BIY AD

13 Ocak 2011 Perşembe

NBA'de Bugün - 12.01.2011

Beş temsilcimizin de sahada olduğu günün özetlerini izlemek için tık-1 tık-2 tık-3

Magic 89 - Hornets 92
Üst üste 9 galibiyet alan ve Doğu'da hedefine doğru ilerleyen Magic, Hornets deplasmanında istediğini bulamadı. Maç boyu çok soğuk olan Hidayet'in son üçlüğü ile maçı uzatmaya taşıyarak galibiyet şansını zorlayan Magic uzatma periyodunda basit hatalar yapınca mağlup olmaktan kurtulamadı. Maçın hemen başında sakatlanan Belinelli'nin yokluğunda Hornets'te benchten gelen Thornton 22 sayı-9 ribaund ile oldukça etkili olurken, Paul 12 sayı-13 asist ile maçı tamamladı. Ayrıca Okafor 18 sayı-14 ribaund ile West ise 13 sayı-10 ribaund ile double double yaptı. Howard attığı 29 sayı ve çektiği 20 ribaund ile Orlando'nun en etkili ismi olurken, Richardson 21 sayıyla mücadele etti ancak galibiyeti getiremedi.

Kings 95 - Celtics 119
Aldığı Chicago ve Houston yenilgileriyle sarsılan Celtics çabuk toparlandı ve Doğu turnesinde bulunan Evans'sız Kings'i kendisine av olarak belirledi. Maçı çok erken koparan ve ilk beş oyuncularına da dinlenme imkanı sunan Celtics'te 33 dakika ile en fazla süre alan isim Semih Erden oldu. 6 faul alana kadar oyunda kalan Semih 10 sayı-9 ribaund-2 top çalma ile mücadele etti. Maçın henüz ilk çeyreğinde 15 sayı bulan Pierce 26 sayıyla takımının en skoreri olurken, Rondo 10 sayı-13 asist ile mücadele etti. Allen'ın 14 sayı ürettiği Celtis'te benchten gelen Nate Robinson da 16 sayılık katkı sağladı. Ayrıca ev sahibi ekip adına 8 oyuncunun çift haneli skorlara ulaştığını da belirtelim. Evans'ın yokluğunda ilk devre boyunca direnen ancak üçüncü çeyrek beyaz bayrakları çeken Kings'te, Udrih 16 sayı-5 asist ve benchten gelen Landry 17 sayıyla etkili olmaya çalıştı ancak bu ikilinin çabası Celtics deplasmanında galibiyet için yeterli olmadı.

Knicks 125 - Jazz 131
Zorlu Batı turnesinin son ayağına çıkan Knicks, Utah önünde sıfır savunma performansıyla oynadığı gecede haliyle galip gelemedi. Çeyrek başına potasında 30'un altında sayı görmeyen Knicks iyi hücum etmesine rağmen rakibinden daha fazla skor üretemedi. Utah'ta Deron 24 sayı-12 asist-7 ribaund ile takımını galibiyete taşırken, benchten gelen Miles 24 sayıyla oynadı. Boyalı alanda rakibine üstünlük kuran Jazz'da Millsap 17 sayı-8 ribaund ve Jefferson 19 sayı ile oynadı. Krilenko 14 sayı-6 ribaund-7 asist ile istatistik kağıdını doldururken benchten gelen ve 12 dakika oyunda kalan Mehmet Okur 10 sayı-2 ribaund-2 asist üretti. Knicks'te Amare faul problemine girerek yalnızca 27 dakika oyunda kalabildi ve 22 sayı ile mücadeleyi tamamladı. Onun eksikliğinde sürpriz isimler sahne aldı Knicks adına ve 7/8 üçlükle Williams 25 sayı kaydetti. Onun dışında bench'ten gelen Walker'ın 23 sayısı, Felton'ın ise 23 sayı ve 11 asisti vardı. Ancak gördük ki galibiyet için biraz savunma gayreti şart.

Lakers 115 - Warriors 110
Kötü gidişin ardından çabuk toparlanan Lakers, Warriors'ı da deplasmanındayenerek üst üste altıncı galibiyetini aldı ve Batı'da 2.sıraya kadar yükseldi. Maç boyu geride olan ve son çeyrekte ürettiği 46 sayıyla rakibini yakalayan Lakers tecrübesi ile kazanan taraf oldu. Özellikle uzunlarıyla etkili olan ve ribaundlarda rakibini perişan eden Lakers'ta Gasol 24 sayı 7'si hücum 11 ribaund ile oldukça etkiliydi. Kobe 39 sayı ile yine muazzam bir maç çıkartırken, Bynum 11 sayı-14 ribaund ile mücadele etti. Benchten gelen Odom da 20 sayı-9 ribaund ile önemli bir katkıya imza attı. Warriors cephesinde maç boyu eli çok sıcak olan ve takımını sırtlayan Ellis 38 sayı ile oynarken, Curry ona 15 sayı-10 asist ile eşlik etti ancak bu performansları galibiyeti getirmedi. Bu sene skorer özelliğiyle oldukça dikkat çeken Wright ise geceyi 27 sayıyla noktaladı.

Spurs 91 - Bucks 84
Batı lideri Spurs deplasmanda Bucks'ı, Manu'nun etkili oyunuyla geçmeyi bildi ve üst üste 4.galibiyetini elde etti. Spurs'un mevcut temposu ne kadar doğru bilmiyorum ama müthiş basketbol oynadıkları bir gerçek. Manu 21 sayı-7 ribaund ile oynarken, Duncan 16 sayı-8 ribaund-3 blok ile Bogut karşısında pota altında etkili oldu. Benchten gelen Bonner da 17 sayıyla esktra katkıyı sağladı ve galibiyeti getirdi. Bucks cephesine bakacak olursak temsilcimiz Ersan 34 dakika oyunda kaldı ve 11 sayı-10 ribaund ile double double'a imza attı. Bogut 15 sayı-14 ribaund ile oynarken Salmons'ın 17 sayısı galibiyete yetmedi.

Mavericks 89 - Pacers 102
Nowitzki'nin yokluğunda galibiyet konusunda sıkıntı çeken Dallas, Pacers deplasmanında da ikinci devre oyundan düştü ve galibiyete ulaşamadı. Play-off için oldukça iddialı olan Pacers üst üste ikinci galibiyetini alarak Doğu'da 7. sıraya yerleşti. Pacers'ta çaylak Paul George 16 sayıyla kariyer rekoru kırarken maçı getiren x-factor oldu. Brandon Rush'ın 20 sayıyla katkı verdiği maçta Granger ve Collison 17'şer sayıyla mücadele etti. Üst üste üçüncü yenilgisini alan Dallas'ta Kidd 13 sayı-7 asist ile takımını bir noktaya kadar taşıdı ancak daha fazlası için arkadaşlarından katkı bulamadı. Benchten gelen Terry 18 sayı ve Chandler 13 sayı-9 ribaund ile maçı tamamladı.

Heat 105 - Clippers 111
Miami'nin deplasman serisi beklenmeyen bir rakip karşısında noktalandı ve Clippers, Heat'in kulüp rekorunu egale etmesine fırsat tanımadı. İlk 12 dakikada müthiş bir patlama yapan ve 44 sayı bulan Clippers maç boyu skordaki üstünlüğünü korumayı başardı. Bitime iki dakika kala farkı 2'ye kadar indiren Heat'e karşı Davis'in etkili oyunu ile cevap veren Clippers üst üste üçüncü galibiyetini alarak çıkışını sürdürdü. Griffin 24 sayı-14 ribaund-6 asist ile bir kez daha double-double ile maçı tamamlarken, Baron Davis 20 sayı-9 asist ile oldukça etkili bir karşılaşma çıkarttı. Eric Gordon da 26 sayı ile takımının galibiyetinde önemli pay sahibi oldu. 8/27 gibi felaket bir dış şut yüzdesiyle oynayan Miami'de ise Wade 31 sayı-5 asist-7 ribaund üretirken, James 27 sayı-8 ribaund-6 asist ve Bosh 26 sayı-13 ribaund ile mücadele etti. Chalmers ise benchten gelerek 12 sayısı ile etkili oldu.

Hawks 104 - Raptors 101
Boston, Miami ve Orlando gibi takımların gölgesinde iyi basketbolunu sürdüren Hawks, Raptors deplasmanında zorlanmasına karşın galibiyete uzandı. Üst üste beşinci galibiyetini alan Hawks rakibine boyalı alanda teslim olmasına karşın ribaundlardaki üstünlüğü ile galibiyete yürüdü. Crawford benchten gelerek 36 sayıyla müthiş bir katkı sağlarken Johnson da 26 sayı ile mücadele etti. 13 sayı-10 ribaund ile double double yapan Horford'ın yanı sıra son basketi ile takımını galibiyete götüren Bibby maçı 8 sayı ile maçı tamamladı. Raptors'ta Barbosa benhten gelip 26 sayı-5 asist ile oldukça etkili oldu ancak bu performansı galibiyete yetmedi. Bargnani'nin de 26 sayılık bir perormansı vardı ancak DeRozan düşük yüzdede kalınca ve sorumluluk almayınca yenilgi kaçınılmaz oldu.

Thunder 118 - Rockets 112
Seattle zamanlarından beri Toyota Center'da galibiyet görememiş olan Thunder'ın serisi Durant'in 30 sayılık performansıyla son buldu. Durant özellikle dış şutlarda Houston'a zor anlar yaşatırken 4/4 üçlük isabeti ile mücadele etti. Boyalı alandan tam 70 sayı bulan Rockets buna karşın ribaund konusunda rakibinin gerisinde kaldı. Hücum ribaundları ile etkili olan Thunder'da Ibaka 16 sayı-6 ribaund ile benchten önemli katkı yaptı. Westbrook 23 sayı-13 asist-8 ribaund ile etkili bir maç çıkakrtırken, Green de 16 sayı ile takıma katkı verdi. Rockets cephesinde Martin sakatlığından dolayı forma giymezken, Scola 31 sayı-11 ribaund ile takımını taşıyan isimdi. Maç boyunca kısaarıyla etkili olan Houston'da Brooks 17 ve Lowry 18 sayı üretirken benchten gelen Lee de 19 sayı ile oynadı ancak bu performanslar galibiyete yetmedi.

Bulls 91 - Bobcats 96
Yeni koçu ile çıkışını ve iyi basketbolunu sürdüren Bobcats evinde Bulls'u mağlup ederek üst üste dördüncü galibiyetini aldı. Bobcats'in çıkışında en istikrarlı isim olarak dikkat çeken Augustin, Rose karşısında 22 sayı-12 asist ile iyi bir performans sergiledi. Tyrus Thomas 17 sayı-13 ribaund ile eski takımına karşı double double yaparken, Jackson 16 ve G.Wall 14 sayı ile katkı sağladı. Chicago'da Ömer 5 dakika süre alırken 1 ribaund aldı. Boozer 23 sayı-14 ribaund ile pota altında etkili bir performansa imza atarken Deng 22 sayıyla önemli bir katkı sağladı. Kötü şut yüzdesiyle oynayan Rose 17 sayı üretmesine rağmen yenilgiyi önleyemedi.

Nets 109 - Suns 118
Dün gece Denver'a karşı felaket bir savunma ile oynayan ve ağır bir yenilgi alan Suns, evinde Nets'i ağırladı. Son çeyreğe kadar Nets'in önde götürdüğü maçta geri dönüşe imza atan ve maçı uzatmaya taşıyan Suns, uzatmada da ağır basan taraf oldu ve galibiyete uzandı. Dördüncü çeyrek ve uzatma periyodunun sonucuna bakarsak 45-25'lik bir Suns üstünlüğü görüyoruz ki dün kötü savunmasıya eleştrilen Phoenix için bu olumlu bir istatistik. Nash 23 sayı-16 asist ile oynarken, Carter da ona 23 sayı ile eşlik etti. Frye 21 sayı-7 ribaund ile takımına katkı sağlarken, son dönemde skorer kimliğini ön plana çıkaran Dudley 15 sayı ile mücadeleyi tamamladı. Nets cephesinde Harris 15 sayı-15 asist ile Nash karşısında olumlu bir performansa imza attı. Lopez 16 sayı-8 ribaund ile etkili olurken benchten gelen Humpries 16, Vujacic ise 19 sayıyla mücadele etti.

Grizzlies 107 - Pistons 99
Üç maçlık kısa Doğu turnesini Detroit maçıyla tamamlayan Memphis iyi oyunuyla bu üç maçtaki ilk ve tek galibiyetini almayı başardı. Batı'da play-off yarışı içinde olan ve kaybetmemesi gereken maçları kaybeden Memphis, Detroit deplasmanında aynı hataya düşmedi ve galibiyete uzandı. Son dönemde All-Star seviyesinde oynayan Randolph 34 sayı-17 ribaund ile Pistons'ın fişini çeken isim olurken Rudy Gay 26 sayıyla ona destek oldu. Maç boyu çok düşük yüzdeyle üçlük kullanan Detroit'te Gordon 25 sayı-4 asist ile galibiyet için çabalasa da performansı yetmedi. Süre bulduğunda iyi performanslarıyla dikkat çeken Monroe ilk beş çıkıp 30 dakika oynadığı maçı 14 sayı-11 ribaund ile tamamladı. Stuckey 15 sayı-7 ribaund-6 asist ile istatistik kağıdını doldururken T-Mac 16 sayı ile mücadele etti.

5 FARKLI FIKIR:

roland deschain of gilead dedi ki...

maç yazıları konusunda bence bu son oturtulan şablon en iyisi.
maç sonuçları direk görünüyor, özet linkleri olması güzel bir düşünce ve sadece istatistik yerine maçla ilgili bilgi de verilmesi hoş.
yine de temsilcilerimizin istatistiklerini eksik etmeyin derim.

çalıştığım şirkette her siteye girmeye imkanımız olmadığından dolayı günlük NBA haber sitesi olarak görüyorum artık sizi.

ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

van gundy genelde kritik dakikaları hep diho ile oynardı ama bu kez kritik dakikaların çoğunda hido kenarda bekledi.kritik 3 sayı attı ve kenara geldi.keza uzatmaların başında da kenardaydı.son topu redickin kullanmasıda oldukça başarısız tercihti.maçın kırılma anlarından biride howardın uzatmada 2 serbest atıştan yararlanamaması oldu.

yns dedi ki...

@rolanda katılıyorum ama takım isimleri renkli olmasın aşırı derecede antipatik duruyor.

Adsız dedi ki...

reddick son topu kullacak adam değil

Unknown dedi ki...

dünkü maç yazılarında maç skorlarına tıkladığımızda o maçın özetine gidebiliyorduk..bana en güzel sistem o gibi geldi..sonuçta bazı maçlar sempatik gelmeyebiliyo insana..sadece bir öneri olarak söyledim bunu yoksa ''yanlış yapıyosunuz, akıllı olun'' gibi artistlik yapacak halim yok sizin gibi sadece gönüllü olarak bu işin yapan insanlara..