BIY AD

14 Ocak 2011 Cuma

NBA'de Bugün - 13.01.2011

Skorların üzerine tıklayarak özetlere ulaşabilirsiniz...

Magic 124 - Thunder 125
Bir gece önce Hornets deplasmanında maçı uzatmaya götürmesine rağmen galibiyete uzanamayan Orlando back-2-back maçında Thunder'a da teslim oldu ve üst üste ikinci yenilgisini aldı. Büyük bir çekişmeye sahne olan ve hücumların konuştuğu maçta galip gelen Oklahoma üst üste dördüncü galibiyetini alarak son dönemdeki çıkışını sürdürdü. Batı'nın aç kurtları arasında dördüncü sıraya kadar çıkan Oklahoma gün geçtikçe bir adım daha ilerliyor ve bakalım gençlerden kurulmuş olan bu çekirdek onları başarıya taşıyabilecek mi? Orlando ise üst üste dokuz galibiyetten sonra ikinci yenilgisini aldı. Batı turnesinde olmaları ve yorgunluk elbet etkili olmuştur.

Kevin Durant 36 sayıyla takımını sırtlarken maçın ilk yarısında 8/9 isabetle 21 sayı kaydetti. Thunder'da Westbrook 32 sayı-1o ribaund-13 asist ile kariyerinin dördüncü triple double'ına imza attı ve maça damgasını vurdu. Kristic, Howard'a karşı 16 sayı-11 ribaund ile bir hayli etkili olurken ribaund kategorisinde rakibin üstünlük kurmasını önledi. Maçın büyük bir bölümü çekişmeli geçse de Orlando skor olarak bu maç hiç öne geçemedi. Hornets maçında olduğu gibi oynayan tek bir isim vardı. Howard 39 sayı-18 ribaund ile takımın en iyisi oldu. J.Rich ona 19 sayıyla destek verirken benchten gelen Redick 18 sayı ve Ryan Anderson 15 sayı üretti. Hidayet 2/9 ile çok kötü bir şut yüzdesi tuttururken 7 sayı-8 asist ile mücadeleyi tamamladı.

Deplasman turnesinde olan bir diğer Florida ekibi Miami. Daha geçen hafta sonu deplasmanda gösterdiği çıkıştan bahsettik ve rekora gidebileceğini konuştuk Miami için ancak önce Clippers ve ardından b2b maçında Denver'dan gelen yenilgiler bunu önledi. İkinci ve üçüncü periyotlarda farkı açan taraf olan Denver boyalı alanda rakibine üstünlük kurarken ikinci devrenin başlarında maçı çoktan bitirmişti. Denver'da J.R. Smith 28 sayı-7 ribaund ile takımının en skoreri olurken Melo 21 sayı kaydetti. Nene pota altında 21 sayı-9 ribaund ile mücadele ederken Billups 6 sayı-13 asist kaydetti. Benchten de oldukça katkı aldı Denver. LeBron James sakatlığından dolayı forma giymezken ağır yenilgiye Wade&Bosh engel olamadı. Wade 16 sayı-4 ribaund-4 asist, Bosh ise 24 sayı-6 ribaund ile mücadeleyi tamamladı. Chalmers benchten gelerek 14 sayı bulurken House da 15 sayıya imza attı. Yorgunluk, James'in eksikliği, b2b maçı olması, deplasman turnesi derken yenilgi kaçınılmaz oldu Heat adına.

Deplasman serisi halen devam eden Washington, Wolves karşılaşmasından da galibiyet çıkartamadı. Deplasman derecesi 0-19 olan Wizards izlediğim kadarıyla şehir dışında oynadığı maçlarda hiç konsantre değil ve bu serinin yarattığı baskıyla daha çok hata yapıyorlar. Son çeyreğe kadar maçı getirdiler ama işler kritik anlarda değişti tahmin edebileceğiniz gibi. Wolves cephesinde Love 35 sayı-11 ribaund ile harika bir maç çıkartırken yayın gerisinden de 5/6 ile oynadı. Milicic 14 sayı-11 ribaund ile double double yaparken, son dönemde etkili olan Ridnour 16 sayı-9 asist ile mücadele etti. Wizards cephesinde Wall 14 sayı-10 asist ile etkili olmasına karşın takımı galibiyete götüremedi. Wizards adına ayrıca Lewis'in 19, Hinrich'in 18 sayı ve Young'ın 15 sayısı var.

Edit: Heat-Nuggets maç özeti eklendi.

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Hido özüne döndü aynı tas aynı hamam...
Anakin