BIY AD

13 Ekim 2009 Salı

Haddini Bil

Dün gece hakkında bir hatırlatma girdiğim Cavaliers - Olympiakos maçını 111-94'lük skorla Cavs kazanmış. Shaq ve LeBron 12'şer sayı üretmişler. Ufak Shaq Schortsanitis, gerçek Shaq ile mücadele etmenin zorluğuna tanık olmuş. "Ben kendimi güçlü zannederdim ama asıl güçlü olan O'ymuş." şeklinde açıklama yapmış. Eee tabii 2006 Dünya Şampiyonası'nda pivot pozisyonunda LeBron'a karşı oynamak gibi basit değil Shaq'a karşı oynamak. Çılgın devimiz bu yaz James'in bodyguard'lığına yapmaya and içmişti, mesaiye hazırlık maçlarından başladı. Ayrıca videoda Shaq'ın maç içinde bir kameramanın ve taraftarların üzerine uçtuğu pozisyonu da bulabilirsiniz. Kameramanın surat ifadesi herşeyi anlatıyor.


Link

4 FARKLI FIKIR:

Major dedi ki...

long sleeve olmamış shaqa..

PIERREMANU dedi ki...

Konuyla tamamen alakasız ama bilginiz olsun diye yazıyorum. "Ben kendimi güçlü zannederdim ama asıl güçlü olan O'ymuş." ifadesinde "O"yu büyük yazmış ve gelen eki ayırmışsınız. Evet küçüklüğümüzde şahıs zamiri o'nun bu şekilde kullanılması gerektiğini öğretmişlerdi bize. Ancak bu dilbilgisi kuralı değiştirilmiş. Ben de 2 sene önce akademik bir yazı yazarken öğrenmiştim bu durumu. Artık şahıs zamiri o'lar büyük yazılmıyormuş, dolayısıyla ekler de bitişik yazılıyormuş. Valla TDK yazım kılavuzunun yalancısıyım. Hadi len ordan diyorsanız kontrol edebilirsiniz. Umarım kusur bulup atladığımı düşünüp yanlış anlamazsınız beni. Zaten haddime de değildir başkalarının hatalarını düzeltmek. Sadece bir anda dikkatimi çekti. Ayrıca sürekli takip ederek yığınla şey öğrendiğim sizi bir konuda bilgilendirebilmiş olduysam da bundan mutlu olurum.

sabonis dedi ki...

O'nun şeklinde ayrı sadece Atatürk gibi özel, büyük, yüce vs kişilerde kullanılıyordu zannedersem. Shaq'ta kullanılmaz zaten. Doğru. Peki bu da mı değişmiş. Atatürk hakkında yazarken de mi ayrılmayacak?

PIERREMANU dedi ki...

TDK kılavuzu noktalama işaretleri bölümünü kesme işareti kısmında konuya ilişkin şöyle yazıyor:

"UYARI : Özel adlar yerine kullanılan "o" zamiri cümle içinde büyük harfle yazılmaz ve kendisinden sonra gelen ekler kesme işaretiyle ayrıl­maz."

Büyük harflerin kullanıldığı yerler kısmında da şöyle yazıyor:

"UYARI: Özel adlar yerine kullanılan "o" zamiri cümle içinde büyük harfle yazılmaz."

Kılavuzda birçok durum için ayrıntılı bilgiler ve mevcut durumlara istisna oluşturan haller detaylı olarak verilmiş ama bu durumla ilgili bilgiler bu kadar. Yani duruma uymayan istisnalardan veya detaylardan bahsedilmemiş. Bu nedenle sanıyorum, daha doğrusu anlıyorum ki bu kural Atatürk ve onun gibi şahsiyetleri de kapsıyor.