BIY AD

30 Ekim 2009 Cuma

Bir McDyess Vardı?

30 Ekim maç sonuçları:

Spurs 85 - Bulls 92 - Box Score
Nuggets 97 - Blazers 94 - Box Score

Bildiğiniz gibi iki maç da Türkiye'de yayınlanmadı. Biraz tabeladan yorum olacak ama özellikle Spurs mağlubiyetine değinmek istiyorum. Zaten bu gece hatta yarından önce izleme imkanım olmayacak. Maç öncesinde yazdığım gibi, enerjik ve genç bir takım ile, ağırbaşlı ve yaşlı bir takım karşı karşıya geldi. Burada Bulls'un gençlik ateşi baskın çıkmış, tam 15 tane hücum ribaundu alıp, Spurs'ün 9 şutunu bloklamışlar.

Benim Spurs'de anlam veremediğim şey, Bonner'ın hala ilk 5'te çıkması. McDyess gibi, her ne kadar yaşlanmış olsa da, geçen sene ilk 5 çıktığı maçlarda 12-11 ortalaması tutturmuş bir adamın niye kenardan geldiğini çözemiyorum. Artık bu yaşında kenardan gelip takıma bir itici güç olması da olası değil, bu durumda, yaşlı uzun forveti ilk 5 başlatıp, 28-30 dakika civarı vermemenin mantık dışı olduğunu düşünüyorum. Bunun üstüne bir de Bonner, üçlük sokabilen pivot olarak kenardan gelip takımı farklı bir havaya büründürecektir. Bana göre en doğru yöntem budur. Yoksa kenardan oyuna dahil olan Blair'ın alıştırdığı performansını gösteremediği her maçta Spurs pota altında zorlanacak gibi duruyor. Umarım Popovich yakın bir süre içinde benim dediğim rotasyona döner.

Maçtan diğer dikkatimi çeken noktalar: İki takımın da üçlüklerdeki rezalet bile denemeyecek yüzdeleri ve Noah'ın 10 ribaundu ile Deng de 17 sayı 9 ribauntluk performansı. Deng 2006-2007'deki sakatlıktan önceki performanslarını anımsatmış hem yüksek yüzdesi hem de ribauntlardaki başarısıyla. Umarım bu sezon da bir şanssızlık yaşamaz. Spurs'de ise büyük umutlarla alınan Jefferson şu anda uyum sorunu yaşıyor gibi gözüküyor. Atletik kısa forvetin şu anki form durumu için "kötü" demek bile övgü olur, o derece. Onun da yükselecek olan performansı, Spurs'ün playoff'lardaki başarısı için anahtar olacak.

Diğer maç ise son derece çekişmeli geçmiş. Son saniyeye kadar kazanan belli olmamış. İnternetten bir şekilde temin edip izlemek gerek.

1 FARKLI FIKIR:

Haketo Zaman dedi ki...

Anlayabiliyorum Manu benchten gelerek daha etkili olabiliyor, ancak eğer Spurs bu sene gözünü tekrar finallere diktiyse bu takımın ilk 5'inde Michael Finley çıkmayacak abi.
İyice Hakan Şükür oldu. Bonner'ın 5 çıkması problem değil bence, zira oyuncuların oynadıkları dakika ortalamaları önemli ilk 5 çıktıkları maçlardan ziyade, zaten McDyess'ın da biraz zamana ihtiyacı var. Ancak eğer Finley 28 dakika, Manu 26 dakika süre alıyorsa bir problem var gibi gözüküyor. Böyle maçları verirse Spurs bir tek haneli yıl daha bekleyebilirler.