BIY AD

15 Ocak 2011 Cumartesi

NBA'de Bugün - 14.01.2011

Linkler eklenmiştir. Maç skorlarına tıklayarak özetlere ulaşabilirsiniz.

Formunu yavaş yavaş bulan Lakers üst üste yedinci galibiyetini Nets karşısında alarak Batı'da Spurs'ü takibini sürdürdü. Fikstürünün de rahatlığıyla önemli bir galibiyet serisi yakalayan Lakers'ın Ocak ayındaki kalan yedi maçı zorlu geçecek cinsten. Bu karşılaşmaya dönecek olursak Kobe Bryant 27 sayı-4 asist ile oynarken, pota altında Gasol 20 sayı-9 ribaund-4 blok ile başarılı bir performans sergiledi. Odom 14 sayı-11 ribaund ile double-double yaparken, Artest de 14 sayıyla mücadele etti. Nets cephesinde Gasol'e karşı Lopez 35 sayıyla etkili olurken benchten gelen Vujacic 17 sayı ve bu maç yüzüğünü alan Farmar 12 sayı kaydetti.

Üst üste ikinci galibiyetini alarak tekrar formunu bulan Celtics, Heat'in yenilgileriyle Doğu'da tekrar rahatladı. Dün gece Doğu'nun yükselen takımı Bobcats'i ağırlayan Celtics, Shaq'ın eski günlerinden kalma performansıyla galibiyete ulaştı. Shaq 23 sayı-5 ribaund-5 blok ile takımına galibiyeti getiren isim olurken, Rondo 18 sayı ve 13 asist üretti. Allen ve Pierce ikilisi de 19'ar sayıyla galibiyete katkı sağladılar. Mücadelede 8 dakika süre alan Semih pek etkili olamadı ve 5 faulle daha çok süre bulma şansını tepti. Bobcats cephesinde Augustin 19 sayı-6 asist ile takımını sırtlarken, Wallace 20 ve Jackson 13 sayıyla oynadı ancak galibiyet gelmedi Bobcats adına.

Aralık ayını çok kötü geçtikten sonra yavaş yavaş ritmini bulmaya başlayan Hornets, deplasmanda Rockets'i uzatma sonucunda mağlup etmeyi başardı. Son çeyrek 31-19'luk bir üstünlük yakalayan ve geri dönüşüyle maçı uzatmaya taşıyan Hornets, uzatmada Paul ile galibiyete uzandı. Chris Paul 11 sayı-8 asist ile oynasa da son bölümdeki etkisiyle istatistiklerin ötesinde bir performans sergiledi. Okafor 17 sayı-15 ribaund ile double-double yaparken West 29 sayı ve benchten gelen Jack 23 sayıyla önemli bir katkı sağladı. Rockets cephesinde 28 sayı-6 ribaund-7 asist üreten Lowry ve 26 sayı üreten Martin'in performansları yenilgiye engel olmadı.

Nowitzki'nin yokluğunda adeta çöküş dönemine geçen ve galibiyete hasret kalan Dallas, Texas derbisinde Spurs'e de mağlup olmaktan kurtulamadı. Nowitzki maç öncesi takımla beraber ısınmasına rağmen maçta forma giymedi. Marion 14 sayı-10 ribaund ile double-double yaparken, benchten gelen Barea ve Jones 13'er sayıyla çift haneli sayılara ulaşan isimlerden oldular. Ribaundlarda rakibe üstünlük sağlayan Spurs'te Blair 18 sayı-13 ribaund ve Duncan 16 sayı-12 ribaund ile oynayarak double-double yaptı. Parker 18 sayı 6 asist üretirken Manu ise 11 sayıyla takımına katkı sağladı.

Tarihi Lakers maçının ardından Utah deplasmanına konuk olan Cleveland 21 top kaybı yaptığı mücadeleden bir kez daha farklı yenik ayrıldı ama en azından bu maç skor üretmeyi başardılar. İkinci çeyrek rakip potaya 39 sayı gönderen Utah o andan itibaren galibiyeti garantiledi. Üçüncü periyot Cavs bir ara farkı indirmeyi başarsa da devamını getiremedi. Utah'ta Deron 26 sayı-9 asist üretirken Bell-Jefferson ve Krilenko 15'er sayıyla oynadı. Benchten gelen Miles 20 sayılık katkı sağlarken Mehmet Okur ise 15 dakika oyunda kaldı ve 3 sayı-7 ribaund-5 asist ile galibiyete katkı sağladı. Cavaliers'ta Jamison 26 sayı-11 ribaund ile oynarken Hickson 21 sayı-14 ribaund ile oynamasına rağmen galibiyeti sağlayamadı. Konuk ekip adına ayrıca Mo Williams da 14 sayı-10 asist ile double-double yaptı.

Son dönemde yakaladığı çıkışla dikkat çeken Clippers deplasmanda Warriors'a yenilmekten kurtulamadı. Play-off'tan sadece 4 maç uzakta olan Warriors için önemli bir galibiyet olurken Ellis'in 30 sayı-6 asisti takımını galibiyete taşıyan performanstı. Curry 23 sayı üretirken, Lee 19 sayı-9 ribaund-6 asist ile mücadele etti. Ayrıca benchten gelen Williams 16, Radmanovic ise 13 sayıyla galibiyete katkıda bulundu. Clippers'ın süper çaylağı Griffin 28 sayı-13 ribaund ile yine müthiş bir performans sergilemesine rağmen galibiyeti bu kez takımına getiremedi. Clippers cephesinde ayrıca Gordon 28 sayı-7 asist ve Davis 15 sayı ile mücadele etti.

Doğu'da Merkez grubunun ilk iki sırasında bulunan Chicago ve Indıana'nın mücadelesinde gülen taraf Rose'un etkili oyunuyla Chicago oldu. Boyalı alanda oldukça efektif olan Bulls'ta Kurt Thomas 18 ribaund çekti. Rose'un 29 sayı-10 ribaund-5 asist ile harika bir performans sergilediği gecede, Boozer da 14 sayı-6 ribaund ile mücadele etti. Deng 17 sayı üretirken, Ömer 5 dakika süre buldu ve 5 sayı-2 ribaund ile maçı tamamladı. Pacers cephesinde yıldız isim Granger 23 şut kullandığı geceyi 22 sayıyla tamamladı. Collison 10 sayı-5 ribaund-5 asist ile etkili olurken, benchten gelen Foster 15 ribaund alarak oyuna sertlik getirse de galibiyete ulaşamadılar.

Batı turnesinden yorgun dönen New York kendi salonunda Batı'nın dibindeki takımı ağırladı. Evans'ın geri döndüğü maçta son dönemde iyi bir çıkış yakalayan Udrih'in başarılı performansı Kings hanesine bir galibiyet yazdırdı. Ayrıca Kings maç boyunca tam 60 ribaund toplayarak bu konuda da rakibine karşı üstünlük sağladı. Knicks ise üst üste ikinci kez yenildi ve üst sıralarla aradaki farkın açılmasını önleyemedi. Kings cephesinde Udrih 29 sayı-5 ribaund-4 asist-4 top çalma ila oldukça efektif bir oyun sergilerken, sakatlıktan dönen Evans 9 sayı ile oynadı. Cousins 16 sayı-10 ribaund ile double-double yaparken, benchten gelen Landry 15 sayı-9 ribaund ile galibiyete katkı sağladı. Knicks, oyuncuları genelde skoru paylaşan bir takım ve ilk beşteki isimlerinden maksimum verim almasıyla bilinirdi ancak bu maçın istatistiklerine baktığımızda ilk beşten dişe dokunur sadece Amare'nin katkısını grüyoruz. Amare 25 sayı-13 ribaund ile maçı tamamlarken, benchten gelen Douglas 21 sayı-9 ribaund ve Walker da 11 sayıyla mücadele etti.



Detroit, Raptors deplasmanında galibiyete ulaştı ancak Kuester'in tercihleri tartışılmaya devam ediyor. Dün gece Rip Hamilton'ı kenarda oturtan Kuester bu konu hakkında açıklama yapmaktan kaçındı. Olayın diğer tarafı Hamilton ise sadece şaşkınlık içinde. Rip'in yokluğunda T-Mac'in 22 sayı-5 asistlik etkili oyunu galibiyeti getirdi Pistons'a. Stuckey'in 19 sayı ile oynadığı karşılaşmayı, benchten gelen Villanueva 16 sayı-8 ribaund ile tamamladı. Raptors cephesinde İtalyan yıldız Bargnani 31 sayı-9 ribaund ile oynamasına rağmen takımını galibiyete taşıyamadı. Ev sahibi ekipte ayrıca Calderon 11 sayı-13 asist üretirken DeRozan 15 sayı ile mücadele etti. Sağ dizinden sakatlanan Barbosa'nın da maçı yarıda bıraktığını belirtelim.

Batı'da play-off mücadelesi veren Phoenix Suns üst üste ikinci galibiyetini en önemli rakibi ve sezon içinde 3 kere yenildiği Portland'a karşı aldı. Nash gidecek mi sezonu şimdiden kapattılar mı tartışmaları sürerken bir şekilde play-off yarışının içinde yer bulmayı başarıyor Arizona ekibi. Phoenix'te 6 oyuncu çift haneli rakamlara ulaşırken Nash 23 sayı-13 asist-6 ribaund ile takımını galibiyete götüren isim oldu. Carter 17 sayı üretirken, Hill 21 sayı-7 ribaund ile etkili oldu. Portland cephesinde Matthews 26 sayı ile takımını sırtlamasına rağmen galibiyeti getiremedi. Blazers adına Miller 19 sayı-8 asist, Batum 18, Aldridge de 25 sayı ile mücadele etti. Camby ise 8 sayı-15 ribaund ile pota altında etkili oldu.

Doğu'da play-off mücadelesi veren iki takımın mücadelesinde büyük bir çekişme vardı. Milwaukee geriden gelerek maça ortak oldu ve öne de geçti ancak galibiyete ulaşan taraf Sixers oldu. L.Williams %50 isabetle benchten gelerek 25 sayı üretti ve maçı takımına getiren isim oldu. Iguodala 15 sayı-6 ribaund-7 asist ile çok yönlü bir performans sergilerken, Brand 15 sayıyla oynadı. Son günlerde oldukça formda olan Holiday faul problemine girdiği maçı 10 sayıyla tamamladı. Bucks cephesinde ise Bogut 10 sayı-12 ribaund ile double-double yaparken, Ersan 14 sayı-4 ribaund ile etkili oldu. Maggette'nin benchten gelerek ürettiği 16 sayıyla takımının en skoreri olduğu maçta Boykins 8 sayı-11 asist ile etkili oldu ancak galibiyeti getiremedi.

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

çok güzel hazırlamışsın ellerine sağlık

bigben dedi ki...

T-Mac oyun kurucu oynuyor yeni beşte. Stuckey'i 2 numarada. Bu rotasyonda Hamilton iki maçtır DNP. Monroe ise istikrarla devam ediyor...

Adsız dedi ki...

Her maçı böyle ayrı ayrı değerlendirmen harika. Çok teşekkürler. Şu güncelliği kaybetmedikçe en iyi NBA sitesi olmaya devam edecek bu site. Devamlarını bekliyoruz :)