BIY AD

25 Ekim 2009 Pazar

Brent Barry'den Bırakma Sinyali

Şutör ailenin üçüncü ferdi de NBA'e veda etti sayılır. Gerçi ailenin diğer basketbolcu üyeleri de var ama onlar hakkında bir bilgim yok maalesef.

Bugün Rockets kulübü, geçtiğimiz sezonun bitiminden beri takımın yaptığı hiçbir çalışmaya katılmayan Barry ile anlaştı ve kontratının son yılını satın aldı. Barry de basketbolu bıraktığını açıklamamasına rağmen, NBA TV'de çalışmaya başlamış. Bu durumda basketbol kariyerinin sona erdiğini söyleyebiliriz herhalde.

Babası Rick ve ağabeyi Jon gibi keskin bir şutör olan Brent'i, Clippers'da henüz çaylak yılında kazandığı smaç şampiyonluğu, artık NBA'de yer almayan Seattle Supersonics'teki başarılı yılları, Spurs'ün iki şampiyonluğuna olan katkısı ve çok yönlü oyunuyla hatırlayacağız. Kendisi kariyeri boyunca oyun kurucu, şutör guard ve kısa forvet pozisyonlarında görev aldı ve hepsinin de hakkını verdi. Bunun başlıca nedeni herhalde babasından aldığı genlerdeki saha görüşü ve bilek yumuşaklığı idi. Babası gibi Hall of Fame'de yer alması imkansız ama Brent Barry NBA'e ve bütün dünyaya beyazların da zıplayabildiğini gösterdi.

Bir Spurs taraftarı olarak kendisine özellikle teşekkür ediyorum ve serbest atış çizgisinden bastığı smacın videosuyla veda ediyorum.


Link

0 FARKLI FIKIR: