BIY AD

5 Ocak 2011 Çarşamba

Yeni Bir Kumar Kavgası

Washington semalarından takım içi kavga haberi gelse normaldir orası Washington der geçeriz. Memphis'ten hele ki kişiliğini çok beğendiğim Oj Mayo'nun olaya karıştığı bir kavga haberi geliyorsa orada durmak lazım. Çıkan haberlere göre Memphis guardları Tonny Allen ve Oj Mayo kumar borcu yüzünden uçakta birbirlerine girmişler. Mayo'nun tahriklerine dayanamayan Allen'ın Mayo'ya vurduğu söyleniyor. Memphis genel menajeri Chris Wallace e-mail yoluyla iddialara şöyle cevap vermiş 'Bir tartışmanın yaşandığı doğru ancak bu kulüp içinde kapanmıştır.' ve kavgayı doğrulamış. Mayo'nun borçlu olduğu para da öyle aman aman bir para değil, -en azından biz normal insanlar için- 1000 veya 1500 dolar civarı bir para muhabbeti dönüyor ki NBA seviyesinde kontratlara sahip isimler için çerez parasından öteye gitmez. Bir de aynı Arenas-Crittenton olayındaki gibi borçlu olan kişi yani bu durumda Mayo, kavganın çıkması için elinden geleni yapmış. Bu borçları ödemek NBA oyuncularına çok koyuyor anlaşılan. Muhtemelen 'yenilgiyi kabul etmek' anlamına geldiği için midir artık nedir bilmiyorum. Neyse efendim dün gece 'bronşit' nedeniyle Thunder'a karşı oynamayan Mayo'nun hastalığı, daha doğrusu cezası ne kadar uzun sürecek göreceğiz...

Sonuç olarak takım arkadaşları arasında böyle sürtüşmelerin olması hele ki bu sezon play-off hedefi ile yola çıktıklarını her yerde belirten bir takımda kabul edilebilecek bir olay değil. Geçtiğimiz sezon Arenas'ın soyunma odasına silah getirmesine kadar dayanan olayların başlangıcı da küçük bir kumar kavgasıydı ve bunun üzerine pek çok kulüp, takım yolculukları sırasında kumar oynamayı yasaklamıştı.

2 FARKLI FIKIR:

armandolionel dedi ki...

kumar borcu namus borcu aga :)
yani olay 1000-1500 doların maddi değeriyle alakalı değildir sizinde yazdığınız gibi,kaybeden ve kazanan tarafın sindirememe durumuyla alakalıdır bencede.
sonuçta ortada bi iddaa varsa trilyonerde olsam,karşımdaki de trilyoner olsa,kazandığımı bende almak isterim,kazanmışım sonuçta,2 birasına da olsa o borç ödenecek.
aslında burdan çıkarılması gereken tek bir sonuç var
-paran yoksa oynama,veresiye kumar mı olur,yaz deftere ben sonra veririm,bakkalmı len burası diyip almıcaksın oyuna.
işte ozaman konu kapancak hiç açılmadan.

Adsız dedi ki...

Tam türkmüşsün armandolionel.

Bu kavgayı şöyle düşün.İddiaya giryosunuz 1 kuruşuna. Kazanıyosun. Karşındaki de vermiyor 1 kuruşunu.Kavga mı edersin?