BIY AD

8 Ocak 2011 Cumartesi

NBA'de Bugün - 07.01.2011


Sekiz sene formasını giydiği şehre geri dönen ve Suns'a karşı ilk maçına çıkan Amare sanılanın aksine Arizona'da sevgi gösterileri ile karşılandı. Taraftarlar halen Amare'ye Suns formalarını imzalatması ona nasıl saygıyla baktıklarının da göstergesi. Knicks galibiyete rahat bir şekilde uzanırken Amare de 23 sayı 9 ribaund ile eski seyircilerini selamladı. Nash karşısında çok iyi bir maç çıkaran Felton 23 sayı 10 ribaund 11 asist ile triple double'a imza attı. Bu performansın, Felton'ın kariyerindeki ilk triple double olduğunu da söyleyelim. Çaylak Fields 14 sayı 10 ribaund ile double double yaparken, Chandler 16 sayı 6 ribaund ve S.Williams 15 sayı 7 ribaund ile katkı sağladı. Suns cephesinde koç Gentry sürpriz bir tercihle Childress'i pivot olarak başlattı. Haliyle ribaund konusunda hezimete uğrayan Suns maçın herhangi bir anında skorda öne dahi geçemedi. Carter 19 sayı ile takımının en skoreri olurken Nash 14 sayı 9 asist ve Dragic 17 sayı ile mücadele etti.

İki hafta önce rakibine kendi salonunda 45 sayılık bir fark atan Chicago deplasmanda Sixers'a teslim olan taraf oldu ve üst üste ikinci yenilgisini elde etti. Noah dışında eksik oyuncusu olmayan ve Noah'sız olduğu dönemde iyi basketbolunu da izlediğimiz Chiacgo bu maçları kaybederek adeta güvenleri sarsıyor. Sixers'ta Meeks 24 sayıyla takımında en skorer isim olurken Holiday 18 sayı 6 asist ile oynadı ancak bu istatistiklerinin yanına 6 top kaybı da ekledi. Benchten gelen Williams 20 sayı ile oynarken Brand 11 sayı 8 ribaund üretti. Chicago'da Boozer 31 sayı 13 ribaund ile double yaparken takımında en etkili isim olarak dikkat çekti. Rose 27 sayı 9 asist ve Deng 22 sayı ile oynarken 13 dakika süre bulan Ömer sayı üretmese de 4 ribaund 2 asist ile oynadı.

Kötü günler geçiren Lakers ufaktan toparlanmaya başladı bile. Tamam belki elini kolunu sallayarak maç kazanmıyorlar ama bu kötü durumun altından galibiyet serisi ile kalkmak oldukça önemli bir psikolojik direnç göstergesi. Pota altında Hornets'a geçit vermeyen Lakers'ta Gasol 21 sayı 13 ribaund 7 asist ile müthiş bir performansa imza attı. Bynum da 17 sayı 5 ribaund 3 blok ile oldukça başarılı bir görüntü çizdi. Kobe 25 sayıyla oynarken benchten gelen Odom 17 sayı 13 ribaund ile takıma önemli ribaund katkısı sağladı. Hornets cephesinde Paul 12 sayı 10 asist ile takımını sırtlarken West 23 sayı 12 ribaund ile double double yaptı. Okafor pota altındaki Lakers gücüne karşı 13 sayı 13 ribaund ile durmaya çalışsa da başarılı olamadı. Bu maç öncesi ayrıca Hornets'ın kadrosunda bulunan ve geçtiğimiz sezon şampiyonluk kazanan kadroda yer alan Dj Mbenga yüzüğüne sahip oldu.


Nba'in en köklü takımlarından biri olan Boston Celtics, Raptors'u yenerken üst üste 4. galibiyetini elde etti. Aynı zamanda da takım olarak lig tarihindeki 3000.galibiyetini elde etti Celtics. %57 ile hücum eden Celtics üçlük çizgisinin gerisinden de %52 ile oynadı ve savunması zaten sorunlu olan Raptors'a karşı 122 sayı üretti. Maçın sürpriz ismi ise benchten gelen çaylak Harangody oldu. Harangody bugüne kadar oynadığı 16 maçta 22 sayı 19 ribaund üretmişti ki Raptors'a karşı 17 sayı 11 ribaund ile oynadı ve kariyerinin bugüne kadarki en iyi maçını çıkardı. Pierce 20 sayıyla oynarken Allen da 17 sayı 6 ribaund ile mücadele etti. Raptors cephesinde ise altı isim çift haneli rakamlar üretirken DeRozan 20 sayı, Calderon 11 sayı 9 asist ile oynadı. Konuk ekip adına ayrıca Bargnani ve Kleiza 17'şer sayı kaydetti.

Doğu'da üst üste iki maç kaybeden San Antonio, Pacers karşısında oldukça zorlanmasına rağmen bu zorlu deplasmandan galibiyetle çıkmasını başardı. Son çeyreğe 11 sayı geride giren Spurs bu çeyrekte savunmasını konuşturdu ve Pacers'ı 12 sayıda tutarak galibiyete uzandı. Pacers üst üste ikinci yenilgisini alırken Doğu'da play-off yarışında önemli bir yara almış oldu. 15 sayı 15 ribaund 5 blok ile galibiyeti getiren performans Duncan'dan gelirken takımı geriye düştüğünde sorumluluk alan Manu 25 sayısıyla maçın en skoreri oldu. Benchten 32 sayılık katkı bulan Spurs'te Hill 16 sayı ve Neal 11 sayı üretti. Pacers cephesinde özellikle uzunlar oldukça etkili oldu. Hansbrough 23-12 ve Hibbert 10-14 ile double yaptılar. Hansbrough hem sayı hem de ribaund kategorisinde kariyerinin en yüksek rakamlarına ulaştı. Granger 23 sayıyla oynarken Collinson 12 sayı 6 asist üretti.

Temmuz ayından beri loser kimliğini üstüne alan Cleveland somut anlamda da bu kimliğin hakkını vermeyi sürdürüyor. Warriors deplasmanında da istediği sonucu elde edemeyen Cavs üst üste 9. yenilgisini aldı. Özellikle üçlük çizgisinin gerisinden felaket oynayan Cleveland bulduğu serbest atışlarda da istenilen verime ulaşamayınca yenilgiden kaçamadı. Ellis 32 sayı 10 asist ile takımını galibiyete taşırken David Lee 22 sayı 15 ribaund ile kendisine geldi. Curry sadece 15 sayıda kalırken bu sezon gösterdiği gelişme ile dikkat çeken Wright 20 sayı ile maçı tamamladı. Cleveland'da son dönemde form tutan Jamison 21 sayıyla takımının en skoreri olurken Hickson 17 sayı 9 ribaund ve Mo Williams 16 sayı 7 asist ile oynadı. Cleveland'da ilk beş çıkan Manny Harris -evet LeBron'dan önce şampiyonluğu alacak olan takımda ilk beş- 16 sayı 10 ribaund ile double yaptı.

Son bir aydır rakip tanımayan Miami iyi başladığı maçı daha ilk çeyrekten aldık havasına girince ve savunmada gevşeyince Bucks ağır ağır geri döndü ve mücadeleye ortak oldu. Maçın sonu Heat için adeta kabusa doğru giderken bir şekilde yine kazanabileceği bir maçı Arroyo'nun talihsiz bir hatası uzatmaya götürdü. Uzatmalarda savunmalar ön plana çıkınca salonda daha dik duran ve ayakta kalan takım Heat oldu. LeBron James 26 sayı 10 ribaund 5 asist 6 top çalma ile oldukça etkili bir performans sergilerken Wade 14 sayı 7 ribaund 5 asist ile ona eşlik etti. Chris Bosh pota altında Bogut hatta zaman zaman da Ersan'a karşı zorluk çektiği maçı 16 sayı 12 ribaund ile tamamladı. Bogut 12 sayı ile oynamasına rağmen tam 27 ribaund alarak takımını ayakta tutan isimdi ve bu kategoride kariyer gecesini yaşadı. Bucks'ın geri dönüşünü sağlayan isim olan C.D.Roberts 30 sayıya imza atarken maçı uzatmaya taşıyan ve takımının umutlarını yeşerten Boykins 14 sayı ile takımına katkı sağladı.

Doğu'da yoluna doludizgin devam eden Magic evinde Rockets'ı rahat bir oyunla geçmeyi bildi ve üst üste 8.galibiyetini elde etti. Chicago'nun da kaybetmesiyle Doğu'da 3.sıraya yerleşen Orlando'da Howard faul problemine girerek verimli olamasa da 13 sayı 11 ribaund ile double double yapmayı başardı. J.Rich'in maç boyu eli oldukça sıcaktı ve 18 sayı ile mücadeleyi noktaladı. Bass 18 sayı 9 ribaund ile oynarken, Hidayet ise 12 sayı 6 asist ile maçı tamamladı. Üst üste 4.yenilgisini alan Houston'da Martin 27 sayı ile etkili olurken takımın üçlük yüzdesi oldukça düşük kaldı. Özellikle üçüncü çeyrek üstünlüğü tamamen rakibe kaptıran Houston, potasında 39 sayı gördü. Scola 14 sayı 5 ribaund ile maçı tamamlarken Battier ise 10 sayı üretti.

Doğu'nun iki vasat takımı başkentte karşılaştı. %34 ile oynayıp yalnızca 28 basket bulan Nets buna karşın 17 top kaybı ile dikkat çekti. Maçın başından beri rakibine öne geçme fırsatı tanımayan Wizards ilk çeyrek sadece 13 sayıya izin verdi ve maçı bu periyotta koparmayı başardı. Wizards'ta forma giren Lewis 16 sayı 13 ribaund 6 asist ile takımını taşırken pota altında McGee 15 sayı 7 ribaund 6 blok ile mücadele etti. John Wall belki de günün şanssız ismiydi Washington'da çünkü 2/8 ile oynadı ve 5 sayı 9 asist ile mücadeleyi tamamladı. Nets cephesinde ise iki gece önce Bulls'a son saniyelerde basket atan ve sezonluk kredisini elde eden Vujacic 1/14 ile oynadı ve yalnızca 3 sayı üretti. Konuk ekip adına ayrıca Lopez ve Farmar 14'er sayıyla mücadele etti.


Eksik kadrosuna rağmen son dönemde sergilediği iyi performanslarla dikkat çeken Portland deplasmanda ligin zayıf takımlarından Wolves'i rahat geçti. Özellikle ribaundlarda rakibine üstünlük sağlayan Portland'da 7 üçlük isabeti bulan Matthews ilk yarı 29 sayı üretip maçı da 36 sayıyla tamamlayarak kariyer rekoru kırdı. Aldridge de 28 sayı 10 ribaund ile double double yaparak galibiyete katkı sağladı. Eli sıcak bir diğer isim olan Miller da 16 sayı 10 asist ile maçı tamamladı. Wolves cephesinde Kevin Love 30 sayı 19 ribaund ile oynarken Beasley 17 sayı üretti. Ridnour ise 10 sayı 11 asist ile double double yaparak maçı tamamladı. Wolves böylece üst üste üçüncü yenilgisini almış oldu.

Bu sezon play-off hedefi ile yola çıkan ancak istediği sonuçları elde edemeyen Memphis son dönemde Randolph'un form tutmasıyla başarılı sonuçlara imza atıyor. Bu gece evinde Utah'ı deviren Memphis Batı'da 9.sıraya kadar yükseldi ve play-off için oldukça iddialı bir konuma gelmiş oldu. Boyalı alanda rakibe karşı hakimiyet kuran Memphis'te Zach 26 sayı 11 ribaund ile oynarken Rudy Gay ise 28 sayı 9 ribaund 4 asist 4 top çalma ile istatistik kağıdını doldurarak galibiyette büyük pay sahibi oldu. Kumar skandalından sonra tekrar formasına kavuşan Mayo benchten gelip 13 sayı üretirken, Conley de 10 sayı ile takımına katkı verdi. Utah'ta Al Jefferson, Randolph'un etkili performansına karşı 16 sayı 13 ribaund 5 blok ile oynadı. 34 top kaybı yapan Utah'ta Deron Williams da bildiğimiz performanslarından uzak bir şekilde 19 sayı 6 asist üretince yenilgi kaçınılmaz oldu.

2 FARKLI FIKIR:

tathar dedi ki...

nash siz amare oluyormuş demek.

Adsız dedi ki...

felton gündeme gelebilecek bir nash-felton takası öncesinde resmen gözdağı verdi.