BIY AD

30 Eylül 2009 Çarşamba

Yüzük Hiçbir Şey, Gasol Herşey

Nash, sözleşmesini 2 sene uzatarak şampiyonluk yaşama şansını çöpe atmış olabileceği konusunda ilginç açıklamalar yapmış: "Ben bunun önemli olduğunu düşünmüyorum, eğer şampiyonluk kazanan bir takımın kadrosunda olacak kadar şanslıysanız ne mutlu size. Bana sadece 1 üniversiteden basketbol bursu çıkmıştı. Şimdi böyle bir basketbolcu olduysam, böyle paralar kazanıp, sevdiğim işi yapıp aynı zamanda dünyayı dolaşabiliyorsam, buna müteşekkirim. Geri dönüp baktığımda şampiyonluğumun olmaması bunların önüne geçemez. Ben şampiyon olamadığı için kariyerim boşa gitmiş gibi düşünenlerden değilim." Ardından da şampiyon şanslarını değerlendirirken yine Lakers'a değinmeden edememiş: "Lakers'a baktığım zaman, bizi şampiyonluk yarışında görmem bir hayli zor. Gasol takası herşeyi değiştirdi. Hangi takım Gasol'ü bir 'hiç' karşılığında alsaydı şu anda Lakers ile aynı yerde olurdu."

Nash'ten kariyeri boyunca şampiyonluk görememesini 'taktığını' gösteren açıklamalar gelmiş. Zaten daha önce bu Gasol olayına değinmişti kendisi. Nash bu konuda elbette haklı ama her ay başı böyle açıklamalar yapmaya da gerek var mı?

Bana kalırsa, Nash'in böyle açıklamalar yapmasının en büyük sebebi Spurs. Çünkü Suns'ın en iyi olduğu dönemde, onlara en ters gelecek takım olarak, devamlı karşılarına çıktılar ve onları elediler. Bu durum karşısında çözüm üretmek isteyen Suns yönetimi de üstüste yanlışlar yaptılar, bunlar sırayla: Marion'ı mutlu etmeye çalışmak yerine, onun karşılığında oyun stillerine hiç uymayan Shaq'ı kadrolarına katmaları, Knicks'e giden D'Antoni yerine defansif bir koç getirmeleri ve Diaw'ı takasla göndermeleri. Ve sonunda playoff dışı kalan bir Suns... Ayrıca bu yaz Shaq'ı bedavaya Cavs'e vermeleri de cabası.

Şimdi en azından başlarında yine SSOL (7 Saniye veya Daha Çabuk hücum) sistemini oynatan bir koç olan Gentry var. Bakalım tepetaklak giden Suns'ı, Nash hızlı oyunla yeniden playoff'lara sokabilecek mi?

2 FARKLI FIKIR:

Adem dedi ki...

haksız mı adam? doğruyu sık sık dillendirsin, biz her daim dinleriz. NBA denen tiyatronun içindeki gerçek bir kaç şeyden biridir Nash, hastasıyız.

Sheed dedi ki...

hazımsızlık..