BIY AD

29 Ekim 2009 Perşembe

Cavaliers SOS Veriyor

Aslında "daha erken" demek için bile daha erken ama Celtics'e karşı inanılmaz durağan hücum edip, pick and roll'ları bir türlü savunamamışlar ve yenilmişlerdi. Bugün de Raptors'a karşı yenilgiden kurtulamadılar: 101-91. Dünkü Celtics maçından sonra çok konsantre olmalarını bekliyordum ve geçen seneden bildiğimiz sertlikleriyle Raptors'ı sindirirler diye düşünüyordum. Bu yüzden de zaten Raptors'ın kazanmasına pek olasılık vermemiştim. Ama nerede geçen seneki Cavs, nerede bu seneki...

Özellikle savunma rotasyonlarında ve yine pick & roll'u durdurmak konusunda büyük sıkıntı çektiler. Ayrıca Bargnani'yi 1'e 1 kilitlemeyi geçtim, yavaşlatabilen bir oyuncu bile bulamadlar. Herkesi denediler İtalyan pivotun üstünde; Moon, LeBron, Varejao, Ilgauskas. Ancak hiçbiri sökmedi. Ayrıca Raptors'ın hızlı top dolaştırdığı pozisyonlarda bir türlü boş adama rotasyon yetişemedi. Bunun yanında hücumda Shaq'a indirdikleri her topta ya sayı buldular ya da çok yaklaştılar ama sorun şu ki Shaq maçın belli dönemlerinde ısrarla kullanılırken, ardından unutulup gidiyordu. Cavs'in sayı bulamadığı ve farkın açıldığı ilk 2 çeyrekte aslında hücumda çok büyük bir problemleri yoktu. Sadece topu dolaştırıp boş şutörü bulduklarında, bu şutörler bir türlü orta mesafeli veya uzak mesafeli şutları değerlendiremiyorlardı. Bunda endişelenecek birşey yok, başka bir gün şutları sokacaklardır. Nitekim 3. çeyrekte Gibson-Mo-Parker-LeBron-Shaq 5'lisiyle, üstüste üçlükler bulduklarında maçı beraberliğe kadar getirdiler.

Ama Cavaliers'ın maç boyunca en büyük sorunu, yukarıda belirttiğim gibi defanstaydı. Üçüncü çeyrek hariç, Raptors hücumunu bir türlü kısır bir döneme sokamadılar. Bunu Gibson'lı 5'in sahada olduğu dönemde başardıkları için fark kapandı. Ancak 4. çeyreğe Brown, LeBron'u kenarda tutarak başladı ve Bargnani bu sürede maçı kopardı. Cavs eğer şampiyonluktan bahsedecekse, takımın yeni üyeleriyle rotasyon üzerinde çok uzun süreler çalışmalılar. Buna ek olarak Shaq'ın tuttuğu adamın üzerinden oynanan pick & roll'lara bir çözüm üretmeleri gerekecek. Ancak Mike Brown'ın bunu nasıl başaracağını çok merak ediyorum. Bu kötü gidişat sürerse, Stephen Jackson'ı almak için girişimlere başlayabilirler.

Onun dışında, Hedo'muz kendisini pek ön plana çıkarmadı, Raptors daha çok Calderon'un komutası altındaydı. DeRozan'ı da oldukça beğendim. Bir çaylak olmasına rağmen, kesin kararları verip, onları korkusuzca uygulayabiliyor. Kendisine olan güveni oldukça yüksek. Bu arada, LeBron 23-11-12 ile triple double yapmasına rağmen kötü şut ve pas seçimleriyle Cavaliers'ın ritm yakalamasını engelledi bence.

Hedo ve Raptors'a helal olsun diyorum. Ama ilk 2 çeyrekte isabetle kullandıkları şutlar, ileride başka maçlarda girmediği zaman, çok kötü afallayabilirler.

Gecenin köründe gözlerden uyku akarken izleyince bu kadar yazılabiliyor vallahi.

2 FARKLI FIKIR:

Semih. ~ dedi ki...

yani mourice williams la gidilmez bu iş derim küçük takımların oyuncusu(bence). Takıma ritmi 2ye d.west in gelmesini mi bekliycek 1 numarada parker ı falan oynatıp yani williamsla yazık bence.2. çeyrek başında lebron'ın dış şutlarına kaldıysa bu takım vay ki ne vay.

Ömer dedi ki...

Hido'nun transferi sayesinde gerek medyada gerek burada daha cok Raptors postu gorebilecegiz sanirim. Bu harika bir sey :)

Ellerine saglik.