BIY AD

9 Ocak 2011 Pazar

NBA'de Bugün - 08.01.2011

Magic 117 - Mavericks 107
Üst üste aldığı galibiyetlerle dikkat çeken Orlando, deplasmanda Nowitzki'den yoksun Dallas karşısında da kazanmasını bildi. Yedi oyuncunun çift haneli sayı ürettiği Orlando'da günün en etkileyici performansı 13 sayı -17 asist-5 top çalma ile oynayan Hidayet'ten geldi. Aynı zamanda 17 asist ile kariyer rekorunu kıran Hidayet'i (Can'ın yazısı) maç sonu koç Van Gundy överken 23 sayı-13 ribaund ile oynayan Howard bu sezonki 27. double double'ını gerçekleştirdi. Orlando'da J.Rich 20 sayı bulurken Nelson 16, benchten gelen Arenas ise 14 sayı kaydetti. İki takım da hücum tarafında oldukça başarılı bir gece geçirirken 117 sayı bulan Magic bu sezon Dallas'a karşı en çok skor üreten takım oldu. İlk devre dış şut konusunda müthiş bir ritim yakalayan ve neredeyse üçlük kaçırmayan Mavericks'in şutlarının ikinci devre girmemeye başlaması maçı kaybetmelerine yol açmış. Nowitzki'nin yokluğunda buldukları madeni kuruyana kadar işletiyorlar. Oklahoma maçında Marion sahnedeydi, bu maç üçlükler sahneye çıktı ama hepsi bir yere kadar. Dallas son yedi maçın altısından yenik ayrılmış oldu böylece. 6 üçlük ile 24 sayı üreten Stevenson en skorer isim olurken, Marion 18 sayı-8 ribaund ve Terry 16 sayı-9 asist ile geceyi tamamladı.

Celtics 79 - Bulls 90
Semih ve Ömer'in karşılıklı oynadığı maçta gülen taraf son çeyrek performansıyla Chicago oldu. Bir gece önce Sixers'a sürpriz bir şekilde kaybeden Chicago b2b maçında Celtics'i devirerek taraftarlarını sevindirdi. Savunma sertliği için öyle aman aman oldu demesek bile savunma gayreti bakımından bir play-off maçından farksızdı maç. Chicago, Celtics'i %37 gibi çok düşük bir isabet yüzdesinde tuttu . Bulls'un 90 sayısının 58'ine Rose&Boozer ikilisi imza attı. Boozer 22 sayı-10 ribaund ile double double yaparken Rose 36 sayı üretti. 19 şut denemesinde bulunan Rose, bir o kadar da serbest atış çizgisine uğradı. Ömer de 2 sayı-4 ribaund ile geceyi noktaladı. Celtics cephesinde ise Pierce 21, Allen 19 sayı üretirken Rondo 13 sayı-8 asist ile onlara servisi yaptı. O'Neal biraderlerin faul problemine girmesi ile ancak rotasyona dahil olabilen Semih ise 1 ribaund-1 blok-1 top çalma ile maçı tamamladı.

Bucks 115 - Nets 92
Dün gece bırakın 5 numarayı 4 numarasız ilk beşle maça başlayan Phoenix'ten sonra pek sürpriz gelmedi ama koç Skiles Ersan'ı pivot başlattı Bogut ve Gooden'ın yokluğunda. Nasıl olacak, Lopez'e karşı nasıl baş edebilecek derken paşalar gibi çıktı oynadı, 22 sayı-13 ribaund-4 asist-3 top çalma ile müthiş bir performans sergiledi. Zaten yayıncı kuruluş maç içinde sürekli anahtar eşleşme olarak gördükleri Ersan ile Lopez'in istatistiklerini karşılaştırıyorlardı. Lopez de Harris'in yokluğunda sorumluluk almaktan çok uzaktı ve mücadeleyi yalnızca 5 sayı ile tamamladı. Bu gece doğum günü olan C. D. Roberts 24 sayıyla eski takımını selamlarken, Boykins benchten gelerek 17 sayı ile etkili oldu. Ayrıca Bucks adına Maggette de 20 sayı ile mücadele etti. Nets'in sezon başından beri en önemli transferi olarak görünen Humpries 22 sayı-8 ribaund ile oynarken, Farmar 20 sayı-10 asist ile dikkat çekti.

Grizzlies 100 - Thunder 109
Son dönemde aldığı galibiyetlerle form yakalayan ve play-off'u iyice zorlamaya başlayan Memphis'e dur diyen Durant ve tayfası oldu. Zach Randolph 27 sayı-16 ribaund ile takımına yine pota altında büyük bir avantaj sağlamasına rağmen yenilgiye engel olamadı. Boyalı alanda üstünlüğünü kaybeden Thunder, Durant'in dış şutları ve Westbrook'un çabuk ayakları ile sonuca gitti. Durant&Westbrook ikilisi 62 sayıyla yine takımı sırtladı. Durant 40 sayı-8 ribaund üretirken Westbrook 22 sayı-11 asist ile dikkat çekti. Ayrıca Green 15 sayı üretirken, Zach'e karşı benchten gelen Ibaka 9 sayı-7 ribaund ile oyuna sertlik getirdi ve az da olsa pota altını dengeledi. Memphis cephesinde de bu geceye damgasını kaçan üçlükler vurdu. Dış şutlarda 15 denemesinde sadece 1 isabet bulabilen Memphis'te Gay 20 sayıyla oynarken benchten gelen Mayo 11 sayı üretti.

Jazz 103 - Rockets 99
Aralık ayını oldukça iyi geçiren ve kötü başladığı sezonda play-off potasına kadar yükselen Houston yine kötü bir viraja girmiş gibi gözüküyor. Üst üste beşinci yenilgisini devreye 14 sayı önde girdiği bir maçta alan Rockets'ın bir sonraki hafta oynayacağı maçlarda olaya biraz daha umutsuz bakmalarına neden olabilir. Utah bir kez daha geriden gelip kazanırken 27 sayı-10 ribaund ile oynayan Millsap yıldızlaştı. Bu sayılarının 12'sini uzatma periyodunda attığını belirtelim. Millsap'e bol bol top indiren Deron 14 sayı-15 asist ile etkili bir maç çıkartırken 24 sayı-13 ribaund ile oynayan Jefferson da pota altını kararttı. Rockets cephesinde maç boyunca dış şutlar problem oldu. Üç sayı çizgisinin gerisinden 3/25 gibi rezil bir isabetle oynayan Rockets'ta Scola 24 sayı-10 ribaund ve Martin 20 sayı üretti.

Pacers 93 - Hawks 108
Doğu'da sessiz sedasız çıkışını sürdüren Hawks üst üste 4.galibiyetini Pacers karşısında elde etti. Maçın başından beri oyunda rakibe üstünlüğünü kabul ettiren Hawks, skorda da üstünlüğü maç başından beri bırakmadı ve kazanan taraf oldu. Josh Smith 27 sayı-10 ribaund- 6 asist-2 blok ile takımını sırtlayan isim olarak dikkat çekerken, son dönemde benchten gelerek sergilediği performanslarla adından söz ettiren Crawford 20 sayı ile oynadı. Ayrıca hawks adına Joe Johnson 24 sayı üretirken, Al Horford ise 14 sayı-10 ribaund ile double double yaptı. Pacers, Spurs karşısında oynadığı yorucu maçtan sonra yorgun gözükürken Granger 16 sayıyla takımı ayakta tutmaya çalıştı ama onun bu çabası galibiyet için yeterli olmadı. Pacers adına Collison da 13 sayıyla maçı tamamladı.


Wizards 89 - Bobcats 104
Deplasmanda henüz galibiyet göremeyen Washington, Charlotte'ta da umduğunu bulamadı. İlk üç çeyrek gayet çekişmeli geçmesine rağmen sonrasında Wizards muhtemelen deplasmanda olduğunu hatırladı. İş ciddiye bindiğinde eller titremeye ve basit hatalar yapılmaya başlandı. Artık psikolojik olduğunu düşünüyorum ki kazara alacakları bir galibiyet belki bu durumu düzeltir. Bobcats'te yeni koçun gelişi ile süreleri artan Henderson 19 sayı-9 ribaund ile oynadı ve kariyerinin en yüksek sayısına ulaştı. Kaptan Jack 21 sayı-10 ribaund-5 asist ile etkili olurken Diaw da 11 sayı-10 ribaund ile double double yaptı. Agustin ise 20 sayı-9 asist ile yine işini iyi şekilde yaparak takıma katkı sağladı. Wizards'ta Wall 16 sayı-11 asist ile takımını taşımaya çalışsa da bir iki maçtır dikkat çeken Lewis gerçek kimliğine büründü. Benchten gelen Hinrich 18 sayı ile etkili olmasına karşın Wizards yenilgiden kaçamadı.

Sixers 109 - Pistons 112
Zor günler geçiren ve play-off hedefinden de uzaklaşan Detroit, evinde mucizevi bir sonla Sixers'ı mağlup etmeyi başardı. Maçın sonuna üç sayı ile önde giren Sixers iki serbest atıştan faydalanamıyor ve maçı 15 sayı ile tamamlayan Daye'in üçlüğüyle maç uzatmaya taşıyan Detroit, uzatmadaki üstün oyunu ile galibiyete ulaşıyor. Detroit koçu Kuester'da maç sonu yaptığı açıklamada basketbol tanrılarının yanlarında olduğunu söylüyordu. Detroit'te Prince 23 sayı-8 ribaund üretirken benchten gelen Monroe 16 sayı-13 ribaund ile double yaptı. Stuckey de 20 sayı-7 ribaund-4 asist ile galibiyeti getiren isimlerdendi. Sixers'a bakacak olursak formda isim Holiday 15 sayı-12 asist ile yine takımını taşırken çaylak Turner 19 sayı kaydetti. Elton Brand de pota altında 17 sayı-14 ribaund ile dobule double yaparak maçı tamamladı.

6 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

13 sayı -7 asist-5 top çalma...Aşağıda belirtmenize rağmen 17 olduğunu 7 yazmışsınız...Bilginize

siriusjames dedi ki...

Rose>Rondo. Bir kez daha kanıtladı bunu. ASG'de ilk 5 başlamasını bekliyorum artık.

ESKENES dedi ki...

Adsız, teşekkürler bilgilendirme için düzeltildi.

Onur dedi ki...

@ESKENES
enes konusunda da kaynaklı bi bilgilendirme yapılmıştı ama düzeltilmedi malesef.

Adsız dedi ki...

onur avukatımısın fb nin

sabonis dedi ki...

istatistik düzeltmekle yazı düzeltmek aynı şey yani. baya iyi...

benim de kaynağım var. zaten fenerbahçe ve MM taraflı bakıyor olabilirler olaya değil mi ;)
o yüzden düzeltmeye gerek duymadık.