BIY AD

11 Ekim 2009 Pazar

Kanser Kanser Kanser !!

Bilgisayarımdaki resimleri karıştırırken buldum bunu. Olayı bilmeyenlere anlatayım: 2007 playoff'ları sırasında Fisher, kızı Tatum'da göz kanseri olduğunu öğrenince Jazz'dan izin istemiş ve kızını apar topar New York'a götürmüştü. Bu sırada bir maç kaçıran Fisher, kızının ameliyatından birkaç saat sonraki uçağı yakalayıp Utah'a geri dönmüş ve Warriors'la oynanan 2. maçın üçüncü çeyreğinde, taraftarın müthiş desteğiyle salona girmişti. Ardından 2-3 tane kritik pozisyonda katkısı olan Fisher maçın uzatmaya gitmesinde ve ardından da kazanılmasında büyük rol oynamıştı.

Playoff'ların bitiminde Fisher, Jazz'dan 2 senelik kontratını feshedip, onu serbest bırakmalarını istedi. Çünkü kızının tedavisi için Utah'taki olanaklar yeterli değildi. Jazz takımı elbette bu isteği geri çevirmedi. Birkaç hafta sonra Fisher, göz kanseri konusunda ülkenin en ileri hastanelerinden birinin bulunduğu Los Angeles şehrinin takımı Lakers ile anlaştı.

Fotoğrafa gelelim: 2008 playoff'ları, Jazz ile Lakers 2. turda karşılaşıyorlar. Salonun %90'ı zaten Fisher'ı her topu eline aldığında ıslıklıyor, bu yetmiyormuş gibi fotoğraftaki kendini bilmez, insanlıktan nasibini alamamış bir taraftar bu hareketi yapıyor. Yorum yapmaya gerek var mı? Ancak Fisher en güzel cevabı sahada, ortalama 14 sayı atarak vermişti ve Lakers Jazz'ı 4-2 ile elemişti. Ufak bir detay: Fisher2ın playoff'larda oynadığı diğer maçlardaki ortalaması ise sadece 8 idi.
Not: Bazı sitelerde Jazz taraftarının başlıktaki gibi "Kanser, Kanser, Kanser" şeklinde tezahüratta bulunduğu yazılmıştı ancak ciddi haber sitelerinde bu rapor edilmediği için dedikodu olma ihtimali ağır basıyor.

Not2: Tatum hakkında en son geçen sene okuduğum haberler ve Fisher'ın açıklamaları iyileştiği yönündeydi. Babasıyla beraber mutlu ve sağlıklı yıllar geçirmesi dileğiyle...

4 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

allah analı babalı büyütsün yavrucağı

lembo dedi ki...

mormon işte ne beklersin.. philadelphia'lı amish lerden sonra en geri kalmış toplum, cemaat v.b.

Major dedi ki...

birde jazz taraftarı açısından bakın. quardınızı bir hiç karşılığınızda konferansınızdaki en büyük rakiplerinizden birine kaptırıyorsunuz.

boozer olayından pek farklı değil..

Major dedi ki...

birde jazz taraftarı açısından bakın. quardınızı bir hiç karşılığınızda konferansınızdaki en büyük rakiplerinizden birine kaptırıyorsunuz.

boozer olayından pek farklı değil..