BIY AD

17 Ekim 2009 Cumartesi

Sulak Alana "Hoşgeldiniz"

Çocuğun ismi Bienvenu Letuni, boyu tam 2.24, kulaç boyu ise iki metre kırk santimetre. Evet çocuk dedim çünkü kendisi henüz 15 yaşında, yüzüne bakıp 30 yaşında zannetmeyin. Greg Oden sendromu var onda da. Elbette Kongo doğumlu olduğu için yaşında bir yanlışlık olma ihtimali oldukça yüksek. Şu sıralar Joventut ile deneme antrenmanlarına çıkıyormuş, sonraki durağı Caja Laboral (Tau Ceramica) olacakmış.

Yaşı 18 bile olsa, 2.24 boy oldukça fazla ve hormonal bozukluğu olduğuna işaret ediyor. Bence acilen tedaviyle bu sağlık sorunu giderilmeli. Yoksa basketbol kariyerinin başlamadan bitmesini bir kenara bıraktım, yaşam kalitesi de son derece düşük olacaktır. İleriye yönelik hedefi NBA'miş, umarım uzaması durur da NBA'e kapağı atabilir. Yoksa bu hızla gitmesi halinde 4 metreyi(!) falan bulacak gibi. Zaten tam olarak 2.24 kalsa bile NBA'de veya basketbol kariyerinde başarılı olması bir hayli zor. Çünkü bu boy, yanında el-göz koordinasyonu eksikliği, ayak yavaşlığı ve daha kısa oyunculara oranla yüksek sakatlık riski gibi promosyonlarla geliyor.

Belki de Letuni'nin tek avantajı ismi: Bienvenu. Fransızca'da "Hoşgeldiniz" anlamına geliyor. Belki de şimdiden NBA'e hoşgelmiştir de farkında değilizdir.

2 FARKLI FIKIR:

lembo dedi ki...

bence de acil tıbbi müdahale şart.. sadece basketbolcu olması için değil sağlıklı bir insan olabilmesi için.. geçen günlerden birinde tv de sultan kösem vardı.. yıllar önce galatasaray, istanbul'a getirmiş ama sağlık problemleri nedeniyle oynatamamıştı.. guiness rekorlar kitabına girmiş ve bunun için new york'a gitmiş.. ancak koltuk değnekleri ile :(

Adsız dedi ki...

30'dan aşağıysa yaşı bende daha doğmadım...
Lütfen yemeyelim bu numaraları almayalım sahte rolex leri