oldu. Howard 28 sayı 13 ribaund ile oynarken iyi bir maç çıkartan Nelson 10 sayı 7 ribaund 9 asist üretti. Hidayet son bölüm dışında çok sahneye çıkmadı ve 13 sayı üretti. Benchten gelen ve 19 sayı 7 ribaund 4 asist ile oynayan Redick'in katkıları da önemliydi. Milwaukee'de Ersan çok fazla şut kaçırdığı maçı 5 sayı 7 ribaund ile tamamladı. İstediği şutları bulmasına rağmen gününde olmadığı açıktı. Benchten gelen ve 21 sayı 7 ribanud ile oynayan Maggette takımı adına ayakta kalan isim olurken Sanders 15 sayı 8 ribaund ile dikkat çekti. Bogut ise Howard karşısında faul problemine girince etkisiz kaldı.

Deplasmanlarda kazanamayan Wizards şeytanın bacağını yine kıramadı. Son çeyreğin ortalarına kadar çekişmenin hakim olduğu maçta vidaları sıkan Sixers son anları iyi oynadı ve galibiyete uzandı. Holiday 26 sayı 9 asist ile oldukça etkili bir maç çıkartırken benchten gelen Williams 7/10 şut isabetiyle 26 sayı kaydetti. Nocioni 10 sayı 10 ribaund ile double double yaparken Brand 17 sayı üretti. Wizards cephesinde ise Lewis oldukça etkili oldu. Wizards forması altında en iyi maçını çıkaran Lewis 18 sayı 10 ribaund ile double double yaptı. Çaylak Wall 18 sayı 14 asist ile mücadele ederken Nick Young ise 21 sayıyla takımının en skoreri olarak dikkat çekti.


Bir ileri bir geri gitmeye devam eden Hornets iyi başladığı maçı kötü bitirdi. Maçın başında Paul ile oldukça etkili olan Hornets'in felaket son çeyrek performansı maçı kaybetmelerine sebep oldu. Warriors son çeyrekte rakibine 38-21'lik bir üstünlük sağladı ve geriden gelerek maçı kazandı. Golden State'te guard ikilisi Ellis ve Curry takımı sırtlayan isimler oldu. Ellis 29 sayı üretirken Curry de 21 sayı ile mücadele etti. Benchten gelen Amundson 7 sayı 12 ribaunt ile maça sertlik getirirken 3/5 üçlük ile oynayan Wright 13 sayı kaydetti. New Orleans'da Paul 24 sayı 13 asist ile etkili olurken Ariza 15 sayı 10 ribaund ile double double yaptı. Ribaund konusunda rakibine üstünlük sağlamasına rağmen serbest atışlarda istediği yüzdeyi tutturamayan Hornets yenilgiden kurtulamadı.

Lakers üst üste ikinci galibiyetini Suns deplasmanında aldı. Oldukça çekişmeli geçen maçta uzunlarıyla pota altında hakimiyet kuran Lakers buna karşın dış şutlarda verimli olamayınca maçı sıkıntıya soktu. Kobe Bryant oldukça iyi bir maç çıkartıp 24 sayı 7 ribaund 5 asist üretti. Benchten gelen Odom 12 sayı 10 ribaund ile double double yaparken Brown 13 sayı kaydetti. Uzun rotasyonunda Bynum 14 sayı ile oynarken Gasol 9 sayı 9 ribaund 6 asist ile mücadele etti. Suns'ta skorer olarak sahneye çıkan isim bir kez daha Dudley oldu ve maçı 21 sayı 6 ribaund ile tamamladı. Nash 11 sayı 10 asist ile double double yaparken Gortat 12 sayı 9 ribaund ile oynadı. Vince Carter ise maçı 13 sayı ile tamamladı.

Batı'da sekizinci sıra için çekişen Houston ve Portland Toyota Center'da karşı karşıya geldi. Üç gün önce Rose Garden'da rahat kazanan Portland bu gece karşısında Kevin Martin'i buldu. Maçı kazanmak için elinden geleni yapan Martin 13/18 isabetle 45 sayı üretmesine rağmen mağlubiyete engel olamadı. Battier 13 sayı ile takımda çift hanelere çıkan ikinci isim oldu. Portland cephesinde ise yedi isim çift haneli sayılara ulaşırken formda Aldridge 27 sayı 14 ribaund ile oynadı ve galibiyeti getiren isim oldu. Benchten 36 sayılık katkı bulan Blazers'ta Mills 14 sayı, Fernandez 12 sayı 5 asist ile oynadı. Camby ise pota altında 10 sayı 8 ribaund ile mücadele etti.


Millsap'in yokluğunda evinde Hawks'ı ağırlayan Utah ağır bir yenilgi aldı. Maç boyu hiç öne geçemeyen Utah'ın hücumda %39'da kalması yenilgiyi getiren başlıca etkendi. Bu sezon geri dönüşleriyle dikkat çeken Utah Jazz geri dönüş için çabalasa da her hamlesine cevap veren bir Atlanta vardı karşılarında. Hawks'ta son günlerin formda ismi Crawford 26 sayı 6 ribaund 4 asist ile takımını sırtlarken Johnson 28 sayı ile mücadele etti. All-Star pivot Horford 18 sayı 8 ribaund ile oynarken Smith ise 12 sayı ile oynadı. Utah cephesinde Deron'un 19 sayı 9 asisti ve Kirilenko'nun 19 sayı 6 ribaundluk performansı galibiyete yetmedi.

Doğu'da koç değişiminden sonra play-off'a gözünü diken Charlotte deplasmanda Jackson ve Wallace gibi isimlerden yoksun olmasına rağmen Wolves'i uzatma sonunda mağlup etmeyi başardı. Love gibi bir silaha rağmen boyalı alanda üstünlük kuramadı Wolves ve hakimiyeti Bobcats'e verdi. Pota altında benchten gelen ve 21 sayı 11 ribaund üreten Thomas ile etkili olan Bobcats'de guard Agustin 16 sayı 8 asist üretti. Kwame 14 ribaund alarak önemli bir performans sergilerken Diaw 16 sayı 7 asist ile mücadele etti. Wolves cephesinde Love 35 sayı 15 ribaund ile harika bir performans daha sergilemesine rağmen boşa kürek çekmekten kurtulamadı. Ayrıca Beasleyminnesota adına Beasley de 28 sayı 12 ribaund ile double double yaptı.

Doğu'nun dibinde bulunan Cleveland evinde kötü savunması ile ün salmış Raptors'a ilk çeyrek 38 sayı atınca acaba galibiyet mi geliyor diye düşünmedik değil ancak maçın kalan bölümünde özüne dönüp bir kez daha kaybeden oldular. Özellikle boyalı alanda rakibini domine eden Raptors'ta Bargnani 25 sayı 8 ribaund ile dikkat çekerken Calderon 20 sayı 17 asist üretti. Ayrıca Calderon yaptığı 17 asist ile kariyer rekorunu kırmış oldu. Benchten gelen Barbosa 22 sayı üretirken Julian Wright 15 sayı 9 ribaund 5 asist ile oynadı. Son günlerde formda olan Jamison Cleveland'ı hücumda taşıyan isim olurken 32 sayısı ile dikkat çekti. Mo-Will 11 sayı 9 asist üretirken benchten gelen Sessions ise 16 sayı 6 asist ile mücadele etti. Üçüncü çeyrek ayağı burkulan ve maça bir daha dönemeyen Gibson da 13 sayı ribaund ile karşılaşmayı tamamladı.


Beş maçlık galibiyet serisi ile Nets deplasmanına gelen Chicago salondan istediği sonuçla ayrılamadı. Maçın başından beri istekli olan ve kazanmak adına çaba sarf eden Nets, Vujacic'in son faulü ile bir çuval inciri berbat etmek üzereydi ki takımını ipten alan yine Vujacic oldu. Benchten gelerek 13 sayı ile oynayan Vujacic'in yanı sıra Humphries 20 sayı 11 ribaund ile oldukça ekstra sayılabilecek katkı sağladı. Harris de 18 sayı 11 asist yaparak double double ile mücadeleyi tamamladı. Ömer maçın son anlarında oyunda kalarak güven verse de 4 sayı 2 ribaund gibi vasat istatistiklerle mücadeleyi tamamladı. Son hücumda adeta ne yapacağını bilemeyen Rose 21 sayı bulmasına karşın maç boyu sadece 1 -yazıyla bir- asist yapabildi. Deng 17 sayıyla oynarken Bulls'un bir diğer forveti Boozer 12 sayı kaydetti.

Dört maçlık galibiyet serisi yakalayan Denver'ı durduran takım Clippers oldu. Oldukça düşük yüzdeyle hücum eden Denver ribaundlarda da büyük sıkıntı çekti. Rakibine hücum ribaundları ile ikinci şanslar veren Denver aynı zamanda %37 ile hücum etti ve böylece galibiyet serisi son buldu. Clippers'ta 14 sayı 20 ribaund 6 blok ile pota altını yasak bölge ilen eden DeAndre Jordan'ın yanı sıra Griffin de 21 sayı 18 ribaund 7 asist ile müthiş bir performansa imza attı. Uzun rotasyonunda oldukça etkili olan Clippers'ın kısaları da oldukça etkiliydi bu gece. Gordon 28 sayı üretirken Davis ise 16 sayı 8 asist ile etkili oldu. Denver'ın sorunlu oyuncusu Melo 26 şut denemesinde 31 sayı üretirken 9 ribaund aldı. Billups da şut kaçırma konusunda oldukça başarılıydı bu gece ve 14 şutunda 25 sayı buldu. Faul problemine giren Harrington'dan yeterli katkı alamayan Denver'da Smith'in de ritmini bulamaması yenilgiyi getiren faktörlerden oldu.

0 FARKLI FIKIR: