BIY AD

16 Kasım 2009 Pazartesi

15 Kasım'dan Notlar

Yanıyor yanıyor:
- Aaron Brooks 11/23 saha içi ve 5/11 üçlük isabetiyle 33 sayı üretmiş ve kariyer rekorunu kırmış. Elbette Lakers'ı da deviren adam olmuş. Fisher'ın ayakları artık eskisi gibi gitmiyor hatta onu geçtim, hiç gitmiyor. Brooks bunu bir defa daha kanıtladı.
- Amare, sonunda formunu bulmuş. Son maçta Lakers'a karşı sergilediği rezalet oyundan sonra silkinmiş ve kendine gelmiş. 10/15 saha içi ve 10/11 serbest atış isabetiyle dikkat çekmiş. Karşısında Raptors savunması olunca tabii işi beklediğinden daha kolay olmuş.
Ben daha iyi oynardım:
- Kobe 5/20 ile coşmuş, coşturmuş(!). Son yenilgiden sonra gaza gelmiştir demiştim ancak sanırım dar rotasyonla oynamanın etkileri yavaş yavaş görülmeye başlandı. Yorgunluk vurmuş Lakers'ı.
- Westbrook da 5/17 ile Clippers'ın ekmeğine yağ sürmüş. Genç oyuncunun şut yüzdesindeki düşüş sürüyor. Son 4 maçın 3'ünde: 3/13, 1/11, 5/17. Daha önce dediğim gibi bu genç oyun kurucu şutunu geliştirmedikçe, problem yaşar NBA'de.
- Ariza'nın Lakers'a karşı zorlandığı kanıtlandı. Özellikle Lakers dedim çünkü Artest'in bunda neredeyse hiç payı yoktu önceki maçta, bunda da farklı olmamıştır herhalde. 2/12 isabet ve 6 top kaybıyla parmak ısırtan bir oyun izletmiş.
- Ben Gordon 1/16 ile şut atmış ayrıca 3/6 serbest atış isabeti sağlayabilmiş. 1/16 ya... %6'ya denk geliyor. Bu siteye giren herhangi bir basketbol oynayan kişi dün gece parkeye çıksa 2/16 atardı herhalde. Ben kaç yıllardır bundan daha kötüsünü görmedim zannedersem. Var mı daha kötü bir performans bilen?
Günün anlamsız performansı:
- Kevin Durant'tan gelen 40 sayı Clippers'ı mağlup etmeye yetmedi. Deli gibi beğendiğim bir isim olduğunu daha önce yazmıştım Durant'ın. Birazcık daha takım arkadaşlarını oyuna ısındırsa, onlara kolay pozisyonlar hazırlasa çok çok daha iyi olacak.
Dikkat çeken detaylar:
- David Andersen 25 dakika ve 19 sayı ille kariyer rekorunu kırdı.
- Dampier olmayınca pota altından çılgın sayılar yiyen Mavericks az kalsın Gordun'un 1/16'sına rağmen kaybedecekmiş. İçeride Gooden olunca Mavericks pota altı yol geçen hanına dönmüş. Bundan 2 sene önce "Dampier olmadığı için Mavericks kaybetmeye çok yaklaştı" yazacaksın deseler, hayattta inanmazdım...

Not: Sizce notlar bu şekilde mi daha iyi, tek tek maç şeklinde mi daha iyi yorumlarda belirtiniz lütfen. Veya en azından sağdaki ankette fikrinizi belirtiniz. Teşekkürler.

18 FARKLI FIKIR:

Unknown dedi ki...

ben tek tek maçları yorumlamanı tercih ederim ama senin çok zamanını alıyorsa bu da olur.

sannti dedi ki...

Bence genel bir bakış daha mantıklı. Ayrıca bir nokta dikkatimi çekti, Westbrook'un düşüşü sürüyor demişsin, 15-7-5 ortalaması vardı düne kadar, ne zaman başladı bu düşüş? Clips'ten önceki maçta da San Antonio'ya karşı 19-11 yapmıştı yanılmıyosam. Benim beğendiğim oyunculardandır Russ, giydirmişsin üzüldüm :D .

sabonis dedi ki...

@sannti: Şut yüzdesini kastetmiştim. Düzelteyim yazıda, sağolasın. Yoksa asistlerine diyecek birşey yok. Ben nedense çok beğenmiyorum Westbrook'u. Biraz önyargı da olabilir. Birazdan bir daha bak yazıya daha düzgün olacak =)

roskol dedi ki...

hido son bir buçuk dakikada takımın tüm şutlarını kullandı 5 sayı attı (bay son çeyrek). fakaaat son pozisyonda içerde ikili oynama şansı varken yüksek posttan denedi şansını, bence hataydı.

Sheed dedi ki...

böylesi daha iyi..

russ is my man..

ben gordon'ın yüzdesi, tim hardaway'in efsanevi 0/17 FG gecesini hatırlattı.. daha kötüsü var mıdır, sanmıyorum..

şimdi kontrol ettim, hardaway 1 numara.. son dönemde malone, kidd ve q-rich 1/16 atmışlar..

1/16 ile 13 sayı atan drexler'a helal olsun :zen:

sabonis dedi ki...

Sheed sen öyle deyince hatırladım şimdi. Hamilton'ın 0 şut isabeti ile 14 sayısı vardı hatta takımında en çok sayı atan isim olmuştu zannedersem o maçta. Canlı yayınlanıyordu maç Türkiye'de.

kurkoc dedi ki...

Bence gecenin maçlarının böyle irdelenmesi daha güzel...Hatta gecenin anlamsız performansı sekmesinde belirttiğin gibi gecenin ..... 'leri şeklinde detaylarla falan daha hoş olur..İlginç bir geceydi gerçekten şut yüzdeleri falan açısından..Sürpriz isimler vardı..David Andersen bence geç bile kaldı ama ben Rodrigue Beaubois'e şaşırdım mesela..Bu arada Aaron Brooks da bir Lakers düşmanlığı var ama anlamadım gitti..

Sheed dedi ki...

16'dan daha fazla şut deneyip 1 ve altında isabet bulmuş 9 oyuncu var.. basketball-reference öyle diyor :)

yalnız hardaway o felaket gecede 13 asistle takımına maçı kazandırıyor.. hakeza drexler dediğim gibi 13 sayının yanında, 10 ribo, 4 ast, 4 tç ve 2 blokla çıkıyor, maç da geliyor.. büyük oyuncu böyle olunuyor..

hamilton'ı hatırladım.. billups döneminde izlediğim en kötü detroit idi o gün sahadaki.. ntv veriyordu yanılmıyorsam..

Sheed dedi ki...

@kürşad koç:

ilk beş oyun kurucusu derek fisher olan bi takım için en ters oyuncu tipi brooks.. fisher yarın x takımına gitse ve 25+ dakika sahada kalsa, orada da sorun olur brooks.. düşmanlıktan ziyade durum bu..

babayaro dedi ki...

bene eskisi gibi kısa maç özetlerine devam edip, bu şekildeki değerlendirmeyi haftalık halinde yazabilirsin mesela

sabonis dedi ki...

Bu şekilde olursa, gün içinde daha çabuk bir şekilde yazabilirim gibi geliyor. Diğer türlü maç maç yazınca, kesinlikle akşamı buluyor.

Onun dışında, maçları izleyemediğim günler (genelde hafta içileri) ve akşamına da maçları izleyemeyeceğim günlerde bu şekilde bir değerlendirme daha mantıklı olacak gibi geliyor bana.

Anket oyları ve diğer gelecek yorumlara göre de kararımı vereceğim.

vivalamuerte dedi ki...

westbrook cildirtti gece gece. butun mac kendi kendine soylendi durdu.

roland deschain of gilead dedi ki...

zaten maç skorlarını bi şekilde öğrenebiliyoruz o yüzden bu şekilde kısa ve senin fikrini belirten yazılar daha hoş omuş diye düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

geçen sezon yanlış hatırlamıyorsam carter in 0/15 i vardı.

Berkay dedi ki...

böyle daha iyi

Holycan dedi ki...

en güzeli böyle olmuş. haftasonunda da aslında haftanın en iyi performansı, haftanın en iyi bloğu, haftanın en önemli olayı gibi bir genel değerlendirme yazısı hoş olabilir :) tabi video, resim vb. ile süslersen tadından yenmez

Mavi dedi ki...

yukarda da sık sık yazıldığı gibi böyle daha iyi. diğer yorumları recap okuyarak da öğrenebiliriz ki bi nevi recap özeti gibi oluyordu zaten. birde çıkıştakıiler adlı bi bölüm olur mesela son dönemde ivme kazanan topçular koyulabilir oraya. bu da genellikle çaylaklar olur. ya da çaylak meter koyabilirsin orda da günün dikkat çeken çaylak performanslarını koyabilirsin.

Adsız dedi ki...

tek tek daha iyi hocam ya