BIY AD

7 Ocak 2011 Cuma

NBA'de Bugün - 06.01.2011


Bu sezon iki kez Dallas'a mağlup olan Oklahoma rakibini deplasmanda yenmeyi başardı. Rakibin eksik kadro olmasının da avantajı ile oynayan Thunder benchin de etkisi ile galibiyete uzanmayı başardı. Bench'ten çok nadir katkı alabilen Dallas özellikle bu oyuncularının ağırlıklı olarak oyunda olduğu dakikalarda rakibine boyun eğdi. Kenardan gelen tek destek olan Barea 14 sayı atmasına karşın maçı 5 top kaybıyla tamamladı. Özellikle ikinci devre savunma performansıyla öne çıkan Thunder rakibine kolay sayı şansı tanımadı ve galibiyete yürüdü.

Oklahoma'da Durant 28 sayı ile takımını galibiyete taşırken kaçırdığı şutlarla dikkat çeken Westbrook 15 sayı 9 asist ile mücadele etti. Green ise sessiz sedasız 16 sayı 9 ribaundluk bir performansa imza attı. Benchten gelen Ibaka şut kaçırmadan 13 sayı 8 ribaund ile oynarken oyuna sertlik kazandırdı ve ribaund konusunda pota altını iyiden iyiye domine eden Chandler'a karşı ikinci devre ayakta kaldı. Chandler da Dallas cephesinde 14 sayı 18 ribaund ile double yaparken serbest atışlardaki başarılı grafiği dikkat çekti. Maçın ilk devresi oldukça sıcak olan Marion 21 sayı üretse de ikinci devre etkili olamadı ve maçı sezonun en yüksek rakamı olan 25 sayıyla tamamladı. Terry 19 sayı ile etkili olurken son bölümdeki üçlükleri ile dikkat çeken Stevenson maçı 14 sayıyla tamamladı. Maç boyu takımda dümeni ele alan ve 10 ribaund 7 asist ile etkili olan Jason Kidd şutlarında isabet kaydedemedi ve skor konusunda kötü bir gece geçirdi.


Batı'nın dibinde bulunan Sacramento Kings sürpriz bir sonuçla evinde Denver'ı mağlup etmeyi başardı. Maç boyu iki takım da oldukça yüzdeli şut atarken Sacramento özellikle üçlükleri ile fark yarattı. Üçlük çizgisinin gerisinden %50 isabet oranı yakalayan Kings'e karşı Denver yalnızca %25 ile oynadı. Üçüncü çeyrek skorda geri dönüş için fırsat kollayan Denver bu çabasını son çeyreğe yansıtamadı. Son çeyreğin başında üst üste top kayıpları ve hızlı hücum sayıları Kings'in bir anda farkı açmasını sağladı. Denver karşılaşmayı 22 top kaybı ile bitirirken Sacramento da maç boyu hızlı hücum sayıları ile etkili oldu. Denver böylece üst üste ikinci yenilgisini aldı.

İki gece önce Atlanta karşısında ritmini bulan ve etkili oynayan Evans, Denver'ın fişini çeken isim oldu ve maçı 27 sayı 12 asist ile double double yaparak tamamladı. Ayrıca Evans 12 asistle bu sezon ilk kez çift haneli sayılarda asist üretti. Yine formda olan Cousins pota altında 20 sayı 6 ribaund üretirken bir diğer guard Udrih ise 17 sayıyla oynadı. Benchten gelen Landry kısa boyuna rağmen fark yarattı ve 14 sayı üretti. Casspi de bulduğu üçlükleriyle dikkat çekti ve 13 sayı 6 ribaund ile galibiyete katkı sağladı. Denver cephesinde yaptığı açıklamalarla bir kez daha dikkat çeken ve ayrılık sinyallerini iyice veren Carmelo 26 sayı 4 ribaund ile oynadı. Billups 16 sayı üretirken asist yapmaması dikkat çekti. Pota altında 17 sayı 8 ribaund 3 blok ile oynayan Nene takımının en etkili ismi oldu. Bench'ten gelen Harrington da takımına 15 sayı ile katkı yaptı.

0 FARKLI FIKIR: