BIY AD

15 Kasım 2009 Pazar

14 Kasım'dan Notlar

50 sayı barajını Brandon Jennings 55 ile geçti. Sağ taraftaki ankette 1 kişinin bile Jennings'i düşünerek oy vermedi, buna eminim. Süper çaylak herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Aşağıda maç içinde de övgüler dizeceğim kendisine.

İnanılmaz bir gece yaşadık NBA'de. Sürprizlerin gecesi. İlk defa maç yorumlarımda bu kadar yüksek(!) bir yüzde tutturdum.

Shaq'ın son anda oynamayacağı belli olan maçta, Jazz az kalsın Cavs'i yenecekti. Eric Maynor, Philly maçından sonra yine harika oynadı. Yine istediği her pozisyonda boyalı alana girebilen bir görüntüdeydi. Tabii içeride Shaq gibi korkutucu bir uzun olmadığı için bunları rahatlıkla yapabildi. Onun dışında Cavs, Hickson'ı takım olarak deli gibi besledi. Saymadım ama 7 saha içi isabetinin hepsi asistlerden gelmiştir herhalde. Maç içinde Kaan Kural'ın da dediği gibi Hickson'ın çabukluğunu çok iyi kullandı Cavs. Tabii genç oyuncunun doğru yerlere hareketlenmesinin payını da es geçmeyelim. Jazz'ın maçı kaybetmesinin nedenlerinden biri de Kirilenko: Maçın bitimine 25 saniye varken ve fark sadece 2 iken, üçlüğün 1 metre gerisinden üçlük kullandı ve girmedi. Ardından 14 saniye kala takım 2 sayı yenik iken, taktik faul yapmak için 9 saniye kalmasını bekledi. Hani maçı sattı desem yeridir.
Box Score

Pacers, Celtics'i yenmiş. Bunun nedenleri üçüncü çeyrekteki 32-18'lik skor ve Celtics'in toplam 3/12, Pacers'ın 9/18 üçlük isabetleri. Pacers da aynen Suns gibi bugün zor şutları sokarak kazandı diye düşünüyorum. Başka türlü Celtics'e karşı 31 asist yapmış olduklarını sanmıyorum. Celtics'in şutlarının girmemesinde belki de bu yaşlı takımın 2. gün üstüste maç oynamış olmasının katkısı vardır.
Box Score

Wizards'da Jamison dönmemiş, çarşamba dönecekmiş. Villanueva - Gordon ikilisine Will Bynum 20 sayı 6 asist ve 8 ribaundla katılmış. İstatistik kağıdına baktığımda ilk dikkatimi çeken şey Arenas'ın yine 7/18 gibi kötü bir yüzdeyle oynamasıydı. 2 gün önce sözleşme imzalayan Boykins kenardan gelip 20 sayı bulsa da, Wizards yenilgiden kurtulamamış.
Box Score


Ersan 14 dakika oynamış sadece. Oyuncumuzun dakikaları hakkında bir daha konuşmayacağım en azından istikrarlı bir şekilde 20-22 civarında seyretmedikçe. Nazar değdirmiş olmak istemiyorum. Ben MBahaMoute yerine Ersan'ın daha çok süre almasını bekliyordum ancak Skiles farklı düşünmüş. Kamerunlu oyuncu da 12 ribaund ile Skiles'ın beklentilerini karşılamış. Ama galibiyetin mimarı o değil. Tabii ki Jennings. 55 sayı attı bu ince yapılı çabuk adam. Üstüne ısrarla bu adamın çembere ulaşmasından bahsediyordum, uzun oyuncusu olmayan Warriors'a karşı bu şekilde coştuğunu düşünmüştüm ancak yanılmışım. Tamamen şut ağırlıklı oynamış Jennings ve buna rağmen 21/34 gibi sapık ötesi bir saha içi isabet oranı yakalamış, aynı zamanda kullandığı 8 üçlükten 7'sini sokmuş. Yetmemiş bir de 5 asist yapmış. Muhteşem bir performans. Karşılarında Warriors olsa da yine de delicesine takdir edilmeli çaylak guard'ın bu performansı. Ayrıca recap'lere bakmadım ama 55 sayı ile bir çaylağın en fazla attığı sayı rekorunu da kırmıştır herhalde diye düşünüyorum. Bu gece izleyeceğim Bucks-Warriors maçını inşallah.
Box Score

Spurs de Thunder'a kaybetmiş ve 4-4'e geldi. Rakibin en büyük skorerini 6/18'de tutarken, rakibe toplam sadece 16 asist ve 2/12 üçlük şansı tanırken, nasıl kaybetmişler bilmiyorum. Jefferson'ın 1/4 isabetle 4 sayısı hayalkırıklığı olmuş. Ginobili de sakatlığı nedeniyle çok kötü oynamış ve hatta son çeyrekte hiç görev almamış, 0/8 isabetle tamamlamış maçı. Bonner'ın artık bench'ten geliyor olması doğru seçim ancak yerine Blair başlamış. Halbuki Blair'ın kenardan gelerek takıma verdiği enerji çok daha önemli bence, bu nedenle bir kez daha sesleniyorum buradan Pop'a: McDyess'ı ilk 5'e koyup maç başına 24-25 dakika ver lütfen.
Box Score

4 FARKLI FIKIR:

keymark9 dedi ki...

umarım ben gordon sezon sonuna kadar böyle götürür. ona güvenip fantasy takımımızın bel kemiği yaptık :)

Adsız dedi ki...

3 çeyrekte atmış 55 sayıyı

Adsız dedi ki...

Bucks rekorunu kırmış ama tüm Nba'deki rekor 58 sayıymış(Chamberlain)

fairfax dedi ki...

Jennings, 3 sene once NYork'ta yapilan Elite24 turnuvasinda, Michael Beasley ve Kevin Love olmasina ragmen turnuvayi MVP olarak tamamlamisti. Kris Stone (M bucks rookie and the young sneaker executive) o gunden beri jennings'le ilgilenmesinin meyvalarini topluyor. Draft'te onu 8. sirada pas gecen NYKnicks'in oturup dusunmesi gerekiyor artik.

@keymark
SELL HIGH