BIY AD

5 Ocak 2011 Çarşamba

Steve Nash Phoenix'ten Ayrılıyor mu?

Steve Nash bu ligin en iyi oyun kurucularından biri şüphesiz. İki MVP ödülü kazanmış, özellikle D'Antoni'nin sisteminde çok faydalı olan Nash'in bugünlerde 2004'ten beri lideri olduğu Phoenix'ten ayrılabileceği konuşulmaya başladı. Phoenix artık şampiyonluktan ümidi kesti ve onlar için rebuilding çanları çalmaya başladı. Bu doğrultuda da Steve Nash'i ellerinden çıkarmaya ve genç yıldız/draft hakları/biten kontrat almaya çalışacaklar. Ancak benim kafamda farklı bir soru var, Steve Nash nereye gidebilir? Şampiyonluğa oynayan takımlara ve Nash'i alabilme ihtimallerine bir bakarsak:

-Boston: Rajon Rondo var olmaz.
-Orlando: Daha yeni hamleleri yaptılar. Artık hamle peşinde koşacaklarını sanmıyorum. Ayrıca o pozisyonda da Arenas ve Nelson var. Bununla birlikte ilk öncelikleri de uzun pozisyonuna takviye olacaktır.
-Chicago: Derrick Rose var, olmaz.
-San Antonio: Tony Parker var olmaz.
-Dallas: Jason Kidd var, olmaz.
-Miami: Guard pozisyonunda sıkıntıları var ancak onlarında ellerinde Nash'in karşılığında verebilecekleri bir isim yok. Yapabilecekleri en iyi paket Mike Miller, Udonis Haslem, Joel Anthony olabilir ki bu parçalarla Nash'i alabilme ihtimalleri yok denecek kadar az.
-Lakers: Hem guard pozisyonlarında sıkıntıları var hem de Nash'i alabilecek parçaları var (Odom, Shannon) ancak onların da Nash'i kadroya katmak için bir çaba göstereceklerini sanmıyorum. Hem Phil Jackson'un üçgen hücumunda guardın fazla rolü olmamasından dolayı, hem Phil Jackson'un sezon içi takviyelerine -hele ki bu takviyeden de fazla, direk dengeleri değiştirecek bir hamle olur- sıcak bakmaması, hem de Odom'un olası bir takımdan ayrılma durumunda takımın uzun rotasyonun tabir-i caizse "güdük" kalacak olmasından dolayı Lakers'ın da Nash'i istemeyeceğini düşünüyorum.

Yani Nash'in bir şampiyonluk adayına gitme ihtimali şimdilik gözükmüyor. Burada tabii akıllara New York'ta Nash-Amare-D'Antoni üçlüsü tekrar bir araya gelir mi sorusu geliyor ancak orda da bu sezon ortaya muhteşem bir performans koyan Felton var. Ben New York'un yerinde olsam Felton'lu bir takasa da sıcak bakmam. Burada da New York için asıl önemli soru Curry'nin biten konratı ortaya konup Felton'ı göndermeden Nash takıma katılabilir mi olmalı. Zira öyle bir durumda oldukça iyi iş yapmış olurlar.

İşin Phoenix kısmına bakacak olursak, onların da Dragic'e ilk beş guardı olarak güvendiklerini ve Lopez, Gortat, Pietrus, Dudley, Dragic gibi faydalı görev adamlarınına yapılacak eklemelerle tekrar tepeye oynayacak duruma gelmek istediklerini düşünüyorum. Takım isimleri ortaya dökülmeye başladıkça tekrar paylaşırız düşündüklerimizi.

8 FARKLI FIKIR:

Ömer dedi ki...

Hiç kasmasın baba takımlara gitmeye çalışarak. Gelsin Raptors'da 1.5 sezon oynasın. Hem o ülkesinin yeğane NBA takımı için oynama şerefine ulaşsın, hem de bizler mutlu olalım.

Her sene Suns'ın Toronto'da oynadığı maç öncesi plaket vermekten bıktık adama. Hem de ülke çapında çok seviliyor, daha ne ister ki bir oyuncu?

DisCoNNecT dedi ki...

ayrıca orlando' da rotasyonda kullanılmayan chris duhon ve jason williams var. jameer nelson ve arenas zaten var ve point forward olarak oynayan (çoğu maçta nelson ve arenas' tan fazla asist yapan) hido var.
nash şu an contander takımlardan miami' ye gidebilirse ibre iyice miami' ye döner diye düşündüm ben.

Doğuş dedi ki...

Miami aralarında en zoru bence bahsettiğim gibi. Çok çok zor yani. Ayrıca Miami'nin elinde draft hakkı verme kozu da yok, birkaç sene ellerindeki draft hakları ilk tur son sıralarda olacak.

Adsız dedi ki...

atlantaya gitsin atlanta direk şampiyon olsun zira tek ihtiyaçları nash gibi zeki bir guard.

mucho dedi ki...

Benimde ilk aklıma gelen Atlanta oldu. Mike bibynin özellikle playofflarda çok göze battığını biliyoruz. Aynı zamanda hızlı hucum oynayan ve atletik oyunculara sahip bir takım Atlanta. Süperyıldız kategorisinde olan jojo'da topu elinde seven bir oyuncu değil. Nash sisteme cuk diye oturuyor bence. Biby+bir kaç güzel parça+draft hakkı şeklinde bir paketle Hawks defteri açılabilir Nash için.

Oğuz dedi ki...

muhtemelen knicks'e gidecek. hem d'antoni'nin oyun stili, hem de knicks'in chris paul - carmelo - amar'e planına cuk oturuyor. 2 sene sonra cp3'nin biten kontratı (player option'ı kullanmazsa) nash'in biten kontratına denk geliyor.

Cem dedi ki...

Atlanta'ya gitsin ya. Takımı hızlandırsın hem biz Atlanta'nın rezil basketbolunu izlemekten kurtulalım hem de takım kadronun hakkını vermiş olsun.

Adsız dedi ki...

Atlanta veya Knicks takas ihtimalleri çok heyecan verir. Seviyorum NBA'yi yaaaa :D