BIY AD

16 Ekim 2009 Cuma

Howard Çizgiden Çok Canlar Yakacakmış

Yazın orta mesafe şutlarına ağırlık verdiğini biliyorduk ancak Howard sadece bununla yetinmemiş, deli gibi serbest atış çalışmaya başlamış. Hatta antrenmanda bir keresinde, 28 tane üstüste sokmuş. Ben, Howard'ın bileğinin yumuşak olduğunu düşünenlerdenim. En azından size şu kadarını rahatlıkla söyleyebilirim, bence topu elinden Shaq, Perkins vs. gibi şut özürlü uzunlara göre çok daha iyi çıkarıyor. Çalışmayla, tekrarla ve mental hazırlıkla %70 isabet oranına yaklaşabileceğine inanıyorum.

Hergün yaklaşık 300 serbest atış kullanıyormuş Howard. Ayrıca arkadaşlarını falan antrenmana çağırıp, müzik çalmalarını ve değişik şekillerde konsantrasyonunu bozmalarını istiyormuş. Stan Van Gundy konuyla ilgili: "%75 gerçekçi bir beklenti olur. %70'in altında kalırsa benim için büyük hayalkırıklığıdır." demiş. %75 belki biraz abartı olabilir, çünkü bu, ligdeki birçok guard'dan daha iyi serbest atış kullanması anlamına gelecek. Ama 28 tane üstüste isabet bulması açıkçası beni umutlandırıyor ve benim gözümde %70 civarlarına çıkmasını son derece olası kılıyor. Örneğin Shaq'ın 28 tane üstüste isabet bulması bana göre imkansız.

Yine değineceğim şu konuya: Howard eğer pota altındaki sırtı dönük oyununu geliştirmediyse, sadece ben veya basketbolseverler değil, Magic takımı da hayalkırıklığına uğrayacaktır. Kendisinden bir 'Eski Shaq' performansı beklemiyorum ama onun dominantlığına en çok yaklaşan oyuncu olma potansiyeli Howard'da fazlasıyla var. Umarım bunun farkındadır ve post hareketlerine gereken önemi veriyordur.

2 FARKLI FIKIR:

r7bertpires dedi ki...

%65 atsa kafi. ekstra 3-5 galibiyet demek onun %65'le atması. umarım ömer aşık da benzer çalışmalar yapıyordur. antrenman konusunda da nba'e göre çok şanslı, bol bol vakti var.

Unknown dedi ki...

gğnde 300 faul ne ki arkadaş..
arenas a baksın örnek alınacak biri varsa..ADam her gün 1000 şut atıyordu..
Hatta dünya şampiyonasında 3 lük çizgisinden dolayo 2000 er atıyordu hazırlanırken...

Ama howard ın asıl geliştirmesi gereken post hareketleri tabi belirttiğin gibi..Bunu geliştirse ve biraz Amare mesafesine çıkabilse tadından yenmez..