BIY AD

12 Ekim 2009 Pazartesi

Bizimkiler Hakkında Ne Düşünülüyor?

NBA tarafından 30 takımın birden genel menajerine sorulan sorulara değinmiştim. Devamını da getireceğim. Sıraya Türkiye açısından en dikkat çekici soruyu koydum, şöyle ki: "Sınırlı yeteneğinden maksimum verimi kim sağlıyor?".

Mehmet'i listenin tepesinde, Hidayet'i de ortalarında görmek son derece şaşırttı beni. Mehmet'ten başlayayım, onun listenin altında yer almasını beklerdim ama ilk sıraya yerleşmesi biraz abartıya kaçmış. Yıldızımız belki kendisine pozisyon yaratamıyor, belki çabukluk ve atletik bakımından NBA uzunlarına göre geride kalıyor ve savunmada yılmadan mücadele ederek bu eksiklerini kapıyor ama sonuçta 2.10'un üzerinde olup da bileği Mehmet kadar düzgün kaç tane oyuncu var bir bakmak lazım. Bu başlı başına bir yetenektir öğretilemez. Ha, Jazz'da kendisine hazırlanan pozisyonları değerlendirerek, sistem içinde yeteneklerinin sonuna kadar hakkını veriyor Mehmet. Ama dediğim gibi bu onun 1. sırayı almasını gerektirmiyor bana kalırsa.

Hidayet konusunda ise yumuşak olamayacağım maalesef. Bana soracak olsanız, Hidayet'in bu listede adının geçmesi - hele Hayes ile aynı sayıda oy alması - saçmalıktan başka birşey değildir. Şöyle bir düşünüyorum da, NBA'deki en yetenekli kısa forvetler arasında Hidayet'in adını ilk sıralarda sayarım. Bir oyuncu düşünün ki, 2.08 boyunda, pick & roll'u kusursuza yakın oynayabiliyor, oyun kurma yeteneği var, bileği son derece düzgün. Ayrıca bunlara ek olarak Hidayet'in geçen sene Finaller'e çıkan takımı yöneten isim olduğunu hatırlatayım. Böyle bir oyuncuya nasıl "Sınırlı yeteneklerini sonuna kadar kullanıyor" diyebilirsiniz? Aslında çok az düşününce bir komplo teorisi aklıma geldi.

Hidayet bu yaz ayında, Magic'ten 10 milyon dolar isteyerek Otis Smith'i kızdırmıştı. Hedo'muzun bir başka tepkisini çektiği kişi ise Blazers'ın genel menajeri Kevin Pritchard oldu. Hatırlarsaınz, milli yıldızımız Portland'a gidip Pritchard ile söz kesmiş ve el sıkımış, ertesi gün ise sözünden cayarak Raptors ile sözleşme imzalamıştı. Konuyla ilgili Otis Smith de Hedo'yu eleştiren açıklamalarda bulunmuştu. Belki de Hidayet'e oy veren 2 genel menajer Smith ve Pritchard'dır. Ne dersiniz?

Son not olarak: Steve Nash ve Tim Duncan'a bu ankette oy veren genel menajerleri şu dakika istifaya çağırıyorum. Şaka mısınız nesiniz?

7 FARKLI FIKIR:

PIERREMANU dedi ki...

Billups da gayet saçma olmuş.

Mehmet Dinler dedi ki...

Nash, Billups, Duncan... Zaten listenin cidddiye alınacak bir tarafı yokmuş ki.

nebuchadnezzar dedi ki...

bence hedo kızma ama yetenek manına şamiyonada artılar neydi eksileri neysi... bence eksileri daha çoktu... bence deselerdi hedo ya milli takıma gleirsen 10m dolar sana ozmn ki agresifliğini merak ediyorum...

amerikadaki adamlar bu olayı ii biliyorlar mı tartışamsı yapamam ama bence bildikleri ii şeyler var :D

bence aykırı bi fikir gelsede... çavuşoğlu kolejinde okurken hedo ona karşı aynı parkede oldum.. ozmn daha yetenekli idi... sonra fetret devri 10 sene şimdi para için 30 undan sonra sanki 20lik yaşta oynadı...

ama listedeki Türk leri için yabancılar ii seçim yapmışlar...

granger17 dedi ki...

bence burda kastedilen yetenek olduğunu düşünmüyorum burda oyuncuların atletik özelliklerine bakıldığını düşünüyorum yoksa bu listeye memo ve hedodan önce girecek bir sürü oyuncu var eğer yetenek olarak baktığımız hedo gibi br adam 5 numara hariç her poziyonda oynayabilen ,rakibin en skorerini savunabilen,kendi şutunu yaratabilen,asist yapabilen bu adam yeteneksizse yetenekli kim acaba?

sannti dedi ki...

Scola'ya da ayip edilmis resmen, nerdeyse matt bonner kadar oyu var. Bu anket international oyunculara yapilmis bi hakaret listesi gibi olmus

Unknown dedi ki...

nash ve duncan ın olduğu bir anketi neden ciddiye alırız ki?

Adsız dedi ki...

hidayet'in sadece saha görüşü bile bu listeden çıkmasını sağlar normalde. fakat nba'de otis smith gibi anormal gm'ler de olduğu için sürpriz değil..