BIY AD

5 Ocak 2011 Çarşamba

Smaç Yarışmasına Katılanlar Belli Oldu

NBA'deki kaynaklardan alınan bilgiye göre şöyleymiş efendim: Blake Griffin, Serge Ibaka, JaVale McGee ve Brandon Jennings. Bunlardan Griffin'in %100 olduğunu söyleyebiliriz çünkü kendisi hakkında NBA.com'un hazırladığı bir video dolaşıyor ortalıkta: Griffin'in smaç yarışmasına katılması ile ilgili Clippers oyuncularının verdiği ufak röportajlar. Diğer adaylar için böyle şeyler çıkmadı ortaya ama hep dediğim gibi, bilgi birkaç kaynaktan birden onaylanıyorsa, %99 doğrudur.

Griffin, McGee ve Ibaka'nın maymun familyasından geldiğini biliyoruz zaten. Atletik yetenekleri insani sınırlardan ötede yani bu oyuncuların. Her maç bize saçma bloklar ve smaçlar izletiyorlar. Tabii Griffin diğer ikisinden biraz ayrılıyor vurduğu smaçlarla çünkü onun maçı varsa ertesi gün kesinlikle Top 10'a girecek bir smaç basıyor. Eh tabii ayaklarda yay var ve 1 metrenin üzerinde sıçrıyor, haliyle deli smaçlarla karşımıza çıkıyor. McGee ise her ne kadar ufak çaplı bir maldonado olsa da, atletikliği tartışılmaz. Sadece blok değil, vurduğu çılgın smaçlarla da kendisine hayran bırakan bir isim kendisi. Hem belki iyi hazırlanırsa serbest atış çizgisinden bu sefer vurabilir değil mi? Ibaka'ya gelecek olursak; valla tamam o da atletik ama konu göze hoş gelen smaç ise McGee ile Griffin'in bir hayli arkasında kalıyor bence. Genellikle düz ve sert smaçlar basan bir isim. Evet belki İspanya Ligi'nde serbest atış çizgisinden zıplayarak vurduğu smaç ona şampiyonluğu getirmişti, belki Spurs'e karşı yaptığı bu alley-oop'u canlı izlerken "Ooooouuuvv" şeklinde bir tepki verdim ama ben çok ümitli değilim Ibaka'dan. Çünkü hoşuma giden çok sayıda smacı yok açıkçası.

Son olarak da geldik Brandon Jennings'e... Nasıl yani? Bildiğiniz, çoğunuzun sevmediği Brandon Jennings. Adamın hayatı jump-shot ile geçiyor yahu. NBA'de de 1-2 tane savunmayı delip, uzunların arasından (üstünden değil) vurduğu smacı hatırlıyorum o kadar. Benim es geçtiklerim mi var diye youtube'a gireyim dedim, NBA'de vurduğu bir smaca bile rastlayamadım yani o derece. NBA kariyerinden önce veya yaz liginde falan vurduğu smaçlar var ancak. Mesela lisedeyken yaptığı bacak arası fena değil. Ama NBA'de daha doğru düzgün smaç vurmamış bir oyuncu nasıl smaç yarışmasına alınıyor, bir anlayabilsem. Sakatlık veya başka bir nedenle Jennings katılamazsa yerine Earl Boykins girecekmiş aldığım duyumlara göre.

Haber yanlış çıkacaksa, Jennings yüzünden yanlış çıkacaktır herhalde. Garip bir seçim.

16 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Haber bana göre yanlış. Bir başka söylentiye göre de Lebron katılmak istiyormuş (!) Eğer Lebron katılmak istiyorsa - ki ben sahaya çıkana kadar inanmayın derim - Nba koşa koşa Lebrona izin verir. Bana göre katılabilecek isimler: Griffin ( kesin katılacak ) Lebron (!) McGee, Westbrook ( Yanılmıyorsam bir oylamada yenilmişti katılamadan ) Wilson Chandler, Eric Gordon ( Geçen sene ön elemede elendi ama bu sene süper smaçlar vurdu) Wesley Jonshon ( Bu biraz isteğim gibi oldu )

mucho dedi ki...

Jennigs yerine Russel Westbrook alınabilir bence. aynı takımdan 2 oyuncunun alındığı çok örnek var geçmişte. başka da aklıma Rose falan geliyor katılabilecek kişilerden. Ha bu arada;

Nerde o Air Canada'lı smaç yarışmaları aaaaaaah

Birde gözler LeBron'u aramıyor değil. İnsan sözünden dönermi abi ya. Bi kere katılacam dedin sonuçları ne olursa olsun KATILACAKSIN. Ondan sonra da niye sevmiyosunuz diolar sevmiom abi işte adamı

Adsız dedi ki...

Ibaka ve McGee'yi bilmem de..Grifffin'in insan olmadığı konusunda seninle hemfikirim..'hayvan lan bu adam' der susarım..

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Nasıl yani? Olamaz! Nate Robinson yok! :D

Adsız dedi ki...

eğer haber doğruysa ve yarışmaya bu isimler girecekse direk griffine versinler şimdiye kadar yaptığı smaçlar için

Adsız dedi ki...

jennings'in orda olması mı ilginç ?? git biraz daha araştır youtube'dan vurduğu smaçları, maç içi smaçla - dışarda vurulan smaçlar gerçekten çok farklıdır, jenningsin vurabileceği smaçlar oldukça fazladır, eğer bu 4lü doğruysa blake griffin'den sonra oradaki 2. favori kesinlikle jenningstir(hayır jennings fanı değilim fakat nba'de bir tane smacı olmayan adamların(jenningsin vardı bir kaç tane hatırlıyorum o ayrı) hepsinin rahatlıkla windmill vurduğunu söylemek yanlış olmaz(180+)

Adsız dedi ki...

Nate yok dimi, eminiz, 733. kez katılmayacak yarışmaya, aslında bu bana yeter! 4 ismin 3'ü 2.08 ve üzeri smaçların estetik görünmesi açısında sorun olucak gibi bence, Griffin'i geçtim orda sorun yok da Ibaka ve Jennings kel alaka olmuş hakikaten! Zıplayan 2-3 numaramı kalmadı ligde yaw! Wilson Chandler niye düşünülmüyor...

Adsız dedi ki...

aslıda bu tarz şeylere pek takılmam ama maymun familyasından geliyor yazmayaydın iyiydi yazında.

muyek dedi ki...

Nate Robinsona gercekten nba yonetimi buyuk haksizlik ve vefasizlik yapmis bu sene , seneye lutfen davet etsinler :)

Blake Griffin disinda 1 tane heyecanlandiran adam yok, her sene kalite iyice dusuyor smac yarismalarinda. Neden ust duzey adamlar gelip katilmiyor hep boyle geride kalmis caylak ivir zivir adamlar geliyor anlamis degilim, Jennings gitsin skills yarismasina katilsin ne isi varsa smac yarismasinda.

Cahey dedi ki...

adsız a katılıyorum ben de; hassas olmak gerekebilir bazen.

Adsız dedi ki...

lebronun götü yemez katılmaya
howardtan korktu katılmadı
griffinden de korkar katılmaz
katılsın
bir ertesi gün gider formasını alırım

sabonis dedi ki...

maymun familyası demek ırkçı bir yaklaşım değil. arkadaşlar arasında oynarken, atletik, uçana kaçana blok koyan arkadaşıma da "maymun herif" derim.

Adsız dedi ki...

lebron bi açıklama yapmıştı. katılmak isterim ama pek akıllıca durmuyor dedi. griffin var çoktan ev sahibi avantajına falan sahip açıklaması yaptı.

meali: kaybetme ihtimalini göze alamadım.

mealin meali: götüm yemedi.

Cahey dedi ki...

sabonis, en ufak bi kötü niyetinizin olmadıgını ve olmayacagından kendi adıma eminim ama yanlış anlaşılabilecek bir söz oldugunu düşündügümden uyarmak istemiştim.

neyse, zevkle takip ediyoruz efenim.

JennigsBirAlexDegil dedi ki...

lebron varya en korkak süperstardır nba'deki öyle böyle bir atletizmi var hani sözlerle yetmez inanılmaz bir adam adam gidip bi çaylaktan korkmak ne demek ya? gidip griffinin saha avantajı var ne demek bırak allasen korktun işte götün yemedi.

mucho dedi ki...

korktuysa da birinci olamamaktan korkmamıştır sanırım. Çünkü seyircide 1.liğe %50 katkı sağlıyor ve LeBronun fanları malum. Ha Blake Griffin smaçlarıyla ezer ve kendisi seyirciler sayesinde 1. olur o zamanki skandaldan korkuyor olaiblir bence.