BIY AD

2 Kasım 2009 Pazartesi

1 Kasım - Bir Daha Göremeyebilirsiniz

Daha yeni 31 Ekim'e dünya kariyer günü demiştim. 1 Kasım'da da bazı oyuncular, belki de kariyerleri boyunca bir daha kolay kolay göremeyecekleri istatistiklere imza atmışlar. Bu istatistikler, Redick hariç rekor barındırmasa da, bana oldukça ilginç geldiler:

Zach Randolph: 7 asist
Aslında kariyer rekoru 8. Ama biz ve çoğu NBA sever kendisini topu aldıktan sonra ya şut atan ya da top kaybı yapan bir oyuncu olarak tanıyoruz. Yani nam-ı diğer: Kara delik. Kariyeri boyunca maç başına 1.5 asistten fazla yapmayan bir adam 7 asist yaparsa, olay standart sapmanın çok üstünde demektir. Kıyamet yakındır. Iverson'ın da yakında döneceği göz önüne alınırsa, Randolph eline geçen her topu kullanmaya çalışacaktır.
Box Score

Redick: 27 sayı
Magic'te Carter, Pietrus, Lewis 3'lüsü yokken, tam 44 dakika almış ve ceza atışlarını yüksek bir yüzdeyle değerlendirmiş. Bir daha bu kadar dakikayı kim bilir ne zaman bulacak. Bulsa da şutlardaki isabeti aynı oranda olabilecek mi? Zaten ayaklarının yavaşlığı ve fiziğinin yetersizliği nedeniyle herhangi bir takımın ilk 5'ine yerleşmesi çok zor olan bir isim. Her ne kadar mükemmel bir şutör olsa da yakın bir sürede bu performansını tekrarlayacağını sanmıyorum.
Box Score

Dwight Howard: 14/16 serbest atış isabeti
Evet bu yaz serbest atışlarını delicesine çalışmış olabilir Howard. Ama %88 isabeti, NBA'in en iyi serbes atış kullanan oyuncuları bile birçok maçta yakalayamıyor. Bir daha 15 ve üzeri serbest atış attığında böyle bir yüzde yakalaması Howard'ın çok uzak bir ihtimal gibi duruyor. Aslında biraz da ters manyel yapıyorum. Çok sevinirim Howard'ın böylesine kendini geliştirmesi halinde. Tabii yine de imkansıza yakın bir zorlukta olduğunu kabul etmek lazım.
Box Score

Ryan Gomes: 15 ribaunt
Kariyer rekoru 17 olabilir ama o maç 2 uzatmaya gitmişti. Şu anda ise Love ve Jefferson'lı bir takımda normalde kısa forvet oynuyor. Dün Love'ın yokluğunda uzun forvet mevkisine bol bol kayıp, hızlı tempodaki Suns'a karşı bu kadar ribaunt toplamış. Belki Love dönene kadar buna yakın bir istatistik daha gösterebilir bize ama Love formasına kavuştuktan sonra zor, hem de çok zor.
Box Score

Kevin Durant: 3/21 saha içi isabeti
Hep iyileri mi vereceğim? Buyrun size kötü bir örnek. 3/21 ya. Beni koysanız Blazers'a karşı sahaya, 4/21 atarım herhalde =P. Şaka bir yana, şutör guard oynadığı ilk sezonunda bile bu kadar kötü bir istatistik yakalamamıştır herhalde Durant. Kariyerinin sonuna kadar da bir kez daha böyle rezil bir maç çıkarır mı? Hiç ama hiç sanmıyorum.
Box Score

6 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

hoca sen de bir yolunu bulup nba'de sahaya çıkacaksın bu gidişle... playstation'da oynamaya benzemez dikkat et...

Andrei dedi ki...

güzel post. durant'ın olayı (20+ şut denemesi, 3- isabet) son 23 yılda sadece 23. kez olmuş bu arada, talihsizlik.

sannti dedi ki...

Durant'in olayında en az Durant kadar payı olan Martell Webster'ın iyi savunmasını da unutmamak lazım.

sabonis dedi ki...

ben izlemedim, sen izledin mi bilmiyorum tabi. ama benim bugüne kadar izlediğim webster durant'ı durdurabilecek bir savunmacı değildi. yani izlemeden böyle yorum yapmak çok doğru değil belki ama daha büyük pay Durant'ındı muhtemelen diye düşünüyorum?

sannti dedi ki...

Ben Webster'ı da unutmayalım dedim zaten. İyi boğuştu Durant'le ama tabii ki Durant çoğu zaman soktuğu şutları kaçırdı, 21'de 3 atmaz yoksa.

Maximus dedi ki...

ah durant ah:((