BIY AD

3 Ocak 2011 Pazartesi

NBA'de Bugün - 02.01.2011


Son iki maçını kaybeden Boston Celtics, Raptors deplasmanına konuk oldu. Rondo'nun dönüşüne sahne olan maçın ilk yarısı başa baş geçse de ikinci devre ağırlığını koyan Celtics galibiyete rahat ulaşarak Doğu'da liderliğini sürdürdü. Toronto rakibine ribaund konusunda üstünlük kurmasına rağmen üçlük çizgisinin gerisinden hiç verimli olamadı. Celtics'te Pierce 30 sayı 7 ribaund ile takımını taşırken Allen'da 23 sayıyla mücadele etti. Garnett'in sakatlığında ilk beş çıkan Davis 15 sayı 11 ribaund 8 asist ile triple double'a yaklaşırken Rondo ise dönüş maçında 4 sayı 8 asist ile mücadele etti. Raptors cephesine bakacak olursak maç boyu 6 sayı 10 asist ile oynayan Calderon'un takımına el freni olması dikkat çekti. DeRozan takımının en etkili silahı olurken maçı 27 sayıyla tamamladı ancak Raptors galibiyet elde edemedi.

Doğu'da fikstür gereği istediği sonuçları elde edemeyen bir diğer takım olan Knicks kötü başladığı maçta galibiyete ulaşmasını bildi. Özellikle ilk çeyrek savunmada hiç varlık gösteremeyen New York'a karşı Granger'ın etkili oyunu vardı. Indıana'ya tam 21 hücum ribaundu veren Knicks buna karşın rakibinin düşük yüzdeli oyunu ile galibiyete uzandı. Knicks'te 6 oyuncu çift haneli rakamlar üretirken Amare 26 sayı 8 ribaund ile oynadı. Gallinari'nin 19 sayısının yanında benchten de ekstra katkı alan New York'ta Turiaf skora 2 sayılık katkı yapmasına rağmen 10 sayı 6 blok ile pota altında etkili oldu. Pacers'ta Granger 25 sayı 17 ribaund ile oynarken kariyer ribaund rekorunu kırdı. Collison'da 22 sayı 6 asist ile mücadeleyi tamamladı. Ayrıca Gallinari dizini burktuğu için maçı yarıda bıraktı.

Batı turnesinde bulunan Atlanta Hawks La deplasmanında zor anlar yaşamasına rağmen galibiyete uzandı. Maça Clippers oldukça etkili başlamasına karşın Hawks'ın geri dönüşüne engel olamadı. Özellikle son çeyrek potasında 37 sayı gören Clippers maçı rakibine teslim ediyordu. Hawks'ta Josh Smith 22 sayı 10 ribaund ile oynarken benchten gelen ve son dönemde etkili performansları ile dikkat çeken Crawford 24 sayı ile dikkat çekti. Atlanta'nın en skorer ismi ise 29 sayı ile oynayan Joe Johnson oldu. Clippers cephesinde takımı taşıyan isim 31 sayı 15 ribaund ile oynayan Griffin olurken double-double serisini de devam ettirdi. Kısa rotasyonunda ise Baron Davis'in 15 sayı 5 asist ve Gordon'un 10 sayı 6 asistlik performansları galibiyete yetmedi.

Kötü günler geçiren Lakers evinde Memphis'e teslim olmaktan kurtulamadı. Hiç bir çeyrek rakibine skorda üstünlük sağlayamayan Lakers bu sezonki 11. yenilgisini elde etti. Maç boyu 20 top kaybı yapan ve çok kötü bir görüntü veren Lakers'ta Kobe 10/22 isabetle 28 sayı üretmesine rağmen farklı yenilgiye engel olamadı. Kobe'nin bu şut istatistiğini verdim çünkü üçüncü çeyreğin neredeyse tamamında topu eline alıp potaya gönderen isimdi Lakers cephesinde. Pota altında Bynum'da 9 sayı 11 ribaund 5 blok ile etkili olmaya çalıştı. Memphis'te son günlerin formda ismi Randolph 21 sayı 8 ribaund ile oynarken Rudy Gay 27 sayı üretti. Benche geri dönen Oj Mayo 15 sayı 5 asist ile mücadele ederken Conley 12 sayı 6 asist ile mücadele etti.

Nowitzki ve Butler'ın yokluğunda ilk maçına çıkan Dallas deplasmanda Cleveland'ı mağlup etmeyi başararak yenilgi serisine son verdi. Bench desteği iyice sıfıra inen Dallas'ta buna karşın Marion'un 22 sayısı ve 5 üçlük isabeti ile oynayan Stevenson'un 21 sayısı takımı galibiyete taşıdı. Terry 18 sayı ile oynarken pota altında Chandler'da14 sayı 14 ribaund ile double yaptı. Cleveland cephesinde en etkili isim 35 sayı 10 ribaund ile Jamison olurken benchten gelen Sessions 19 sayı 12 asist ile etkili olmasına karşın takımını galibiyete götüremedi.


Batı'da play-off yarışı konusunda fazlasıyla önem arz eden maçta Portland evinde Rockets'i mağlup ederek rakibiyle arasındaki farkı 3 maça çıkarttı. Aldridge 25 sayı 11 ribaund ile mücadele ederken uzun rotasyonunda Camby'nin 13 ribaund 8 asist üretmesi etkili oldu. Batum'un 21 sayısı ve benchten gelen 34 sayılık katkı Portland'ı galibiyete taşıdı. Houston özellikle dış şut konusunda oldukça sıkıntı çekerken maç boyu benchten oldukça fazla katkı aldı ancak bu katkıyı ilk beşinden elde edemedi. Benchten 46 sayılık katkı alan Houston'da Martin 25 sayı 6 ribaund 4 asist ile dikkat çeken isimdi.

Batı'nın dibinde bulunan Sacramento son dönemde iyi oyunu ile dikkat çekse de galibiyete ulaşma konusunda sıkıntı çekiyordu. Maçın son bölümlerini oynama konusunda sıkıntı çeken Kings dün gece son çeyreğe 8 sayı geride girmesine karşın galibiyete uzanmayı başardı. Cousins'in 28 sayı 8 ribaund 6 asist ile dikkat çektiği maçta Garcia'da 20 sayı 11 ribaund ile double yaptı. Evans bir kez daha düşük yüzdeyle şut atarken Casspi (14-10) ve Landry (11-12) yaptığı double-double ile dikkat çekti. Maç boyu ribaundlarda rakibine ezici bir üstünlük sağlayan Sacramento 60 ribaund alarak maçı tamamladı. Buna karşın Phoenix cephesi sadece 32 ribaund alabildi. Nash 20 sayı 12 asist ve Carter'da 17 sayıyla maçı tamamladı.

0 FARKLI FIKIR: