BIY AD

29 Ekim 2009 Perşembe

Magic Dolu Dizgin


Box Score

Hazırlık maçlarında 8-0 yapmışlardı. Her yerde şahane oynadıkları yazılıp çiziliyordu. Şahsen bu döneme pek önem vermediğimden dolayı seyretmemiştim maçları. Sonunda izleme fırsatını yakaladım sezonun ilk maçında. Gerçekten şiir gibi oynuyor Magic şu anda. Yapılan 28 asist ve 3. çeyrekte yakalanan 100-69'luk skor zaten bunu gösteriyor ama hazır izlemişken, maça değinmeden olmaz.

Princeton hücumundan asla vazgeçmeyen Eddie Jordan Wizards ile, 2 sezon önce en iyi savunma takımı olan Celtics'i 3 kere, geçen sene ise Cavs'i 2 kere yenmeyi başarmıştı. Üstelik Wizards tarihinin en kötü sezonunda, toplam 19 galibiyetten 2'si Cavs'e karşıydı. Yani kısacası Jordan'ın takımları hücum etmeyi biliyor. Ancak Magic onları 'yeterince' durdurdu ardından da asıl darbeyi hücumda vurdu, üstelik Lewis'ten yoksunken.

Magic'in neredeyse her şutu, takım halinde yaratılmış, doğru tercihler olarak gözüme çarptı. İçeride de, Howard bildiğimiz gibi oynadı, hatta 1-2 kere post-up hareketleri ile kendisine pozisyon yarattı. Umarım bu maçta şansa denk gelmemiştir de, bu hareketleri yazın çalışmıştır. Basketbola 1 sezon ara veren 35'lik Jason Williams'ın müthiş oynadığını söylemeliyim, çok doğru pasların yanında, boş kaldığı üçlüklerde 3/4 isabet buldu. Farkın açılmaya başladığı dönemde, Magic'in oyun kurucu mevkisinde o bulunuyordu. Vince Carter'ı merak edenler de vardır elbet, aslında sessiz ve sakin bir şekilde üretmiş 15 sayısını, çok fazla ön plana çıkmadan. Zaten onun kendisini zorlamasını gerektirecek bir maç da olmadı sonuçta. 16/29 üçlük isabeti bulan bir takımda Carter'ı geçtim, Jordan oynasa da ona yüklenmeye gerek olmaz. Birkez daha söyleyeyim bu şutların neredeyse hiçbiri el üzerinden değildi, gerçi zaten el üzerinden şutlarla bu isabet yakalanmaz orası da ayrı. Şut isabeti demişken, cezalı Lewis yerine oynayan Ryan Anderson'ı unutmuşum. Lewis'in savunmayı açarak yaptığı katkıyı aynen verdi diyebilirim. Üstelik savunmada Lewis'ten daha kalıplı olduğu için, fiziksel olarak daha az zorlanıyor. Ancak bu savunmasının iyi olduğu anlamına gelmiyor tabii ki. Bunların dışında, Howard oyundayken, onu kullanmayı unutmayan, penetreler ve perdelerle devamlı adam eksilten bir Magic takımı izledim. Harikaydı gerçekten. Sezon öncesi Carter'ın transferinden sonraki yazımda kimyanın tutup tutmayacağına değinmiştim, şu anda bu konuda hiçbir problem yok gibi gözüküyor. Tabii daha zorlu takımlara karşı ne yapacaklarını görmek gerek.

Bu arada Magic'te Lewis de dönünce dakikalar nasıl şekil alacak merak ediyorum. Van Gundy'nin elinde inanılmaz derin bir kadro var. Muhtemelen Redick rotasyondan düşecektir diye tahmin ediyorum. Barnes'ın da dakikaları tehlikeye girebilir. Ryan Anderson'ın da nasıl şans bulacağını merak ediyorum doğrusu. Yani Stan Van Gundy'nin herkesi mutlu etmesi pek kolay olmayacak gibi.

Benim asıl sorguladığım şey, bu kadar erken form tutmanın pek hayra alamet olmadığı. Spurs başta olmak üzere, şampiyonluğa oynayan takımlar genellikle şubat-mart civarı formlarının en üst seviyesine ulaşmayı tercih ederler. Bakalım Nisan geldiğinde Magic'in formu ne düzeyde olacak.

0 FARKLI FIKIR: